5:e raka mot IBK Finn
2014-10-24 10:44
Det var en viktig match som spelades igår torsdag i DIV2 Skåne för SST NET Falcons Damer. Med ett par halvkrassliga spelare och ett par halvskavanker så var man ändå laddade inför uppgiften när domaren slog på gong-gongen och matchen startade.

Man tog kontroll över bollen och bolltempot från start och visade att man ville hålla i taktpinnen och redan från första bytet påbörjades det tryck mot IBK Finns målvakt som skulle hålla på i 60 minuter. Trots massivt tryck så lyckas bollen inte hitta nät istället lyckas Finns demon mellan stolparna och deras bästa spelare för dagen hålla nere siffrorna rejält. Något som de nyttjar när en felpassning kommer 18.25 och de lila klädda kan göra dagens första mål. Men redan när klockan står på 18.30 sätter kaffetanterna på främre raden kaffet i fel strupe och dagens speaker Patrik Wiik var redo att sätta micen på OFF efter IBK Finns ledningsmål, när Staffanstorps-dottern Felicia Wäfors (Lotta Andersson) var framme och hade snurrat upp hela hallen till kioskluckan och korvkön och skrev dit 1-1 på matchtavlan som stod sig perioden ut.

Andra perioden visade ungefär samma matchbild som den första, hemmalaget fortsatte att sätta tryck på IBK Finns demon mellan stolparna men återigen är det IBK Finn som tar ledningen, frustrationen börjar sakta men säkert sätta sina spår och man tvingas ta time-out för att hitta fokuset igen. Man tar till sig budskapet och direktiven som sägs under time-outen och Linnea Jönsson (Maria Laurenius) kunde sätta 2-2 med 9 minuter kvar utav andra perioden. Trycket och jakten på ledningsmålet fortsätter, IBK Finn gör det svårt när man parkerar bussen framför demonen mellan stolparna och trots ett bollinnehav utan att överdriva som säkert var 90-10 matchen igenom och ett Finn som levde på våra felpassningar gör det bra och kan hålla resultatet 2-2 perioden ut.

Man gör lite ändringar i formationerna inte för att trycket är dåligt eller att man är missnöjda med spelet i sig utan för att man helt enkelt måste få hål på muren IBK Finn byggt, man värderar lägena bättre i denna perioden och det är en del ramträffar som fortfarande plingar högt i idrottshallen. Lina står för en riktig fantom räddning när Finn kommer i en spelvändning och tändvätskan och energin som framstår efter den räddningen bidrar också till att Linnea Jönsson (Maria Laurenius) kan med 48 sekunder kvar skriva 3-2 på tavlan, man tror nästan att taket ska lyfta när glädjen, skriken och applåderna kommer, denna gången så spelade rättvisan ut sin rätt och 40-23 i skott talar sitt tydliga språk om att det bara var frågan om när ledningsmålet skulle komma, trots enorma nerver så kunde man knyta ihop näven och ta hem 5e raka trepoängaren.

Sammanfattningsvis så får vi tre nya friska poäng in på kontot, en otrolig viktig seger och känslan att trots att vi får jobba i motgång hela matchen så är känslan att veta att vi kan avgöra matchen med 48 sekunder kvar att spela otroligt viktig och förhoppningsvis kommer en rejäl boost på självförtroendet utav denna segern.