Damlaget spelade två matcher i helgen
2019-12-04 09:26
Damlaget kapten Rebecca Mårtensson gjorde imponerande nio poäng i matchen mot Lönsboda IBK. Foto: Peter Lindblad
Damlaget spelade två matcher i helgen, med lite olika resultat. På lördagen var det toppmatch i serien när FBC Engelholm gästade. På söndagen var det Lönsboda IBK som kom på besök.

Hör vad coach Gobic har att säga om matcherna.

Det var länge sedan damlaget förlorade på hemmaplan i seriespelet, nästa två år har vi hållit rent i hemmaborgen.

När Engelholm gästade i lördags så var det upplagt för toppmatch i hallen men så blev det inte riktigt. Matchen var ganska hafsig och svängig. Vi startade klart bäst och gör 1-0 genom Moa Engwall.  Efter målet visade vi prov på total ineffektivt spel och med många individuella misstag. Engelholm kvitterade innan paus.

2a perioden var inte bra från vår sida, vi åker på ett par billiga utvisningar, men det spelar ingen roll när det saknades energi i laget. Engelholm kämpar och gör det svårt för oss. Gästerna spelar enkelt och leder inför sista med 2-4, rättvist.

Vi spelar upp oss i den 3e perioden men vi är inte tillräckligt effektiva framåt, matchen spelare är målvakten i Engelholm som jag tycker var lysande rakt igenom matchen, gästerna vinner rättvist med 3-5.

Det saknades mycket denna dag, energin var inte där och vi var inte helt mentalt redo att ta denna fajt.

På söndagen var det match mot Lönsboda IBK hemma i Borstahusens IH.

Det blev lite islossning i målskyttet, samtidigt inte lätt att möta ett lag som ligger lågt och förvarar sig hela matchen, vilket de gör bra.

Vi leder med 4-0 efter första.

Det var mycket spel på ett håll men ibland stack gästerna upp i kontringar som Hilda Löfqvist lyckades avvärja. Det blev en lite avslagen match, vi leder med 9-0 efter 2 perioder. Vi vinner matchen tillslut med klara 13-0 och skotten med 50-6.

Nu gäller det att ladda upp för avslutade matcher innan vi tar Jul ledigt. Vi möter Malmö FBC borta på lördag.