Skön 3-poängare borta mot Lugi!
2015-01-11 21:37
Sofia "Nisse" Nilsson bjöd på show när man tog 2015 första tre poäng Foto: Ulf Bjarke
Efter ett alldeles  för långt men välbehövligt juluppehåll så var det skönt att ta 2015 första trepoängare med sig hem från utflykten till Lund. En på förhand och av erfarenhet mycket svår bortamatch mot ett formstarkt hemmalag. Det vi pratade om innan match var att fortsätta att hålla fokus och vilja vara med och påverka.

Redan från första bytet så var det ett SST NET Falcons som satte högsta fart och det massiva bollinnehavet och trycket mot Lugis för dagen bästa spelare (målvakten) började, vi presterade en fartfylld och rörlig innebandy vilket också gav resultat när Maria Laurenius (Johanna Kvist) under sitt andra byte kunde sätta kvällens första mål. Men målen skulle dugga tätt och strax efter så flippar Lugi in bollen framför mål som tar oturligt på en klubba och in i nät, men men alla mål räknas.. Men kapten Jeppsson-Widerberg visade stor moral när hon återigen ger SST NET Falcons ledningen med 2-1 med passning ifrån Johanna Kvist, ett mål som var hämtat ifrån skolboken. Men Lugi skulle inte vika ner sig och man ställer hela försvaret när man hänger ett stenhårt skott i krysset från bakplan. Men Staffanstorpsdottern Felicia Wäfors (Frida Lundgren) skulle skapa rättvisa när man strax innan första perioden var slut tog ledningen igen med 3-2 efter ett mål som såg löjligt enkelt ut när man chippat upp den i krysset.

domaren slår på Gong-gongen och mitten perioden börjar.

Man startar andra perioden med ett ruskigt tempo och Paulina Pavlovic (Sofia "Nisse" Nilsson) kunde utöka till 4-2, strax därpå skulle även Lugi få känna på hur det känns att göra mål i egen kasse och redan där kändes det lite väl lugnt när SST NET Falcons ledde med 5-2, något som kändes då andra periodens sista 12 minuter skulle vi sjunka ner i Lugis tempo och börjar spela lite väl optimistiskt och bjuder på alldeles för mycket och SST NET Falcons gör 12 minuter som är allt annat än godkända, vi får tacka Lina "Muren" Bergvall att det fortfarande stod 5-2 när mitten perioden var slut.

inför tredje perioden pratar man mycket om att alla skulle förstå att man inte får 3 poäng gratis, skitjobbet måste göras och man måste förtjäna tre poäng, det är inte bara att åka till Lund och Lugi och hämta tre poäng.

Det märktes att budskapet gick fram och man börjar tredje perioden som man inlett de första 28 minuterna, och trycket mot Lugis målvakt kunde börja igen, Lugis målvakt bjuder på några svettiga räddningar men spelet ligger högt upp på Lugis planhalva och det "dröjer" ända till 07.45 innan Heidrun Bjartmarz (Frida Lundgren) kunde sätta spiken i kistan och utöka ledningen till 6-2, time out SST NET Falcons och det var dags för Alexandra "Lill-Muren" Hedin att bjuda på show i målet tillsammans med Hannah Nilsson (-01) och Louise Augustsson-Jönsson att entra planen.
SST NET Falcons fortsätter att visa en fantastisk offervilja och trots att Lugi försöker snygga till siffrorna genom att skriva 3-6 på tavlan så känns det klart sedan länge och man kunde ta 2015 första tre poängare.

Sammanfattningsvis så vill vi återigen tacka våran trogna publik och för att ni får borta matcher att kännas som en inramning som om det vore hemma på Landskrona IH, när ni applåderar sista 30 sekunderna så ryser hela kroppen.
Då känns det extra skönt att visa er och oss själva vilket fantastiskt innebandylag vi är.

Nu laddar vi om och blickar framåt för nu på lördag kommer Kävlinge på besök när 2015 första hemmamatch ska spelas, vi ses där!