Damlaget vidare i Skånemästerskapen!
2018-11-06 17:49
Hilda Löfquist höll nollan i matchen mot Skurups IBK! Foto: Express-Bild
Damlaget hade hemmamatch i 1/8-delsfinalen i Skånemästerskapen mot seriekollegan Skurups IBK efter att ha vunnit gruppspelet.

Falcons spelade kontrollerat och med mycket bollinnehav. Vi skapade många målchanser men det kändes som focusen inte var på topp idag. Natalie Hansson ger dock Falcons ledningen i en lite avslagen period.

I 2a perioden så fortsätter vi rulla bollen på ett bra sätt och Hannah Nilsson gör snyggt 2-0, fint framspelad av Sofia Nilsson. Sedan var det en gäng träffar i målramen som var i vägen för ytterligare mål. Tempot var lågt och det kändes stundtals lite lojt. 2-0 stod det inför 3e perioden.

Efter 5 min i 3 e får vi chansen i powerplay som vi förvalta på ett bra sätt, Isabelle Landgren gör 3-0. Någon minut senare sprintade Johanna Ejdelind ifrån alla och fri med målvakten satte hon 4-0.

Efter det målet så kändes det som om matchen dog, liksom inställningen hos många i Falcons. Man började ta svåra beslut och jobbade inte lika hårt som vanligt. Skurup vaskade fram ett par giftiga avslut i slutet på perioden men målvakten i Falcons för dagen, Hilda Löfqvist spelade stabilt och visade stor pondus i mål, hon höll tätt och fick hålla nollan intakt. Det blev en seger med 4-0.

Totalt sätt så vinner vi utan att glänsa i dag. Det kommer knappast att räcka i serien med den inställningen som vi hade, då blir det inga poäng. Inget är gratis, utan det krävs hårt arbete av alla i 60 minuter i varje match.