10-4 mot FC Helsingborg!
2014-10-19 19:53
Under lördagen när idrottshallen var rosa i rosabandets ära tog SST NET Falcons D emot FC Helsingborg. Falcons kom senast ifrån en vinst borta mot Kävlinge med 2-3 och FC Helsingborg föll hemma mot Åstorp med 3-9. Man räknade med en tuff match då Helsingborg jagade revansch och ett Falcons som jagade tre nya friska poäng.

Totalt 225 personer kom för att se denna batalj i Division 2.

Efter en rivstart från de för dagen rosa klädda damerna så dröjde det ändå enda till 06.53 innan Felicia Wäfors för första gången fick presentera sig för Landskrona publiken. Dagens speaker Lars Persson hann knappt sätta micen på OFF innan det var dags att lyfta den igen när Lotta Andersson (Camilla Blomberg) klev fram igen med bara 27 sekunder från första målet. Även 3-0 skulle komma när fjolårets poängdrottning Johanna Kvist (Maria Laurenius) tryckte dit den. Här kändes det som att matchen var underkontroll när det händer något ovanligt inte två inte fyra utan åtta minuters utvisning delas ut i de bägge lagen inom loppet utav knappt 1 minut något som FC Helsingborg nyttjar på bästa sätt och reducerar strax innan pausvilan.

Frågan man kunde ställa sig inför andra perioden var om FCH hade sålt smöret och tappat pengarna, det såg nästan ut så hos en del spelare, men vad skenet kan bedra. I andra perioden så lyfter sig FCH och pressar tillbaka damerna som gör matchens sämsta minuter trots en stabil ledning som kunde dragit ifrån ännu mer i första perioden så är man inte alls nöjda med spelet och tvingas ta en time out. Någoot som visar sig vara nödvändigt för man svarar upp bra på budskapet som sades i time outen och Linnea Jönsson (Fredrika "Tulle" Olsson) sätter 4-1, samma dam skulle även skriva 5-1 denna gången assisterades hon utav Frida Lundgren men som tidigare skrivet så var detta FCH:s period och de svarar upp med bara sekunder efter och skriver 5-2 på tavlan innan periodvila.

Det dröjde inte länge efter det att domarna hade slagit till gong-gongen och påbörjat den tredje perioden innan miss Falcons Maria Laurenius (Johanna Kvist) var framme och skrev både 6-2 och 7-2. FCH Ville inte ge sig och deras bäste för dagen Amanda Johannesson reducerade till 3-7. Matchen fortsatte med ett tryck mot FCH:s mål och en storspelade målvakt höll ner siffrorna men damen som i första perioden hade presenterat sig för Landskrona publiken för första gången skulle också visa upp hela sitt register tillsammans med sin formation när matchens snyggaste mål kom Felicia Wäfors (Paulina Pavlovic) skrev 8-3 på tavlan efter ett magnifikt mål. 9-3 kom också efter ett självmål, även en reducering till 4-9 kom innan Camilla Blomberg (Frida Lundgren) kunde skriva 10-4 på tavlan som också blev slutresultatet.

Sammanfattningsvis är det givetvis kul att visa upp en del utav registret för dagens storpublik och framförallt att det rasslade en del i nätet idag, men man har fortfarande en lång väg kvar till sin högsta nivå, givetvis så det ska vara när det fortfarande är tidigt på säsongen. Nu blickar vi framåt för nu på torsdag så kommer IBK Finn på besök i Landskrona idrottshall med start 20.20 varmt välkomna.