Falcons segrade i kommunderbyt mot Häljarps SK.
2018-12-17 18:56
Falcons tjejerna fortsätter att vinna. Foto: Peter Lindblad.
I lördags spelades kommunderby när Häljarps SK gästade Landskrona Falcons i Landskrona IH.

På förhand var hemmalaget stora favoriter, men idrott är inte alltid logiskt som tur är. Det blev riktigt spännande på slutet.

Hemmatränaren Franko Gobic var nöjd med poängen, men saknade en hel del annat i spelet. Hör vad han säger om matchen.

Falcons tog ledningen i den 3e minuten, målskytt Malin Svanh. Det var annars en trevande period med lite Hawaii spel och lågt tempo.

Båda lagen vaska dock fram lite chanser men Falcons var lite tyngre i anfallsspelet och efter 8 min sätter Malin Svanh även 2-0 på en fin passning från Johanna Ejdelind. Sedan hade vi ett par ramträffar innan Nathalie Hansson dunkade in 3-0 i krysset, som också var pausresultatet.

2a perioden gick i samma spår som den första dock med mer bollinnehav för Falcons, men halvvägs in i perioden reducerade gästerna till 3-1. Sedan tog det 18 sekunder för Falcons att öka på till 4-1 då Linnea Selmerhagen spelade fram Lotta Andersson. Falcon passade även på att göra 5-1 då Michaela Fröjd avlossade ett mäktigt skott som gick ribba in.

Vi fick chansen att spela powerplay tre gånger under den andra perioden men det var riktigt uselt spel i den formen, långsamt och trögt, 5-1 inför avslutnings perioden.

Hannah Nilsson gjorde 6-1 efter direkt i den 3e perioden, då trodde många att det var klart. Tjejerna såg ointresserade ut och satte mer eller mindre ut skorna. Gästerna reducerade i den 2a minuten och sedan en gång till i den 5e. Då var det match igen 6-3 på tavlan och 15 min kvar att spela. Sedan är det synd att säga att tempot gick upp utan det var snarare lite svängdörrs innebandy där gästerna gjorde 6-4 i den 7 e minuten. Sedan missade båda lagen ett par lägen innan gästerna gjorde 6-5 med 3:36 kvar, nerver nja efter det målet så skapades det inget mer utan vi kontrollerade bollen och det blev en ny seger, dock knappt i slutet.

Tråkigt att vi inte kunde bjuda på bättre innebandy i en sån här match utan vi såg lite håglösa ut  nästan ointresserade, okej att det har varit lite sjukdomar i veckan men man tycker att när det är match så tänder man till. Som ledare blir man så frustrerande när man känner till lagets kapacitet.  Det mest positiva är att vi tar 3 poäng och gör det när vi spelar så ... dåligt.

Nästa match är redan imorgon tisdag, när vi möter Åstorp/Kvidinge IBS i kvartsfinal i Skånemästerskapen. Matchen spelas i Landskrona IH och börjar kl 19.30.