Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

En lärorik helg i Varberg
2016-04-12 10:57
Foto: Daniel Spogardh

P13 kom i söndags eftermiddag hem efter tre dagar i Varberg och Warbergsspelen. Resultaten gick inte vår väg men det är inte det primära. Vi har haft en fantastisk helg tillsammans!

 

Vi hamnade i en femlagsgrupp vilket innebar att vi var spellediga första matchdagen och kunde istället åka iväg till två av de totalt 13 (!) hallarna som det spelade innebandy i under helgen, för att scouta de kommande motståndarna. Även om motståndarnas spel är sekundärt så fick vi ändå en bra indikation mo vad som väntade oss på lördagen.

 

När vi laddat upp med en god natts sömn i konferenslokalerna på Varbergs Kusthotell, så steg vi upp ur sovsäckarna i ottan för att inta frukost och bege oss till den första av fem matcher denna soliga lördag.

 

När klockan visade 08.00 i mäktiga Sparbanken Wictory Center blåste domarna igång matchen mot Marstrands IBK på Stadax-planen. Ett lag som vid första anblick inte skulle vara en alltför svåröverkomlig uppgift. Efter dem första perioden låg vi under med 0-2 men i inledningen av den andra så reducerar vi efter mål av Filip. Vi orkade dock inte komma ikapp helt utan istället utökar Marstrand sin ledning och matchen slutade med förlust, 1-4.

 

Direkt efteråt gav oss iväg till nästa hall, Varbergs Idrottshall, för match mot IBK Vöikers kl. 10.00. Vöikers är erkänt duktiga och meriterade med bl.a. guld i just Warbergsspelen förra året. Det skulle visa sig att just denna match blev vår spelmässigt bästa trots att det slutade med förlust, 0-5. Vi fick några tillfällen att spela powerplay men förvaltade inte chanserna så där har vi att träna på. Med rätt fokus och bollar som studsat vår väg så hade vi kunnat trycka in 3-4 bollat och därmed skakat om Vöikers varpå det blivit en helt annan match.

 

Ingen rast, ingen ro. In i bilarna och iväg till Bosgårdsskolan i Tvååker för match mot Rydboholms SK kl. 12.20. Här märktes det att vi var lite slitna efter en tidig morgon och täta matcher på morgonen. Även denna match slutade 0-5.

 

Efter en synnerligen välkommen lunch och härligt chill i grönskan och solen på Håstens Friluftsområde, så begav vi oss tillbaka till Varbergs Idrottshall för ny match. För motståndet i den här sista gruppspelsmatchen, stod Vinbergs IBS. Vinberg tog ledningen i matchen efter ett mycket omdiskuterat frislag i ena hörnan på vår planhalva. Domarna blåste frislag till oss och vi bytte spelare. Då tar Vinberg (!) frislaget som friställer 2 man framför en hjälplös Tage och 0-1 var ett faktum. Domarna kunde inte förklara vad som hänt men de vägrade att döma bort målet. Ställningen var 0-1 efter den första perioden. Vi kvitterade dock 7.55 in i den andra perioden när Hampus stänkte in 1-1. Vi vädrade morgonluft men tyvärr slarvade vi lite i ett uppspel varpå Vinberg straffade oss direkt. Matchen slutar med förlust, 1-2. Tungt, tungt, tungt…

 

Då vi kom sist i gruppen, väntade ännu en match samma dag då B-slutspelet för vår del drog igång när vi skulle ta oss an Warbergs IBF 2 kl. 20.20. Här var vi tyvärr inte alls med i matchen. Vi ska inte ta äran från Warberg som spelade riktigt bra, men i ärlighetens namn kunde vi gjort det betydligt svårare för dom att vinna. Det blev tyvärr respass i och med förlusten 1-6. Warberg lyckades sen ta sig hela vägen fram till B-final och det vittnar om att vi förlorade mot ett duktigt lag.

 

På det stora hela gör vi bra matcher och stundtals riktigt bra spel men återigen kan vi konstatera att vi inte är tillräckligt effektiva och beslutsamma i de avgörande lägena. En spelare som spelar riktigt bra i alla matcherna och som vill vi lyfta fram är vår lille kämpe i målet. Tage gör rakt igenom en fenomenal turnering!

 

Stort tack till alla spelare och tillresta föräldrar och släkt samt alla i F13, P14 och P15 för en härlig helg tillsammans. Alla pushar, stöttar och hejar på varandra. Det är sann glädje att få vara en del av Familjen Falcons!

 

/Jonas, Daniel, Mats & Lars

Nyhetsarkiv
Skånemästerskapen 20172017-03-07 14:04
Summering av säsongen2016-04-18 10:50
Ett stort fall framåt2016-03-07 16:43
Bjärred nollade oss2015-12-07 08:51
P13 föll på misstagen2015-10-17 12:26
MVP i P12/P13 är utsedd2015-04-29 12:07
Skills competition 20142015-01-02 12:19
Träningsläger 2014-08-16 12:53
 
Sponsorer