Derby #1
2015-10-15 08:47
Bild: Joakim "Pudding" Hedin

I söndags spelades den upphaussade matchen mellan hemmalaget Häljarps SK och SST NET Falcons i Häljarps idrottshall
(Eller som alla är överens om är snarare en gympasal)
Med vinst med oss från lördags mot IK Stanstad hade hela truppen högt självförtroende, men å andra sidan skrällde HSK i söndags och slog Malmhaug på bortaplan och hade säkert minst lika bra självförtroende.
Men redan 40 sekunder in i P1 slår poängkungen för aftonen Linnea Jönsson till assisterad av Sofia Nilsson och gör 1-0.
Fyra minuter senare får vi en utvisning som vi så när klarar ut, men HSK slår till 2 sekunder kvar av PP och kvitterar till 1-1.
12:13 på uret slår Linnea Jönsson till igen, denna gången assisterad av Isabelle Heidenberg Landgren (1-2) och 15:49 kommer periodens sista notering, mål från Lotta Anderssons klubba, assisterad av Klara Engström (1-3).
Endast en minut in i P2 gör HSK mål och reducerar till 2-3, trots Falcons dominans så lever matchen. 5 minuter senare kommer Linnea Jönsson  dock till undsättning igen och gör viktiga 2-4, denna gången assisterad av Lotta Andersson.
Sju minuter in i P2 får HSK en utvisning. Oron att HSK skulle göra mål i boxplay som de så ofta gör, försvan exakt nio sekunder in i PP då Felicia Wäfors sätter 2-5 assisterad av Linn Jeppsson Widerberg.
5:42 in i P3 gör Felicia Wäfors 2-6 assisterad av Sofia Nilsson och segern börjar kännas ganska trygg. Ett par minuter senare gör Linnea Jönsson sitt sista mål för aftonen, denna gången assisterad av Felicia Wäfors.
HSK gör ett "tröstmål" ett par minuter innan slutsignalen, men Johanna Kvist ser till att slutresultatet blir 3-8, assist Linnea Jönsson.
Tjejerna var otroligt taggade och alla kedjorna gjorde ett kopiöst arbete över hela banan, få lag hade rubbat SST Net Falcons Dam denna tisdagkväll.

Resultat 3-8 (1-3, 1-2, 1-3)
Skott 26-24 (6-7 10-6 10-11)