Vinst för damlaget i premiären!
2017-10-02 08:24
Stark hemmavinst i premiären! Foto: Express-Bild.

Seger i premiären mot Malmö FBC U efter en härlig vändning i sista perioden.

Det var en nervös inledning av Falcons damer som var tagna av lite premiärnerver och bjöd Malmö FBC U på alldeles för många chanser.

Malmö var ej sena att ta dessa chanser utan gjorde 0-1 redan efter 1:24. Framåt skapade vi ett par riktig heta chanser dock så räddade en storspelande Malmö målvakt allt i denna period.

I periodens sista minut så satte Malmö 0-2 på ett frislag där vi inte var på tårna riktig, 0-2 speglar inte matchbilden men det går ut på att göra mål och där var Malmö effektivare.

Andra perioden var som första vi håller i taktpinnen dock utan att göra mål. Malmö kontrade snyggt in 0-3 och uppförsbacken blev lång. Med 7 min kvar reducerade Linnea Selmerhagen till 1-3 och vi var tillbaka i matchen även resultatmässigt.

I slutet på perioden drar vi på oss en utvisning som vi dock håller undan, men den kom att kosta oss i början på 3e perioden. Precis när vi bli fullt gör Malmö 1-4. Stämningen på bänken var trots underläge väldigt positiv, tjejerna var taggade och borrade ner skallen och körde på.

Vi stressade Malmö till många misstag, Sofia Nilsson gjorde 2-4 efter 5 min. Sedan var det mycket Falcons mot en storspelande Malmö målvakt. Vi hade större tålamod i spelet och i det avgörande lägen som kom Isabelle Landgren och smällde in 3-4 i den 11e minuten efter ett stort tryck framåt.

Falcons fortsatte att mala på framåt, Felicia Petersson kvitterade efter 13:08. Gästerna tog då en timeout och när spelet kom igång igen tog det 32 sekunder för Felicia att smälla in 5-4 och vändningen var fullbordad.

Efter målet kontrollerade Falcons matchen och släppte ej trycket framåt utan tryckte ner gästerna som ej fick en chans att skapa något.

Alla tjejerna visade idag trots att det gick lite trögt inledningsvis en enorm moral och styrka och det krävs för att vända ett stort underläge till seger. Detta kommer vi att ta med oss inför fortsättningen av serien.

Nu väntar en ny match redan på onsdag, då borta mot Stanstad.