Seger i derbyt mot FC Helsingborg för damlaget!
Till sist blev det måfirande för tjejerna. Foto: Peter Lindblad
Damlaget tog en härlig seger mot FC Helsingborg i helgen.

Coach Gobic har summerat sina intryck från matchen.

Damerna ställdes mot FC Helsingborg hemma och det skulle bli en tät och tuff match ända in i slutsekunderna.

Vi startade matchen okej, med målchanser direkt men efter hand så tappade vi tempot och FCH kändes lite hetare.

Det var gästerna som via ett powerplay tog ledningen. FCH skapade ett par jättelägen men Lina Bergwall spelade stabilt i Falcons målet och 0 -1 stod sig till paus en rättvis ledning för gästerna.

2a perioden där trampade vi igång och målchanserna avlöste varandra, men bollen ville helt enkelt inte in. Efter 13 minuter så tog Lotta Andersson tag i bollen och drev från egen planhalva rakt igenom och sköt in en helt rättvis kvittering. Vi fortsätter att trycka på och var det inte bara FCH målvakten och stolparna som stod i vägen, det var också en kolossal oförmåga att lägga bollen i tomt mål. Här kan vi bättre.

1-1 stod sig perioden ut och det speglar inte hur matchen såg ut.

I den 3e perioden var åter Falcons i förarsätet men som innan, bollen ville inte in. Det blev till slut för mycket att man ville avgöra på egen hand och vi tappade lite fart och passningsspel. Efter 10 minuter får vi ett gyllen läge i powerplay där vi skapar mycket, men icke.

Men 10 sekunder efter FCH blivit fulltaliga så får vi en ny chans i powerplay och denna gång skjuter Linnea Selmerhagen i bollen i mål, tiden 13:32.

Sedan är 2-1 ingen jätteledning trots att vi skapat massor av lägen och matchen borde varit stängd så blir det dramatiskt på slutet. FCH trycker på för en kvittering och är ganska nära när dom lastar bollar på mål. Men vi försvara oss bra och vinner tillslut rättvist.

Stabil insats av vårt backpar Linn Jeppsson och unga Michaela Fröjd som tillsammans gör en klockren match rakt igenom.

Priset till matchen lirare i de båda lagen gick helt rätt till de båda målvakterna som var duktiga idag.

Nästa match spelas nu på lördag 24/11 kl 13:00 mot FBC Malmö ungdom på Landskrona IH.