En pinne till damlaget mot FBC Engelholm.
2016-01-13 15:16

Efter fyra raka förluster var det dags för SST Net Falcons att möta FBC Engelholm på hemmaplan i en uppskjuten match i D2.

Man kan väll inte säga att självförtroendet varit på topp i laget efter dessa förluster, men stämningen i gruppen har varit bra hela tiden trots detta.

Första perioden är en jämn historia där båda lagen skapar chanser. Lagen verkar ha ganska lika upplägg till denna match och tar lite ut varandra. Engelholm leder 2-1 efter första. Falcons mål av Lotta Andersson assisterad av Isabelle Landgren.

I andra perioden kommer vi ut med mer variationer i vår uppspelsfas vilket resulterar i ett markant övertag i skapade heta lägen. När man tittar på statistiken nu efteråt så borde vi gjort ett antal mål på dessa lägen, men det gjorde vi inte. En kombination av ineffektivitet och en briljant insats av bortalagets keeper är analysen. Engelholms målvakt Jennie Gustavsson blev helt rätt utsedd till ”Matchens spelare” i bortalaget.

Men vi är mycket nöjda med vår prestation i denna period. Perioden slutar 2-2. Falcons mål av Linnéa Jönsson (Felicia Wäfors) och Linn Jeppsson-Widerberg (Linnéa Jönsson). Totalt 3-4 efter två perioder.

I tredje perioden slarvar vi lite i balansen och blir lite långa ibland. Engelholm sjunker ganska djupt i sitt försvar och låter (?) oss ha mycket boll. Här blir vi lite ivriga i vår ambition att vinna denna match och tappar lite tålamod. Inget konstigt i det, tjejerna vill så jäkla mycket.

Men i 9:e minuten kommer till sist kvitteringen av Felicia Wäfors (Linnéa Jönsson), som kan peta in den på bortre.

I slutet på matchen är det vi som skapar dom klaraste lägena men Engelholm är mycket farliga i omställningarna dom skapar. Man har bla en i ribban och ytterligare ett par långa lyft som blir farliga. Perioden slutar 1-0 och totalt 4-4 efter tre spelade perioder.

I sudden händer inte jättemycket, både lagen skapar någon strö chans vardera.

Summering: Kanske borde vi ha stängt denna match i 2:a perioden som vi dominerar ganska stort. Men samtidigt kunde vi ha förlorat en sådan här match också, det har hänt ett antal gånger denna säsong. Så personligen är jag nöjd med prestationen och, faktiskt, med poängen. Känns skönt att få krita dit en 1:a i poängraden efter en del snöpliga nollor.

Tyvärr fick vi skador på två spelare under matchen. Sofia Nilsson och Felicia Petersson fick båda kliva av men vi har förhoppningar om att båda är tillbaka på söndag mot IK Stanstad.