Storseger för damlaget på hemmaplan.
2017-11-20 14:11

Det blev storseger för damerna hemma mot Gantofta IBK.

Det var ett Gantofta som gjort bra resultat i de matcherna man spelat så här långt, man har bla tagit poäng borta mot Malmö FBC vilket är starkt gjort.

Vi trampade gasen i botten från start och tryckte ner gästerna i egen zon. Vi hade stort bollinnehav och 2 minuter in gjorde Karolina Jansson 1-0.

Gantofta fick försvara sig merparten av perioden och gick på kontringar som vi lyckades plocka bort. Framåt så gjorde Linnea Selmerhagen 2-0 i powerplay efter 13 minuter och Felicia Petersson gjorde 3-0 strax innan paus. Vi var det bättre laget och det var hög focus idag och det behövs i alla situationer för gästerna blixtrade till i sina kontringar och är man inte på tårna kan det lätt bli mål.

Det fortsatte på samma sätt i andra perioden där vi fortsätter att trycka ner gästerna och skapar många målchanser, Gantofta går på kontringar och det kan vara luriga ibland men vårt försvar var bra idag. Hela laget var taggade och släppte till endast ett par chanser mot Lina Bergwall som spelade stabilt i målet. Klara Engstöm gör 4-0 i 7e minuten och därefter kändes det som matchen dog lite. Vi gör ytterligare tre mål innan pausvilan.

3e perioden så tappa vi lite tempo och Gantofta fick till flera chanser. 6e minuten skjuter Linnea Selmerhagen in 8-0. Sedan fick gästerna en straff som de förvaltade på bästa sätt. Isabelle Landgren satte punkt för målskyttet med att i friläge sätta 9-1.

Som helhet gör vi en bra match där vi kontrollerar matchen med bra bolltempo och rörelse utan boll. Bra även att vi sprider målskyttet vi har sex olika målskyttar. Vi var på tårna direkt från start och spelade med högt mod. Nu gäller det att fortsätta att driva på och inte slappna av, det är en jämn serie där alla slår alla.

Nästa Match är borta mot Skurup IBK på söndag den 26-nov.