P16 vidare till regionslutspel i SM
2014-09-15 08:41

I lördags spelade vårt P16 lag SM-kval i Olofström.  Laget är helt nytt för i år och består av spelare födda 98,99 och 00.

I vår första match mötte vi Hofterups IBF , som vi redan hade stött på i en träningsmatch förra lördagen. Träningsmatchen spelades i landskrona och var en jämn tillställning, där vi till sist lyckades dra ifrån till en 5-3 seger. Detta gjorde också att vi kände oss ganska lugna inför mötet med Hofterup. Den känslan bara stärktes då vi kom fram till Olofström och tittade på matchen mellan våra blivande motståndare hemmalaget Olofström och Hofterup. Olofström hade bra kontroll på den matchen och vann till slut ganska säkert med 9-3 . Efter den matchen så var det äntligen dags för oss att möta Hofterup.

Vi startade matchen med bra fokus och tog tag i taktpinnen direkt. Det dröjde till 4.06 innan vårt första mål kom och därefter var det inget snack om vart segern skulle gå. Vi kontrollerade matchen fullständigt i första perioden och gick till paus vilan i en säker och stabil 5-0 ledning. Efter pausen startade vi lite trevande och lät Hofterup reducera 2 gånger tills vi mer eller mindre punkterade matchen med vårt 6-2 mål. Vi fortsatte trycka på och gick upp till en 8-2 ledning och tryckte på för 9-2 för att få ett psykologiskt övertag på våra blivande motståndare Olofström inför vårt kommande möte, men tyvärr lyckades vi inte med det utan matchen slutade 8-2 till oss.

Den helt avgörande matchen mellan oss och Olofström visade sig att bli en ganska välspelad affär där Olofström chock startade genom att göra 1-0 genom matchens lirare nr15 Viktor Ojala redan efter 30 sekunder.  Grabbarna lät sig inte nedslås av detta utan vi började metodiskt jobba oss in i matchen. Vi började äga mer boll och vi fokuserade oss på rätta saker och höll oss lugna medan Olofström började tappa humöret mer och mer.  Det visade sig att vara den rätta metoden och helt rättvist så lyckas vi kvittera 18.18 in i första perioden genom Elias Svensson. Detta var även ett startskott på ännu mera gnäll och dåligt humör från Olofströms sida. Dem lyckades snacka sig till en utvisning endast 30 sekunder efter vår kvittering och som ett brev på posten så lyckades vi straffa dem i dubbel bemärkelse genom ta ledningen med ett ursnyggt powerplay mål av Linus Malmström föredömligt framspelad av Tobias Ohlsson Bååth med 35 sekunder kvar av perioden.  Det var ett mycket nöjt Falcons lag som gick till en välförtjänt period paus.

Andra perioden började med en fantastisk spelvändning 44 sekunder in, där vi låter bollen göra jobbet och Elias Svensson gör sitt andra mål för matchen assisterad ännu en gång av Tobias Ohlsson Bååth, till och med domarna berömde laget. Vi fortsatte att äga mycket boll och Olofström fick ägna sig mest åt att slå längre bollar och gå på kontringar vilket dem gjorde väldigt bra. När dem väl kom fram till sina kontringar så stod vår sista utpost Eric Jannerstig majestetiskt och frustrerade dem gång på gång. Efter deras time-out så började dem att trycka på ännu mer, men vi stod upp väldigt bra. Nu började även tröttheten visa sig och detta resulterade i två utvisningar. Vi lyckades döda den första efter bra box och bra målvakts spel. Med dryga fem minuter kvar så lyckades matchens bästa spelare Viktor Ojala åka slalom genom vårt försvar och även lura vår eminenta målvakt och reducera. Och som om det inte skulle vara nog så åker vi på ytterligare en utvisning vilket Olofström lyckades tursamt utnyttja och kvittera till 3-3 med endast 3 minuter kvar.  Men killarna låter sig inte nedslås av detta utan visar en härlig vilja och som lön för mödan så lyckas Johan Byström hitta en lucka på första stolpen på Olofströms målvakt och ge oss ett 4-3 ledning med endast 1.10 kvar. Vi lyckades motstå Olofströms sista anstormning med både tur och skicklighet och enligt mig sett till hela matchen helt välförtjänt vinna även denna match och ta oss vidare till region slutspel i P16 SM senare i höst.

En stor eloge till killarna som visade en härlig moral under båda matcherna.  Vi gick in och spelade vårt eget spel i båda matcherna och försökte verkligen spela innebandy i alla lägen vilket riktigt skönt för oss ledare att se. Att det sedan ger ett önskat resultat är ytterligare grädde på moset.

Tack för en mycket trevlig lördag och ett stort tack till alla föräldrar som var med och stöttade och framför allt transporterade oss till Olofström igår. Vill även passa på att tacka Olofström för ett trevligt och väl fungerande arrangemang.