Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

P15/P16 har varit i Varberg
2018-04-18 10:49
Foto: Cathrin Cronqvist & Lars Persson

Under helgen som gick spelade P15 och P16 i Warbergsspelen. Turneringen hade i år sitt 10-årsjubileum och är Sveriges tredje innebandyturnering.

Vi var för många spelare för ett gemensamt lag och egentligen för få spelare för ett lag i varje åldersklass. Men med två inlånade 00:or och med 01:or på dispens så kunde vi ändå få ihop 8-10 utespelare per match i de båda lagen. Alla vill ju spela så mycket som möjligt så det här var vår chans till detta utan att vila någon. Och killarna fick sannerligen speltid! En del spelade t.o.m. non-stop under vissa matcher och killarna gjorde det med bravur. Alla hjälptes åt hela tiden att göra det bästa för laget att lyckas med dessa knappa resurser.

 

P15 hamnade i en grupp tillsammans med Warberg IBF, Karlstad IBF och Perstorp Bälinge IK. I P16:s grupp spelade även Åby IBK, Vara IBK, IBK Tygriket 99 och Rydboholms SK.

 

Efter att ha checkat in i de fina hotellrummen på Varbergs Kusthotell så förberedde vi oss för kvällens matcher med middag på Restaurang Monark och sen avfärd mot Sparbanken Wictory Center – turneringens nav och huvudarena.

 

I gruppspelets första match ställdes P16 på fredagskvällen mot Åby IK. En match som man tyvärr förlorade med 0-4. P15:s första match var på A-planen i SWC. För motståndet stod alltid lika spelskickliga och fartfyllda Warberg IBF. Fullt rättvist vann också Warberg matchen klart, 0-6. Warberg kom senare att stå som vinnare av hela tjottaballongen och det känns ändå bra att ha fått möta det bästa laget i turneringen.

 

Efter en god natts sömn i riktiga sängar (till skillnad från sovsäckar och luftmadrasser tidigare år) och frukost så var det så dags för en heldag med innebandy. P15 inledde lördagen med förlust mot Karlstad IBF, 0-6. Likaså började P16 med förlust mot Vara IBK, 0-5. Det skulle senare visa sig att Vara gick genom turneringen obesegrade och vann således guldet på söndagseftermiddagen.

 

I sin tredje och sista gruppspelsmatch vann P15 mot Perstorp Bälinge med klara 5-2 och det var en lättnad och power boost för killarna. Stärkta av P15-vinsten gick P16 ut till match mot Tygriket som visade bli tight och tuff men som gav killarna första segern med uddamålet, 3-2.

 

I den avslutande gruppspelsmatchen förlorade P16 mot Rydboholm, 1-3.

 

När B-slutspelet drog igång ställdes P15 mot Vänersborg/Torshälla i kvartsfinalen. Det blev en böljande tillställning där motståndarna tog en tidig ledning som vi dock lyckades kvittera ganska omgående. Senare gick Vänersborg fram till både 1-3 och 3-5 men killarna gav inte upp. De skulle definitivt inte ge upp så lätt. De vände på steken och vann till slut med 6-5 och semifinalplatsen var bärgad. En gedigen laginsats med en sjuhelsikes bra inställning!

 

På söndagsförmiddagen var det så dags för semifinal mot Mölndal. Matchen var jämn och slutresultatet speglar inte hur matchen faktiskt var. Vi var med länge och väl men räckte inte till hela vägen. Det rann iväg och matchen slutade 1-5 till Vänersborgs favör. Hela laget ska dock ha en STOR eloge för hur man genomförde hela turneringen. Det är tufft att åka ur ett slutspel men om vi ska vara helt ärliga, så hade vi verkligen oddsen emot oss med tanke på en liten trupp.

 

För P16 väntade B-semifinal i Väröbacka mot Willands IBK. Killarna spelade stabilt gick fram till en ledning med 2-0 innan Willands reducerade. Dock tilläts de inte att kvittera utan istället gjorde de ytterligare ett mål och en finalplats var ett faktum.

 

I finalen väntade ny match mot IBK Tygriket och våra killar var taggade till tänderna. Falcons tog ledningen efter fyra minuter Tygriket lyckades både kvittera och ta ledningen innan paus. Det saknades definitivt inte chanser att göra fler mål i matchen men vi prickade tyvärr inte mål på de riktigt heta lägena. Matchen slutade 1-4 till Tygriket. Det var förstås väldigt besvikna killar som samlades i omklädningsrummet efteråt. Det är så klart väldigt tungt att förlora en final men man kan krasst konstatera att endast två lag i en sån här turnering vinner sin sista match: vinnarna i A- respektive B-finalen.

 

Båda lagen ska ändå gå med högburna huvud ur detta. Ser vi tillbaka på säsongen så har vi oftast spelat väldigt jämnt mot motståndarna men ändå bara räknat hem 4 poäng. Under helgen i Varberg vinner vi 4 matcher och det är alltså 12 poäng. Betydligt bättre utdelning på 3 dagar där uppe än under ett helt seriespel.

 

Vi ledare är väldigt stolta över era insatser när man nu några dagar senare tittar tillbaka på helgen! Utöver detta så är det en riktigt härlig grupp att vara del av. En massa goa och härliga killar som funkar väldigt bra tillsammans.

 

Slutligen vill vi rikta ett stort tack till alla tillresta supportrar och kompisar från de andra Falconslagen som hjälpte och stöttade oss från läktarplats. Ett lika stort tack även till Warbergsspelens Jonathan Håkanssson och hans staff för en mycket välarrangerad turnering!

 

/Mattias, Martin, Mats och Lars

 

 

Finalerna i de båda åldersklasserna:

P15 A-final FC Helsingborg – Warberg IBF 0-3

P15 B-final Lindome IBK – Mölndal MIBF 1-3

P16 A-final Vara IBK – Fröjereds IF 4-1

P16 A-final IBK Tygriket 99 – Landskrona Falcons 4-1

Nyhetsarkiv
Skånemästerskapen 20172017-03-07 14:04
Summering av säsongen2016-04-18 10:50
Ett stort fall framåt2016-03-07 16:43
Bjärred nollade oss2015-12-07 08:51
P13 föll på misstagen2015-10-17 12:26
MVP i P12/P13 är utsedd2015-04-29 12:07
Skills competition 20142015-01-02 12:19
Träningsläger 2014-08-16 12:53
 
Sponsorer