2017-10-30 14:52
Stark laginstas mot Munka-Ljungby IBK! Foto: Express-Bild.

Det blev en klar seger borta mot Munka-Ljungby IBK, vinst med 8-0.

Munka-Ljungby IBK är ett bra lag som vi haft svårt för dom senaste säsongerna.

Vi startade matchen i ett högt tempo och hade bra tryck framåt och stabilt spel bakåt, vi hade redan i inledningen ett par heta chanser men det skulle dröja innan målen trillade in.

Karolina Jansson lyfte in 1-0 efter 14:45, sedan gör vi två mål till inom en minut via Michaela Frogner och Linnea Selmerhagen och 3-0 på tavlan.

Munka-Ljungby IBK försökte men vi låg rätt över hela banan idag och gjorde det väldigt svårt för dom att skapa klara målchanser. I slutet på perioden får hemmalaget en chans i powerplay där dom vaskade fram ett par chanser, men 3-0 höll sig till paus.

2a perioden var som första, stabilt över hela banan, vi gör det så bra att Munka-Ljungby inte kan etablera nått tryck på oss. Halvvägs in i perioden får hemmalaget en ny chans i powerplay som vi lyckas hålla undan på ett bra sätt. Sex min kvar av perioden får vi ett powerplay och det utnyttja vi på bästa sätt, Klara Engström slår in 4-0 på en retur. Linnea Selmerhagen gör 5-0 fint framspelad av Isabelle Landgren vilket även var paus resultatet.

3e perioden lyfter Munka-Ljungby sitt spel och börjar pressa högre, vilket i sin tur ger oss ypperliga kontringslägen. Tre minuter in gör Lotta Andersson 6-0 och det känns ganska avgjort då. Linnea Selmerhagen gör sitt tredje mål halvvägs in i perioden fram till 7-0. Med mindre än sju minuter kvar får hemmalaget en straff som Sara Johnsson räddar. Sofia Nilsson sätter punkt för målskörden denna dag med att lyfta in 8-0.

Summering av matchen är att vi ligger rätt med hela laget hela tiden. Munka-Ljungby är ett bra lag men idag gör vi allt bättre och gör det svårt för dem. Sedan kör vi med 100% focus och inställning i 60 minuter.

Vi har många matchvinnare vilket visar en bra bredd. Backarna ger laget ett lugn med sitt kyliga och uppoffrande spel. Sedan höll vi oss till gameplan matchen igenom. En riktig bra laginsats där alla bidrog till segern.

Ett stort plus till Sven som gjorde sälen efter matchen, tror smeknamnet blir just sälen från nu.

Nu laddar vi för nästa match även de på bortaplan mot FBC Engelholm lördagen den 11/11