Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

P14 glänste ikapp med solen på Ven
2016-05-30 14:59
Foto: Lars Persson

I helgen var SST NET Falcons P14 på Ven för Camp Falcons, ett kombinerat avslutningsläger på säsongen 2015/2016 och som en kick off för säsongen 2016/2017.

 

Vädret var verkligen på vår sida när förhoppningsfulla spelare och ledare samlades på Venterminalen på lördagsmorgonen för att åka med 8.20-båten över till Ven. Framför oss hade vi en helg med massor av roliga och spännande aktiviteter i den skånska ”skärgården”.

 

Väl framme på ön väntade de förbokade gula cyklarna på oss och som tog oss till Uraniborgs Skola som för helgen skulle bli vår befästning. Synnerligen passande fanns en stor byggnadsställning precis framför entrén till skolan, så där hängdes vår nyinförskaffade SST NET Falcons-flagga på 3x3 m upp. Ingen borg utan fana eller flagga!

 

Efter inkvartering så tog vi en liten cykelsightseeing på ön och ett härligt stopp vid St Ibbs kyrka ovanför Kyrkbacken. Här njöt vi av den härliga utsikten västerut innan vi tog oss tillbaka till skolan för HLR-utbildning under Fredrik Zellens ledning. Nyttigt och livsviktigt!

 

När vi intagit Maria Zellens smarriga lasagne i golfklubbens restaurang så hade en kort summering av den gångna säsongen och även ett gemensamt snack om upplägget och målsättningen för den kommande säsongen.

 

När klockan visade 15.00 så var det dags fotbollsgolf på Gamlegård. En individuell tävling med ett hett eftertraktat pris för en ensam vinnare: en rosa IBF Falun t-shirt signerade av Alexander Carlström Galante. Efter en tuff och krävande batalj i högsommarvärme, stod Johan Andersson som vinnare av tävlingen och således den fin tröjan också. Rundan firades gemensamt på Gamlegård med poolbad, beachvolleyboll och glass.

 

På kvällen bjöds det återigen på god mat när Maria den här gången serverade oss en härlig tacobuffé på golfbanan. Efter maten så väntade CL-finalen på storbildsskärm.

 

Efter en god natts sömn valde de flesta att morgna sig i sovsäckarna medans några drog iväg till Norreborg för ett morgondopp. För tre av spelarna blev det först ett dopp i nässelbuskarna då svängen i nerförsbacken blev lite väl snäv. Inga ben brutna men väl lite härlig nässelsveda för Eric, Lucas och Dennis. Det efterföljande doppet i ett 15-gradigt Öresund gjorde dock susen.

 

Tillbaka på golfbanan stod frukosten framdukad och efter den fick vi prova på att svinga golfklubborba på driving rangen. Antalet svingar överträffade inte antalet träffade bollar, men kul hade vi!

 

Därpå väntade packning, städning och iordningställande på skolan. En städning som vi idag fick högsta betyg på från vaktmästaren på skolan. Bra där, killar!

 

Helgen hemliga aktivitet stod härnäst på schemat. Ute på en åker vi alla chansen att skjuta med såväl paintbollgevär som paintbollpistol på rörliga mål. Först tränarna Jonas och Daniel innan frivilliga spelare ställde upp sig 20-talet meter från skytten. Snacka om lyckoträff! Killarna tyckte även detta var riktigt skoj!

 

Vi det här laget så var alla tämligen slitna och ganska hungriga så på golfklubben drog vi igång grillen och grillade Marias goda burgare innan vi tackade för oss och drog oss ner till Bäckviken, glass och till slut en färjetur tillbaka till fastlandet.

 

Vi vill alla riktigt ett stort hjärtligt tack till familjen Zellen som fixat allt under den här fantastiska helgen på Ven. Fantastiskt generöst och mycket bra arrangerat!

 

Nu ser vi fram emot minst lika bra uppslutning och positiva inställning på sommarträningen som drar igång i morgon tisdag ute i Lill-Olas. Äntligen är säsongen 2016/2017 igång!

 

Fler bilder från helgen kommer att laddas upp senare men så länge får ni hålla tillgodo med dessa fyra i artikeln.


Nyhetsarkiv
Skånemästerskapen 20172017-03-07 14:04
Summering av säsongen2016-04-18 10:50
Ett stort fall framåt2016-03-07 16:43
Bjärred nollade oss2015-12-07 08:51
P13 föll på misstagen2015-10-17 12:26
MVP i P12/P13 är utsedd2015-04-29 12:07
Skills competition 20142015-01-02 12:19
Träningsläger 2014-08-16 12:53
 
Sponsorer