2015-02-02 08:33
Lisa Hansson stods för en briljant insats mot Finn i lördags! Foto: Ulf Bjarke
Det var återigen en viktig match i lördags som spelade i Skånes div2 serie för SST NET Falcons. Jakten fortsätter och laget är piskade att ta poäng i varje match.

SST NET Falcons lät sig dock inte skrämmas utan det publiken skulle få beskåda denna lördag var ett SST NET Falcons som visade upp orden som ekar i omklädningsrummet, "ödmjukhet, noggrannhet men ingen respekt."
Vi tog kontroll över händelserna från början och visade att vi inte skulle lämna något åt slumpen. Trots uppradade chanser på ett svårspelat underlag med mer handbollsklister än golv så dröjer det ända till 08.58 innan Heidrun Bjartmarz (Maria Laurenius) kunde skriva 1-0 på tavlan till SST NET Falcons men bara bytet efter reducerade Finn till 1-1. Men Lisa Hansson tjejen som aldrig viker ner sig visade vägen när hon skrev 2-1 på tavlan ett resultat som stod sig perioden ut.

Det var ungefär samma matchbild i andra perioden, bortalaget SST NET Falcons spelade dock lite enklare och rakare och med vetskapen att varje bollarna studsar oavsett hur bra pass vi än lägger. Ett avklarat boxplay utan några större problem och strax efter så kliver Sofia "Nisse" Nilsson (Paulina Pavlovic) fram och utökar till 3-1 efter en snygg båge och lågt skott. Trycket fortsätter men skärpan i avsluten saknas. Finn vägrar ge sig och reducerar till 2-3 kanske ett skrämmande resultat för den som satt bakom datorn men för de som var på plats så oroade det inte speciellt mycket utan Felicia Petersson (Linnea Jönsson) kunde utöka ledningen till 2-4 innan andra perioden var slut.

Tredje perioden är sig lik, lagen får inte igång något ordentligt spel och det låter tråkigt men golvet är som det är i Tunahallen. Inte ens Finn som tränar där flera gånger i veckan fick igång något ordentligt rull på bollen. Finn inleder perioden bäst och efter slarv kan man reducera till 3-4, men närmre än så skulle man inte komma. Trots ett bra powerplay som inte slutade i mål så kunde man ändå göra 3-5, 3-6 och 3-7 innan tre poäng var säkrade.

3-5 Paulina Pavlovic (Heidrun Bjartmarz)
3-6 Lisa Hansson
3-7 Linnea Jönsson

Jakten fortsätter och matcherna kommer dugga tätt denna veckan och redan nu på torsdag så kommer Stanstad på besök! 20.20 Idrottshallen!