Referat SST NET Falcons - Kävlinge
2015-01-19 08:47
Lotta Andersson stod för en briljant insats mot Kävlinge Foto: Kävlinge
Dags för årets första hemmamatch var det på lördagseftermiddagen i Landskrona Idrottshall dessutom ett hett derby mot Kävlinge som historiskt sett SST NET Falcons alltid har haft svårt med. De var drygt 250 personer på läktaren som fick se en match inte riktigt kom upp i den intensiteten som ett derby borde göra. Lite för lite kamp för det. Men det tog inte bort det faktumet hur skönt det var att ta alla tre poängen och fortsätta jakten.

Matchen börjar med lite spel i båda zonerna, en rätt avslagen period, ett allt för bekvämt hemmalag som bara har ett skott som är värt att nämnas under de första 20 minuterna, allt man pratade om inför matchen eller under veckans träningar var som försvunnet, publiken får dock vänta till 15.14 innan den tidigare SST NET Falcons spelaren gör 1-0 för sitt Kävlinge. Hemmalaget fortsätter spela avslaget och åker på en utvisning, man rycker dock upp sig under boxplayet och gör det felfritt och efter boxplayet så rycker man upp sig och lyckas skapa tryck mot Kävlinge målet sista minuterna.

Inför andra perioden så har man fått nya direktiv, kritik från första perioden och att man måste börja spela som seniorer, annars kan man packa ihop och gå hem.

Andra perioden så känner man igen de svartklädda igen, här är det inget snack om att spelet är avvaktande, det är hög intensitet på både ben och boll och sätter lite högre press på bollhållaren i deras uppspel, det gör att Kävlinge får svårt att skapa något framåt och de kommer inte upp i vår planhalva kontrollerat längre och de får känna på hur det känns att bara ha ett skott som är värt att nämnas under 20 minuter (tyvärr hittar det skottet nät). Det "Dröjde" ända till 01.21 innan Felicia Petersson (Tulle Olsson) kunde kvittera matchen och drygt minuten därefter så står Lotta Andersson (Heidrun Bjartmarz) för dagens kämpainsats när man trycker in 2-1 när klockan står på 02.29 och målen skulle regna tätt denna period för knappt 2 minuter senare så kliver Miss Falcons Maria Laurenius (Felicia Petersson) fram och skriver 3-1 på tavlan när tiden står på 04.51, och det enda skottet som var värt att nämnas för Kävlinge denna perioden kom 06.44 och man fick energi när man reducerade till 3-2, skönspelet skulle avta lite för hemmalaget och det dröjde ända till 12.15 innan målen skulle börja regna tätt igen, ombytta roller när Heidrun Bjartmarz (Lotta Andersson) utökade ledningen till 4-2, och bara sekunder senare klev hon fram igen denna gången på egen hand Maria Laurenius skrev 5-2, och som vi har skrivit en gång för mycket men som är lika skönt att skriva varje gång målen skulle regna tätt och 14.25 klev Frida Lundgren (Felicia Wäfors) fram och skrev 6-2 som tvingade fram en timeout ifrån Kävlinge båset, bestämda men positiva direktiv i den svart/vita ringen och sekunder efter Time-outen närmare bestämt 14.38 så var Miss Falcons framme igen och bjöd publiken på dagens hattrick assisterad utav Johanna kvist.
Domaren skulle slå på gong-gongen och blåsa av målkalaset så klev Lisa Hansson (Lollo A. Jönsson) fram och slog spiken i kistan och skrev 8-2 på tavlan.

Publiken fick se ett helt annat SST NET Falcons, tre formationer som nätade hemmalaget, ett hattrick, backmål ja till och med en Sofia "Nisse" Nilsson som fortsätter att showa på planen och dra upp sina gubbar i korvlådan så att speaker Lars Persson satte kaffet i fel strupe.

Tredje perioden kändes som en transportsträcka jämfört med showen som bjöds under mellanperioden, man slarvar något i spelet både med och utan boll och inbytte Alex "lill-muren" Hedin fick stå för ett par svettiga räddningar, slarvet är något som Kävlinge utnyttjar och lyckas peta in ett boxplay mål och ett stenhårt skott i krysset, men man har också många avslut som fastnar i täck från svartklädda spelare något som gör Anders glad när han får sätta ett sträck på antal täckta skott i statistiken.

Matchen slutar 8-4 till hemmalaget och det är skönt att man bjuder den trogna publiken på högklassig innebandy i alla fall 20 minuter. Nu börjar uppladdningen inför säsongens sista derby när man ska på utflykt i Helsingborg och givetvis hoppas vi att ni följer med oss till Helsingborg nu på söndag 25/1 klockan 14.00, vi behöver er i jakten!