Seger för damlaget borta mot Willands IBK!
2018-10-16 09:04
Johanna Ejdelind noterades för fyra poäng i matchen mot Willands IBK. Foto: Express-Bild

Det blev en ny seger för Falcons damer.

Bortamatch mot Willands IBK där vi inför matchen saknade en handfull spelare och fick göra vissa ändringar i uppställningen.

1a perioden var väldigt trevande med lågt tempo Falcons hade stort boll innehav men det var få målchanser i denna period, Johanna Ejdelind var på bettet och gjorde 1-0 efter 12 min som var enda glädje ämnet i denna annars jämna period.

Bättre fart i den andra perioden och då kommer målchanserna,

2-0 av Linnea Selmerhagen i powerplay efter 3 min. Sedan var det Willands tur och spela powerplay där vi var på tårna och Johanna Ejdelind sprinta ifrån alla, fri med målvakten och gjorde 3-0. Som sagt bättre fart och då producerar vi chanser. Isabelle Heidenberg Landgren gjorde 4 och 5-0 innan Willands reducerande i slut minuten.

3e perioden där vi håller tempot upp och ger inte Willands chansen att ta sig närmare i protokollet utan Malin Svanh gör 6-1 i powerplay efter knappa 8 min, Malin gör även 7-1 nån minut senare. Det rullade på bra i den 3e perioden vi skapar bra med chanser och sedan spelar vi stabilt bakåt där det känns tryggt med Lina Bergwall som fick sträcka på sig vid ett par tillfälle när alla var lite anfalls glada i laget. Linnea Selmerhagen avslutade målskyttet när hon gör 8-1. En stabil insatts av tjejerna där vi sprider målskyttet och att vi har den bredden i truppen.

Nu blickar vi framåt mot fredag då IK Stanstad gästa oss i Landskrona IH.