Seger för damlaget mot Malmö FBC Ungdom!
2018-11-26 14:40
Unga Michaela Fröjd imponerade igen och blev vald till matchens spelare i hemmalaget. Foto: Peter Lindblad.
Falcons damlag har startat säsongen bra och tog sin sjunde seger på åtta matcher när man vann hemmamatchen mot Malmö FBC Ungdom i helgen.

Coach Gobic sammanfattar här sina intryck av matchen.

1a perioden var jämn med chanser åt båda hållen, ett Malmö som verkligen bjöd upp till bra spel och tempo. Däremot kom inte vi upp i tempo utan vi slarvade ganska mycket i den offensiva delen, bakåt var det stabilt.

Vi kommer ut i 2a perioden som ett nytt lag, vi hade mycket bättre fart på bollen. Efter 3 min fick vi chansen i PP som vi förvaltade, Linnea Selmerhagen prickar in 1-0.

Sedan var det Hannah Nilsson som skjuter in 2-0 , nån minut senare. Dock så reducerade Malmö strax därpå när vi slarvade i offensiv zon och bortalaget kontrade in 2-1.

Vi fortsatte att skapa mängder med chanser, därför kändes det lite snöpligt när Malmö kvitterade i den 13e minuten. Vi reste oss dock och fortsatte att skapa målchanser, med en sekund kvar av perioden gör Hannah Nilsson 3-2, där Lotta Andersson jobbade fram bollen.

3e perioden kontrollerade vi matchen på ett bra sätt. Vi släppte inte till så mycket bakåt utan fem min in så sätter Lotta Andersson 4-2 snyggt framspelad av Malin Svahn.

Vi åker på ett par utvisningar i slutet på matchen, men idag spelade vi ett stabilt försvarsspel och gav inte Malmö mycket gratis. Vi vinner med 4-2 i en bra och välspelad match mellan två spelande lag.

Vi hade ett större och fler målchanser i dag än gästerna, sedan var vi stabila och bra bakåt från målvakt och hela vägen fram, matchens lirare i Falcons gick till unga Michaela Fröjd som gör en toppmatch igen.