HJ18 spred kärlek i Göteborg
2018-01-08 16:41

Landskrona Falcons HJ18-lag var den gångna helgen uppe i Göteborg och deltog i Gothia Cup. Laget var snubblande nära en finalmatch men förlorade semifinalen på straffar mot Sandö IBK.

 

Gruppspelet inleddes i moderna och fina Prioritet SERNEKE Arena på torsdagsförmiddagen. Tjeckerna gick fram till en tvåmålsledning innan killarna släppte på handbromsen och hittade in i motståndarnas höga slott. Väl där satte vi våra chanser och gjorde fem raka mål. Matchen slutade med seger 8-5.

 

Torsdagens andra match var mot seriekollegan Malmhaug IBF. Ett lag som vi kan väldigt bra men ändå inte lyckades fullt ut mot. Vi hade definitivt våra chanser men lyckades inte spräcka nollan framåt. Vi tog avsluten men saknade trafik framför mål så det blev väl enkelt för Malmhaug att rensa undan. Malmhaugs andra mål kom precis i slutet när vi trummade på för en kvittering. Slutresultat 0-2.

 

På fredagen mötte vi erkänt duktiga Ledberg IBF. Där var det klasskillnad. Ledberg vann komfortabelt, 0-5. Det visade sig senare i turneringen att Ledberg skulle gå långt. De nådde semifinalen i A-slutspelet.

 

Sista gruppspelsmatchen var mot Hovslätts IK och där hängde vi med relativt bra men med större skärpa framåt så hade vi definitivt kunnat ta minst en poäng. Hovslätt vann 3-5.

 

I åttondelsfinalen mot Svenljunga hamnade vi i underläge i inledningen av den andra perioden, men killarna visade härlig moral, vände på steken och gjorde fyra raka mål innan avancemanget var ett faktum. Vinst 4-1.

 

Ett annat Skånelag väntade i kvartsfinalen, nämligen IBK Lund. Även här hamnade vi i underläge men de här killarna ger aldrig upp! Jublet när Johan Immerstrand satte spiken i kistan med sitt straffmål i slutet av matchen var enormt. Matchen vann vi med 4-2 och för första gången på väldigt många år hade ett pojklag från föreningen nått semifinal i världens största innebandyturnering. Förvisso B-slutspel men ändå.

 

Klockan 8 på söndagsmorgonen blåste domarna igång semifinalen mot halländska Sandö IBK. Historien upprepades. Vi hamnade i underläge och var inte riktigt med i matchen under de första 12 minuterna av matchen så vi fick börja jaga. Men som killarna jagade! Trots en psykologiskt tungt 1-3 mål av Sandö direkt efter vår reducering, så kom vi tillbaka och fixade en kvittering som gav oss ett straffavgörande. Straffar är ett lotteri, så det är bara att ta det för vad det är. Vi drog tyvärr det kortaste strået här men var bara stolpe ut från att nå suddenstraffar. Tungt och jobbigt så klart. Sandö tog sig till final där de fick stryk av FC Helsingborg.

 

Truppen bestod av killar födda 1999-2002 vilket är en ganska stor spridning, men det visade sig bli en skön mix som hade en fantastisk helg tillsammans! Och så otroligt mycket kärlek de visade! På plan och sidan om. Ren magi! Och gudarna ska veta att busschaufförerna hos Västtrafik aldrig kommer att glömma oss och vår skönsång. Repertoaren var begränsad men ack så vackert framförd.

 

Truppen:

Anton Persson, Alexander Persson, Johan Immerstrand, Robin Pålsson, Robin Öberg, Noah Karlsson, Jonathan Ulriksson, Markus Cedergren, Kevin Assarsson-Toth, Niklas Josefsohn, Emil Wande, Jakob Bjarke, Simon Brne, Joel Samuelsson, Oliver Jönsson och Felix Persson.

 

Tack för ett minne för livet! Ni är kärlek rakt igenom!

 

/Tränarna Pontus Nielsen och Lars Persson

 

(piiii)

 
Förstafemman
 
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners