Seger i premiären för Falcons damlag! Foto: Express-Bild.

I fredags spelade Falcons damlag premiär i Div 1, borta mot Häljarps SK.

På förhand en tuff match på en liten plan. Läs vad coach Gobic har att säga om premiärsegern.

Det blev en tuff och kampfylld match borta mot Häljarps SK. Falcons startade bäst och skapade mest framåt, stabilt bakåt i en lite nervös inledning som det brukar vara i en premiär.

Kändes som vi hade bra kontroll på matchen i denna period med mycket boll.

Vi hade en bra sekvens i matchen när vi tog ledningen genom Hannah Nilsson efter 10 min. Efter det brände vi ett par bra lägen bland annat tomt mål innan Malin Svahn satte 2-0 efter 15 min, som även var resultatet efter första perioden. Det borde varit större med tanke på vad vi skapade.

2a perioden blev det mer kamp och mindre skönspel i den lilla täta hallen. Det började bölja lite i en tuff match som det oftast blir i ett derby, mycket vilja och lite tanke. Falcons kostade på sig att missa ett par otroliga lägen i en mållös period.

3e perioden startade vi bra. Vi håller spelet högt och tar vara på ett dåligt byte av Häljarp och Hannah Nilsson spelade fram Lotta Andersson som säkert slog in 3-0.

Sedan höll vi i bollen på ett bra sätt och det kändes tryggt, även när hemmalaget reducerade på ett slarvigt uppspel från vår sida så hade vi lugn i laget. Vi fortsatte att rulla bollen och var koncentrerande i laget. Hemmalaget chansade rejält i slutet men Lina Bergvall var stabil i målet, vilket gav ett lugn till försvaret.

Tycker det var en rättvis seger, då vi borde haft en större ledning efter 1a och 2a perioden men det är så här det är i innebandy, mål förtjänar man inte utan man gör dem. Det var en tuff och fysisk match som vi hade väntat oss och ett hemmalag som backar hem och gör det tajt framför eget mål, tycker ändå att vi löser det hela bra.

Vi pratade innan matchen att det var 3 pinnar som skulle hem och det jobbade vi för på ett bra sätt. Stor eloge till alla i laget, vi har störts av sjukdomar denna vecka så uppladdningen kunde varit bättre. Med tanke på allt en väl genomförd match.

Häljarp kommer att ge många lag problem i sin tajta hemmahall, det är jag säker på.

Nu börjar uppladdningen för nästa match, hemma mot FBC Engelholm på lördag kl 14:00 i Borstashusens IH.