Nollan i mål!
2022-10-09 22:17
Angelina, Assa ,Nike och Agnes står för våra 5 mål idag.

Dags för en ny match, in i bilarna och ut på en roadtrip till Vittsjö för möte mot Emmaljunga. Som alla vet har vi inte Sveriges största trupp men säkerligen den roligaste. 2 spelare borta, så vi fick låna in Felicia och Isa från vårt yngre lag, stort tack till er och för er strålande insats. Tydligen steg medeltemperaturen i vittsjö för detta var vår hetaste match på länge, ta med tusan om inte dessa tjejer är på väg att bli innebandyspelare.
Som vanligt lite småstrul innan match med olika tidzoner (Sonai) och glömd matchtröja av vår kapten Assa. När matchen började var det lite fram och tillbaka, klassisk Hawaii match men efter att Angelina gjorde 1-0 så stabiliserar vi spelet lite och höll det framtill pausvilan. Vi tog ett snack med tjejerna och hör på detta!! Dem lyssnade 😜

Helt plötsligt hade vi spelare framför motståndarnas mål, vi höll bollen mer inom laget, vi pratade mer och efter 17 sekunder i andra gav det resultat när Assa sätter vårt 2-0 mål.
Assa gör 2 mål varav ett kom efter ett perfekt utkast av Lea i målet, o Nike gjorde ytterligare ett av sina kämparmål och i sista perioden satte den vane målskytten Agnes vårt 5:e mål som betydde  3 poäng och noll insläppta i mål.

Tack för en bra match Emmaljunga

/ Patrik 🖤🦅

Seriepremiär
2022-10-09 21:46
Ella Hajzeri och Nike Camnor stod för falcons 3 mål.

Då var det dags för seriepremiär , Höganäs stod för motståndet denna kväll. Höganäs bjöd verkligen upp på dans med spel i högt tempo och hög press men våra tjejer svarade upp fantastiskt.
Nelli snurrade sina piruetter. Edit släppte som vanligt ingen över bron, Tindra sprang så lösfransarna på publiken lossnade. El Capitan Assa stred som en ledare, Angi dansade runt i mitte , Agnes testade kvaliten på sargen, Ella var överallt, Minnea sprang som en gasel på prärien. Våra yngre tjejer , Alva och Mila  från laget under var totalt orädda och spela som de aldrig gjort annat. Neah peppade från bänken , tyckte ni att det luktade klister så var det Lea som limma bollar. Det var mycket sväng fram och tillbaka och när krutröken lagt sig så stod det 3-3 på tavlan.
tack Höganäs för en bra match.

Patrik 🖤🦅

Borta flopp hemma plopp
2021-12-12 22:12

Våra 2 senaste matcher!

Vi börjar med vår första match borta i Båstad där vi tog folkhälsomyndigheternas direktiv på största allvar!! Vi var noggranna med att hålla minst 2 meters avstånd till alla motståndare och lyckades undvika all form av kroppskontakt, vi lyckades även undvika bollen i 3 x 15 min förutom när vi plockade ut bollen ur målet 7 ggr.....

Nog om den matchen, för nu kommer vi till dagens match där vi äntligen kände igen våra bandyladies. Och som dem spelade, vi hade för första gången på länge ett etablerat anfallsspel där bollen gick som ett snöre mellan spelarna, vi hade hög press, spelare framför målet, skott utifrån backar som passade runt bollen och 2 riktigt heta målvakter som motade allt som kom i deras väg.
Fantastiskt roligt att se, och som vanligt är ju varje seger en coachseger och varje förlust spelarnas fel... (skojar bara). Mycket nöjda med dagens match idag, en vinst med 4-0.
Tyvärr slog inte försäljningen i kiosken några rekord men kan bara Johan pakatera sina marmeladburkar med "Johans barfotatrampade apelsingojs" så kommer det hända grejer...

Stort tack till alla föräldrar som hjälper till med allt från kaffe till bakning till Cajsas teknikhörna i sekretariatet där hon idag hade hjälp av 2 praktikanter.
Även kul att höra hur ni peppar tjejerna från läktaren, fortsätt så.

/ coaches 🖤🤍

Forza Falcons

Plattan i mattan i Åstorp Sporthall
2021-11-23 00:08

Tjo vad det var livat i hallen i lördags

herregud, Richterskalan visade på 46 i Åstorp!!
Byggmästaren körde ut och fick kontrollera bärigheten i hallen för här var det fullt ös när våra powertjejer stormade hallen och körde full gas från början. Domaren fick kramp i armen för all gånger han visade ut våra tjejer som gjorde sitt bästa för att slå inofficiellt världsrekord i att bli utvisade, tror vi testade alla varianter av 2 min utvisningar....( domarna var bra)

Trots detta tog vi ledningen med 1-0 vaskade fram ett helt gäng heta målchanser men Åstorp stod upp bra och lyckades kvittera , efter kvitteringen så blev vi lite passiva och detta utnyttjade våra motståndare som lyckades ta ledningen, vi försökte verkligen gå för en kvittering vilket våra tjejer var värda, men istället trillade det in ett mål till i slutet men som vi kämpade !!

Stort tack till Åstorp som bjöd på fint motstånd , tack till föräldrarna som skapade ett tryck hetare än Johans tryckkokare hemma i köket som han kokar marmelad i varje söndagsmorgon...

Älskar tjejernas inställning o med lite mer kyla när vi har bollen kommer fler mål komma framåt.
Gott snack o forza Falcons!!
på återseende från ledarteamet!

/Patrik 🖤🦅🤍

Slaget i Munkahallen
2021-11-14 17:12

Denna omgången stod Munka Ljungby för motståndet på bortaplan.
Vi mötte ett välspelande och organiserat Munka som bjöd oss på en tuff och hård match där våra tjejer stod upp fantastiskt bra. Vi satsade på en stark defensiv med snabba kontringar vilket gav oss ledningen med 0-1 i boxplay, där Assa kommer fri mot deras målvakt. Vi höll denna ledning framtill tredje perioden och vår tredje utvisning. Vi kämpade hårt med flera utvisningar men Munka kvitterade till 1-1 och tog ledningen med 2-1 i sista perioden.
En matchbild som inte speglade sig rättvist , men oavsett så är det domaren som dömer och vi fick helt enkelt rätta oss efter det.  Tjejerna gjorde ett fantastiskt jobb tillsammans , nu får vi ta nya tag till nästa match.

🖤🦅🤍

Match mot Gårdarike
2021-11-02 19:08

I helgen spelade vi match mot Gårdarike som utspelade sig i klassiska idrottshallen, Falcons hemmaborg.
Första perioden blev mycket spel fram och tillbaka, mycket beroende på att vi  aldrig fick till ett kontrollerat spel något som präglade hela matchen för vår del.
Tycker att vi ändå vann första perioden på poäng för vi lyckades vaska fram ett par bra skott i kontringsläge.

Inför andra perioden försökte vi få tjejerna att lugna ner sig , försöka göra något med bollen o skapa eget spel vilket vi till viss del lyckades med och som resulterade i att vi tog ledningen med 1-0 som stod sig perioden ut.
Tredje perioden var Gårdarike det bättre laget , dem pressade oss hårt och lyckades kvittera när vi hade en tjej utvisad. Matchen slutade 1-1 vilket får ses som ett rättvist resultat. Bra jobbat tjejer.