Ytterligare en storseger för damlaget
2015-11-16 09:49
Bild: JpH
I lördags åkte vi till Lund för att ta oss an tabelljumbon IBK Finn. Återigen var förberedelserna de bästa, hela laget samlades hemma hos kapten Linn för en stadig brunch och sedan åkte dem gemensamt vidare till matchen.

Väl framme i Tunahallen så inser man att handbollen dominerar i denna stad, Lugi f99 mötte Lugi F00 och hallen var proppfull. Att handbollsmatchen var i full gång när vi skulle få tillgång till planen för uppvärmning och att sista handbollsspelaren släntrar av banan tjugofem minuter innan tekning verkar inte bekomma hemmalaget så det är väl bara att acceptera!

Finn har förvisso bara en seger, och den mot nästjumbon Munka-Ljungby, men vi vet också att alla kan verkligen slå alla i årets upplaga av D2, så någon underskattning var det inte tal om. Mycket riktigt ställde Finn upp med "två två ett" och pressade oss ordentligt i första perioden. Verkligen en stor lättnad när Linnea Jönsson assisterad av Klara Engström sätter 0-1, 13:26 på uret och hon hinner även göra 0-2 tre minuter innan paus, denna gången assisterad av Sofia Nilsson.

Hemmalaget går hårt ut i period 2 och pressar våra backar ordentlig, de lyckas utnyttja ett par markeringsmissar och åtta minuter in i P2 står det 2-2.

Finn viker inte från sin taktik utan fortsätter med väldigt hög press, våra backar har dock hittat receptet och får upp bollen mer kontrollerat i banan. Otrolig lättnad när Linnea Jönsson gör sitt tredje raka 11:29 på uret assisterad av Felicia Wäfors och Klara Engström spär på med 2-4, fyra minuter kvar av perioden på egen hand. Finn går även ut hårt i P3 och lyckas peta in en reducering vid ett rörigt tillfälle framför mål, men åtta minuter in i perioden har "Jättarna Finns" frenetiska offensiv tagit ut sin rätt, på mindre än åtta minuter gör tjejerna inte mindre än sex stycken mål! 8:15 Johanna Kvists förlösande 3-5 utan assist. 8:46 Felicia Wäfors 3-6 assist Linnea Jönsson.

3-7, eftermiddagens mål, Nathalie Hansson assisterar Hannah Nilsson som gör sig fri från sin försvarare och sätter bollen otagbart i bortre krysset med ett stenhårt handledsskott. Storasyster Sofia vill inte vara sämre utan sätter spiken 3-8 halvminuten senare, assisterad av Linnea Jönsson. Tio minuter in i P3 får vi ett pp som vi inte kan förvalta. 18:06 sätter Lotta Andersson utan assist igång jakten på "tvåsiffrigt" och mycket riktigt kommer tian, Felicia Wäfors assisterad av Sofia Nilsson en minut kvar av matchen.

Välkomna till IH på lördag och hjälp oss närma oss tabell ettan Röke, som för övrigt tappade sina första poäng för säsongen i en oavgjord match mot Malmö fbc ungdom i lördags.