Damlaget vann borta mot Willands IBK
2017-10-23 11:33
Malin Svahn gjorde sin debut för Landskrona Falcons i matchen mot Willands IBK. Foto: Express-Bild

Det blev vinst borta mot nykomlingen Willands IBK.

Tyvärr saknade vi ett par backar inför matchen så det blev lite omkastningar i femmorna. Det syntes på spelet att vi inte gör som vi brukar, vi blir ofta stillastående och passiva.

Till matchen så debuterade Malin Svahn och hon satte 1-0 efter 5 min, det första i Falcons tröjan. Vi fick även en straff som vi missade. Direkt efter det får även Willands IBK en straff som de gör mål på. Willands gör även 2-1 och vi gör en dålig 1a period.

Vi startar bättre i 2a perioden, mål redan i första minuten av Linnéa Selmerhagen. Efter målet var det böljande spel där vi släpper till alldeles för mycket chanser och Lina Bergvall fick slita i målet. Med 5 min kvar går vi ner på två femmor och effekt direkt, vi gör två snabba mål av Karolina Jansson när vi ökar passningstempot och rörelsen utan boll.

I 3e akten fortsätter vi rulla boll och Lejla Dedovic placera snyggt in 5-2. Sedan sätter Sofia Nilsson 6-2 och det känns som vi har kontroll. Willands reducerade innan Malin Svahn sätter 7-3. Efter målet tappade vi tempo vi slarvade med passningarna, Willands kämpade vidare och reducerade två gånger till slutresultatet 7-5.

Summering: Vi släpper till för mycket för det skall vara bra, sedan spelar vi innebandy i 15 minuter och det räcker inte om man vill vara med i toppen. Vi gör inte en bra match men vinner, det är styrka det med.

Nu väntar en tuffare uppgift då vi möter Munka-Ljungby borta på söndag.