Moral och hjärta gav 3 poäng mot Röke!
2015-02-15 09:40
Lina Bergvall stod för en briljant insats mot Röke! Foto: Ulf Bjarke
En mycket skön och viktig 3 poängs seger bärgades fredagskväll när Serietvåan Röke kom på besök till Landskrona Idrottshall. En match där mycket stod på spel, vid vinst så skulle drömmen om en kvalplats leva vidare, och vid förlust så skulle drömmen i stort sett dö ut.

Vi hade pratat mycket om hela veckan att vi inte har någon press, vi har nått våra mål för säsongen att vara ett topplag och det är bara att gå in och köra, ta chansen vi har fått och visa att vi vill mer samtidigt som vi ska njuta för stunden.

Matchen inleds med ett självsäkert SST NET Falcons som visar att man inte tänker vika ner sig och att man kommer att göra allt i sin makt för att ta tre poäng, Röke fick känna på hur det var att komma till Landskrona Idrottshall...
Trots ett massivt övertag spelmässigt och chansmässigt så är det ändå Röke som tar ledningen genom suveräne Anna Gunnarsson, genom slarv från hemmalaget... Trycker fortsätter mot Rökes mål och Röke sjunker längre och längre ner och man börjar undra när ett kvitteringsmål egentligen ska komma, om det ska komma, frustrationen börjar växa inombords... Strax innan periodvilan så får vi ett frislag högaslott som nyttjas på bästa sätt, varianten sitter till 100% och Felicia Petersson (Frida Lundgren) kan sätta 1-1 på tavlan.

Inför andra perioden så visste vi att Röke skulle gå hårt på sina bästa spelare, de saknade något namn vilket betydde att deras första line skulle vara viktigare än vanligt, vi pratade mycket om att öka tempot på benen och bollen, jobba ännu hårdare i försvaret och göra det ännu surare för Röke som skulle få jaga mycket boll.

När domaren blåser slår på gong-gongen så blir det exakt som vi pratat om, Röke får jaga boll, vi går in tufft men rättvist i duellerna (beröm till domarna som låter båda lagen smälla på i närkamperna) och man ser frustrationen hos Röke och självförtroendet hos SST NET Falcons något man nyttjar på bästa sätt och Paulina Pavlovic (Lisa Hansson) kan skriva 2-1 på tavlan och ta ledningen i matchen. 15 minuter kvar utav perioden så bjuds bägge lagen på en del chanser men ingen utav lagen har tillräckligt med skärpa i avsluten för att bollen ska nå nät, 2-1 står sig perioden ut.

Tredje perioden och det är här allt händer, 2-1 i innebandy betyder ingenting...
Vi inleder perioden med att sitta 2 minuter på botbänken och Röke kan samla krafterna och reducera till 2-2, när 2-2 målet kommer så händer något hos SST NET Falcons tjejerna som aldrig har hänt innan, ögonen lyser till och bara minuten efter så har Felicia Wäfors (Lotta Andersson) tagit tillbaka ledningen och när trycket fortsätter i stort sett hela perioden och trots ett misslyckat PP utav hemmalaget så finns inte orken kvar hos Röke och Frida Lungren (Felicia Wäfors) kan sätta spiken i kistan och skriva 4-2 på tavlan, det låter tidigt att säga det när klockan bara stod på 12.52 mot ett lag som Röke som är ett fantastiskt innebandylag. Men idag gav vi inte Röke någon som helst möjlighet att komma in i matchen och vi kan avsluta matchen med att Johanna Kvist (Frida Lundgren) skriver 5-2 på tavlan.

Att vi vinner denna matchen på det sättet vi gör visar en magisk moral och vilja bland tjejerna och med den inställningen som vi visade upp kombinerat med det försvarsspelet så kan man inte bli annat än stolt.

Nu är det viktigt att ladda om och att fortsätta med ödmjukheten inför nästa uppgift, samma arbete, inställning och moral krävs. 2 matcher kvar, där vi hoppas att våran magiska publik fortsätter att visa samma stöd som de gjorde denna matchen. I fredags var ni våran 7e spelare på planen!