Stort drama när damlaget vann hemma mot Skurups IBK!
2018-02-26 16:43
Franko Gobic, tränare för Falcons damlag. Foto: Express-Bild

Dramatisk avslutning när damlaget vann.

Det var en händelserik match hemma mot Skurups IBK. Gästerna tog ledningen redan i den 3e minuten vilket var en liten väckarklocka för Falcons. Vi öste på framåt och Malin Svahn kvitterade i den 6e minuten. Sedan var det Karolina Jansson som snyggt placerade in 2-1.

Vi hade ett stort bollinnehav och målchanser i varje anfall, skillnaden mot förra matchen var att bollen inte ville in. Dock så ökade Malin Svahn på till 3-1 på en snabb spelvändning.

Skurup kom tillbaka i slutminuten och reducerade till 3-2. I den andra perioden fortsatte vi att trumma på framåt och skapar massor av chanser, bra passningsspel och massor av missade målchanser.

Hannah Nilsson dunkade in 4-2 med dagens hårdaste skott halvvägs in i perioden då vi legat på i ett powerplay. Skurup reste sig igen tog vara på en förlupen boll.

4-3 kändes inte rätt. Vi äger denna match totalt med 75% bollinnehav, målchanser i massor och sedan några felstudsar och vips 4-3 på tavlan. Det kallas innebandy och allt kan hända.

3e perioden var det ännu mer tryck mot Skurup målet och det var ett under att bollen inte gick in. Tjejerna gör allt rätt utom att hänga in bollen i mål, otur nja kanske lite dålig focus då vi missade tomt mål ett par gånger. Sedan händer det som det brukar göra när ett lag ligger på en kontring och kvitterat.

Nu till avslutningen. Skurup gör 4-5 på kontring 18:21, timeout och samla laget och vips 18:52 kvittering av Linnea Selmerhagen. Tjejerna var taggade och ville mer vi trycker på framåt och med 18 sekunder kvar får vi ett frislag som Linnea Selmerhagen skjuter in till 6-5.

Det blev en rättvis seger som satt hårt inne, den här matchen skulle varit avgjord mycket tidigare. Så här blir det när man inte sätter sina chanser eller har en sämre dag, tycker ändå att det var starkt att komma tillbaka som vi gör och tjejernas anfalls glädje är rolig att titta på.

Stor eloge till alla, nu väntar Röke borta på söndag.