Tung förlust borta mot Röke.
2014-11-16 21:37
#12 Linnea Jönsson hade packat med trollerilådan till Röke. Foto: Ulf Bjarke
Det måste ha varit en match i publikens match i Tyrs hov när SST NET Falcons besökte Röke tidigt på lördagsförmiddagen där två lag som vill spela en positiv innebandy bjöd upp till spel.

Det var ett laddat gäng som kom till start, nu i efterhand så kan man konstatera att förlusten mot Stanstad kom lägligt och man såg det som en härlig utmaning att möta Röke som alltid är en svårspelad match samtidigt som vi skulle få fortsätta på den inslagna linjen.

Matchen var knappt igång innan det som händer inte får hända, en mardrömsstart och redan efter 07.05 spelat hade Röke inte bara fått två powerplay utan en straff och ett frislag 3 meter framför Lina i målet. Det här var verkligen en match som domarn inte ville låta lagen göra upp på banan utan här blåste man för allt och ingenting. De svart vita lyckas hämta upp sig och reducera till 2-1 genom en för dagen stekhet Linnea Jönsson assisterad utav tjejen utan nerver Fredika "Tulle" Olsson. För att strax därefter få mötas utav Röke trion som trycker in 3-1 som står sig perioden ut.

Inför andra perioden så är det inga pilar och streck som ritas på taktiktavlan utan det är raka direktiv och gamla hederliga klyschor om hur vi i SST NET Falcons vill spela innebandy och att vi aldrig viker ner oss, sagt och gjort Miss Falcons Maria Laurenuis reducerar till 3-2 assisterad utav Felicia Petersson och strax därefter är Linnea Jönsson framme igen och kvitterar till 3-3, energin flödar på bänken och i supportrarna som lyckats styra båten till Tyrs hov denna lördagsmorgon. Trots att det står Falcons på denna perioden så är det ändå Röke som tar ledningen igen innan trollgummorna är framme igen Maria Laurenius (Linnea Jönsson) 4-4 i numerärt överläge och strax därpå så visar Linnea Jönsson upp hela sitt register när hon smäller upp matchens klart snyggaste mål i högra krysset med en backhand assisterad utav backhand drottningen själv Tulle Olsson. Tyvärr så lyckas Röke få fram ett höstlöv innan mittenperioden avslutas.

Andra perioden får summeras som våran klart bästa och kanske skulle man varit lite effektivare när man dominerar perioden totalt och hade bud på både 1,2,3 och 4 mål till men Rökes målvakt gör det bra.

Tredje drar igång och vi är bestämda att vi inte ska åka hem utan poäng, tyvärr är det Röke som utnyttjar en tveksamt dömd utvisning på en svart/vit spelare och man lyckas göra ett psykologiskt tungt mål 5-6 med 17 minuter kvar att spela. Man lyckas samla krafter och man forcerar Röke målet men det där lilla extra i avsluten saknas och man lyckas inte hitta nät. Det är Röke som tar hem 3 poäng och aldrig har en förlust känt så orättvis eller att man inte fick göra upp om det på banan, men som vi sa under en träning så var det fasta situationer som skulle avgöra denna matchen och mycket riktigt det var ett powerplay mål som avgjorde matchen.

Nu blickar man framåt för ett dubbelmöte mot förra årets seriesegrare Åstorp, först i Skånemästerskapen och sedan i serien där det sistnämnda är en viktig match om man vill fortsätta ha häng och sätta press på Röke.