Förlust borta mot Malmö FBC för damlaget
2019-12-11 10:37
Tyvärr blev det förlust för damlaget i den svåra bortamatchen mot Malmö FBC i helgen.

Sjukdomar och skador gjorde att vi fick stuva om lite i laget, det är inte alltid optimalt. Vi var inte på tårna i inledning av bortamatchen mot FBC Malmö.

Hemmalaget gick fram till en 2-0 ledning lite för lätt redan 2:40 in i matchen. Efter hand så spelar vi upp oss , Rebecca Mårtensson reducerade till 1-2, vilket var paussiffror, rättvist.

2a perioden började vi bättre, trots det gör Malmö 1-3 då vi somnade in i försvaret. Därefter är det våran period, vi spelar bra och Mathilda Magnusson reducera till 2-3 och vi har bud på fler mål, 2-3 i paus.

3e perioden kör vi på. Vi kvitterar och skapar många bra lägen, dock var inte skärpan i avsluten på topp.

Malmö gör 3-4 i slutet på matchen som var ett slag i ansikte då vi åter slarvar och bjuder på detta mål, vilket avgjorde matchen. Vi fick en chans i powerplay i slutet av matchen men många onödiga skott i täck gjorde att vi inte tog chansen att göra mål.

Det var synd om tjejerna som kämpade så bra och att vi kommer tillbaka in i matchen efter en sådan start bara för att ge bort den, en tidig julklapp gav vi.

Nu får vi tillsammans ta lite revansch på oss själva när vi möter Höllviken borta på fredag.