Skön laginsats när SST NET Falcons vann hemmapremiären!
2014-09-27 10:33
Foto Ulf Bjarke

SST NET Falcons hade lärt sig läxan från träningsmatchen mot Engelholm och var denna gången med från start i matchen.

Efter en stark start där hemmalaget tryckte ner gästerna Engelholm gång på gång i egen zon kom till slut utdelningen när Andie Fleuron snyggt placerade in 1-0 från kanten på pass från Simon Jönsson.

SST NET Falcons stod sen för ett mycket starkt spel med en man mindre när en av matchens absolut bästa spelare Andreas Klingebrant blev utvisad för obstruktion.

När sedan hemmalaget istället för chansen i powerplay spelade Thomas Ghilain fram en fristående Max Winther som slog in bollen i nät. Winther som gjorde "hemmacomeback" rundade vid ett flertal gånger gästernas backar och hade bud på fler mål.

I slutet av perioden fick sedan SST NET Falcons straff. Lagkaptenen Christian Persson som satte en straff i premiären mot Halmstad missade straffen denna gången men visade stark karaktär när han gjorde 3-0 i det efterföljande spelet med en man mer på banan. Stefan Zyszczak stod för en suverän framspelning.

Engelholm spelade upp sig i inledningen av den andra perioden och gjorde också logiskt reduceringen till 3-1 i powerplay innan SST NET Falcons återigen tog över taktpinnen i matchen. Simon Jönsson gjorde efter 12.53 viktiga 4-1 på en snygg backhand framspelad av  Micke Thun.

I den tredje perioden stod hemmalaget för en stark defensiv och fortsatte även att skapa en hel del framåt men gästernas målvakt kämpade frenetiskt och framgångsrikt för att freda sitt mål.

När Engelholm kom upp i lägen offensivt så stod hemmalagets suveräne målvakt Daniel Lind stabilt i vägen matchen igenom.

Christian Persson gjorde 5-1 i tom kasse efter att Niklas Dahlström starkt vunnit bollen och utsågs av publiken till matchens lirare där vinnaren fick ett abonnemang av SST NET och Persson var en av många som gjorde en mycket bra match. Nämnas kan att alla fem backar som spelade under matchen gjorde det mycket bra och stabilt Och framåt var det extra kul att se det uppoffrande spelet från kedjan med  Max Olsson, Rickard Jacobsen och Max Winther. Något som också stack ut på fredagskvällen var att se rutinerade Niklas Dahlström täcka ner skott efter skott som gästerna försökte skjuta mot hemmakassen.

På tisdag kväll är det match i Lund mot Södra Dal 20.00 i Lunds idrottshall. Kom och stötta laget till en ny seger.