Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

P14 har spelat Skånemästerskapen
2017-04-03 15:51
Robin under uppvärmningen inför debutmatchen. Foto: Lars Persson

SST NET Falcons P14 kompletterade med av en femma från F14 åkte i lördags ner till Halörhallen i Höllviken för att spela Skånemästerskapen. Vi hamnade i samma grupp som IBK Höllviken, Röke IBK och Åstorp/Kvidinge IBS.

 

I den första matchen mot Höllviken matchade vi direkt tjejerna mot Höllvikens på pappret duktiga förstafemma. Det är bara att ta tjuren vid hornen! Matchen började lite oturligt för våran del med ett tidigt baklängesmål. Men såna tillfälligheter är inget som vi låter oss knäckas av! Sex minuter in i matchen fick vi chansen att spela power play och som vi gjorde det! Vi behövde inte ens en minut på oss för att spräcka nollan framåt. Bollen gick ner i hörnet där Michaela gör precis som vi snackat, avancerade längs kortsidan och serverade Anton en perfekt macka i slottet och han kunde raka in kvitteringen. Det är alltid lika härligt när inövade varianter lyckas! Höllviken gjorde sen 2-1 innan perioden var över och i den andra fortsatte de att trumma på men vi var inte alls oävna i våra spelvändningar. Slutresultatet 6-1 till Höllviken speglade inte riktigt spelet. Det var framför allt några väl lätta skott som borde stannat i täck. Till matchens lirare utsågs Celina.

 

Nästa motståndare var seriekompisarna i Röke. I våra tre matcher under säsongen har vi delat helt lika med varsin vinst och en oavgjord. Det var upplagt för en jämn match. Tyvärr ville det sig inte riktigt för oss. Bollusligen ville inte in bakom deras målvakt men väl bakom vår. Kan inte direkt påstå att det var rättvist sett till spelet men å andra sidan hade Röke skott i både ribban och stolpen. Röke vann matchen med 1-0. Matchens lirare blev NovaLee.

 

Lördagens tredje och sista match var mot Åstorp/Kvidinge som slutade på tredjeplats i den svåra 02-serien den här säsongen. Således väldigt tufft motstånd men det är något som den senaste tiden passat oss ypperligt. Vi spelar bättre mot bra lag. Vi gick all in och redan efter 2:29 hade vi gjort både ett och två mål. Först genom Filip på passning från Elias och sen återigen mål i powerplay av Anton framspelad av Felix. Ett hypereffektivt pp må man säga. Åstorpkillen fick bara sitta på botbänken i 7 sekunder. Ledningen stod sig in i den andra perioden och fokus skulle fortsatt vara på ett disciplinerat och lugnt spel. Tyvärr drog vi på en oss en onödig utvisning och den utnyttjade Åstorp som därefter fick lite vind i seglen. De vände på steken och gick fram till ledning 4-2 innan Celina spelade fram Ebba som satte en sen reduceringen till 4-3. Vi såg det ändå som en halv vinst, lite som ”sista målet vinner”. Matchens lirare blev synnerligen välförtjänt vårt nyförvärv Robin som debuterade för sin nya klubb.

 

Det ska sägas att Åstorp gick och vann hela Skånemästerskapet när slutspelet avgjordes igår. Vi ska vara nöjda med insatsen och vi kände alla att vi är där, vi var med i matcherna och vi kan hota även de bästa lagen. Det har vi visat tidigare och även i lördags. Vi grabbar riktar ett stort tack till Michaela, NovaLee, Kajsa, Ebba och Celina för att ni hängde med och lirade med oss.

 

Nu laddar vi om batterierna inför Warbergsspelen till helgen. Vi kan om vi vill och vi vill så vi kan!

Nyhetsarkiv
Skånemästerskapen 20172017-03-07 14:04
Summering av säsongen2016-04-18 10:50
Ett stort fall framåt2016-03-07 16:43
Bjärred nollade oss2015-12-07 08:51
P13 föll på misstagen2015-10-17 12:26
MVP i P12/P13 är utsedd2015-04-29 12:07
Skills competition 20142015-01-02 12:19
Träningsläger 2014-08-16 12:53
 
Sponsorer