Förlust för damlaget i en jämn match mot Åstorp/Kvidinge IBS.
Jämn match slutade med förlust för tjejerna. Foto: Peter Lindblad.
Falcons damlag ställdes mot Allsvenska Åstorp/Kvidinge IBS i kvartsfinalen i Skånemästerskapen.

Tyvärr blev bortalaget för svåra, i en annars jämn match.

Coach Gobic sammanfattar sina intryck av matchen.

Allsvenska Åstorp/Kvidinge IBS gästade Landskrona i kvartsfinal i Skånemästerskapen. En match som var välspelad och i ett högt tempo.

Falcons rivstartade och tog ledningen på en kontring där Lotta Andersson fri med målvakten inte gjorde nått misstag. Linnea Selmerhagen satte 2-0 någon minut senare.

Falcons skapade mängder av chanser i ett riktigt bra period, där även gästerna hade sina läge. Vi skapade ett par giftiga chanser med ram träffar och missar framför tomt mål. Det kändes som vi hade bra koll på allt när vi snöpligt släppte in 1-2 på ett oturligt självmål. Det var starten på ett par dåliga minuter då gästerna vände till 2-3. Vi blev lite passiva ett tag men vi hämtade ny fart och Isabelle Holmgren kämpade fram bollen till Nathalie Hansson som smällde in 3-3. Vilket även var paussiffror i en bra period där båda lagen spelade fin innebandy.

2a perioden var det mer gästerna som tryckte på, men det krävdes ett powerplay för att gästerna skulle ta ledningen.

Men vi saknade inte chanser, Malin Svahn och Johanna Ejdelind hade ett par riktigt vassa chanser men bollen ville inte in. Gästerna fick istället ett nytt powerplay och 3-5 på tavlan, vilket höll sig till paus.

Lotta Andersson gjorde 4-5 i den första minuten i den 3e perioden , match igen. Minuten senare slarvade vi i försvaret och det utnyttja gästerna direkt. Vi kämpade vidare och försökte verkligen trycka på och chanserna fanns där men bollen ville inte in. Matchens sista mål gjorde Åstorp, slutresultatet blev 4-7, i en mycket bra match.

Det var otroligt roligt att möta ett spelande lag och i en match med högt tempo från start till slut. Vi gör en mycket bra insatts trots lite snuva på ett par tjejer så biter vi ihop och kör på. Skillnaden var att vi blir straffade direkt när vi gör misstag, sedan var det powerplay som var klockrent från gästerna. Vi tar med oss det vi gör bra idag och blickar framåt mot en spännande avslutning på serien. Men först lite Jul ledigt, god jul o ett gott nytt år på er alla.