Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Ännu en härlig helg i Varberg!
2017-04-15 16:52
Foto: Maria Eriksson

SST NET Falcons representerades den gångna helgen av fyra ungdomslag i Warbergsspelen. F14, P13, P14 och P15 åkte upp på fredagen för att spela och umgås tillsammans.

 

P14 hamnade i en på pappret väldigt svår grupp tillsammans med Warberg IBF, Växjö IBK Vipers, Billingsfors IBK och IBF Tranås. Det är väldigt duktiga lag som gjort en riktigt bra säsong i seriespelet och även gått långt tidigare år i Warbergsspelen. Men tufft motstånd är inget som skrämmer oss, det är bara motiverande och taggar oss! Det blev en rivstart för P14 med två matcher på fredagskvällen.

 

Vi fick äran att spela invigningsmatchen för hela turneringen i huvudarenan Sparbanken Wictory Center på Exelplanen. För motståndet stod arrangerande Warberg IBF. Vi stod upp väldigt bra i en väldigt välspelad match men hemmalaget var tyvärr snäppet vassare och framför allt effektivare i sina avslut. Förlust med 0-2 var ändå inget som direkt grämde oss.

 

Efter matchen drog vi iväg till skolan där vi skulle bo. Inkvartering, blåsa upp luftmadrasser och återhämtning inför nästa match gällde.

 

Klockan 21.20 blåste så domarna igång vår andra match och nu väntade oss Vipers från Växjö. Vipers som vann hela turneringen förra året. Snacka om utmaning! Vi höll dem stången väldigt bra och gick till pausvila med underläge 1-2. Trots fortsatt bra spel i den andra perioden lyckades vi inte komma upp till lika utan åkte istället på ytterligare ett baklängesmål. Matchen slutade med förlust, 1-3.

 

Möra i kroppar och knoppar somnade vi (en del betydligt snabbare än andra) till slut gott. Efter frukostintag var det så dags att bege sig till hallarna för de två avslutande gruppspelsmatcherna. I den första för dagen stod Billingsfors för motståndet. Tyvärr var vi numret för litet även i denna match och den blev ännu en hedersam men också bitter förlust eftersom vi släpper in målet till 1-2 med bara knappa 2 minuter kvar av matchen.

 

I den fjärde och sista gruppspelsmatchen ställdes vi mot Tranås. Ett lag som cyklade genom säsongens seriespel på bakhjulet. Sånt sporrar! Tyvärr gör vi en betydligt sämre insats mot det bästa motståndet. Tranås vann med 7-0 och ska sanningen fram så var vi inte med i matchen. Tranås spelade förvisso väldigt bra innebandy men de kunde gjort det snyggare så att säga. Det finns bara en sak som är tristare än dåliga förlorare och det är dåliga vinnare. Men men, vi tar dem nästa gång!

 

Med tanke på resultaten blev således B-slutspel för oss och där ställdes vi på lördagskvällen mot KFUM Norrköping. Även i denna match hade vi underläge att ta igen efter periodpausen, men i den här matchen kom vi definitivt inte upp i den standard som vi visat i de tre första gruppspelsmatcherna. Enkla misstag, dåliga beslut och även lite oflyt på slutet när vi jagade reducering innebar att vi förlorade matchen med 1-3 och vår saga i Warbergsspelen för den här gången var all.

 

Våra killar kompletterade av Michaela, NovaLee, Ebba, Celina och Tova från F14 samt Ville och Casper från P13 gjorde på det stora hela ändå en väldigt bra turnering. Vi är och nosar på segrarna med räcker inte till hela vägen. Det är så klart lite surt men samtidigt ett väldigt gott tecken på att vi gjort framsteg under säsongen.

 

Eftersom vi spelat färdigt så blev vårt fokus och vår uppgift istället att stötta och heja fram de andra lagen där uppe. Efter hand som laget blev utslagna så anslöt de till oss och vår klack. En klack som definitivt ägde hallarna! Snacka om att vi vill göra allt för att lyfta kompisarna! Ropen, växelsången och applåderna var grymma och höjdpunkten var när P13, P14 och P15 tillsammans med föräldrar lyfte taket i hallen där F14 spelade sin semifinal. Vi har fått berättat för oss i efterhand att ledarna på bänken inte kunde göra sig hörda gentemot sina spelare. Då har man liksom lyckats som hejaklack! Stor eloge till alla som var med. 

 

Lika stort tack till killarna och tjejerna för en underbar helg tillsammans! Det finns sååå mycket kärlek och klubbkänsla i det här gänget, i Familjen Falcons! Man blir tårögd och oerhört varm i hjärtat när man tänker tillbaka på det.Nyhetsarkiv
Skånemästerskapen 20172017-03-07 14:04
Summering av säsongen2016-04-18 10:50
Ett stort fall framåt2016-03-07 16:43
Bjärred nollade oss2015-12-07 08:51
P13 föll på misstagen2015-10-17 12:26
MVP i P12/P13 är utsedd2015-04-29 12:07
Skills competition 20142015-01-02 12:19
Träningsläger 2014-08-16 12:53
 
Sponsorer