3 poäng borta mot Kävlinge!
2014-10-09 08:55
Onsdagskvällen bjöd på ett klassikermöte mellan SST NET Falcons och Kävlinge IBK i dam2an. Det är många säsonger sedan Landskrona damerna tog tre poäng borta mot Kävlinge med ett svagt minne ifrån förra säsongen där man föll i sudden så var det ett revanschsuget lag som klev ut på planen i Korsbackahallen.
Man börjar matchen på tre femmor, stabila och bra första byten med bra energi där man visar att idag ville man vara med och aktivt delta i spelet och vara det laget som tar tag i taktpinnen, ett massivt spelövertag påbörjades redan första bytet och trycket mot Kävlinges demonmålvakt (före detta Falcons spelaren) Sara Johnsson påbörjades. Det dröjde enda till 14.06 innan Johanna Kvist (Felicia Wäfors) kunde sätta periodens enda mål, en period där det känns som det var bud på både 2,3 och kanske 4-0 till Landskrona damerna, men Kävlinges målvakt storspelar.

Även i andra perioden är det Landskrona som tar tag i spelet och skapar lägena, tempot varierar lite jämfört med första perioden. Alla tre femmorna skapar tryck med bra etablerade anfall och förtroendeingivande försvarsspel, men det där lilla extra saknas i avsluten för att få in i bollen i nät. Något som Kävlinge lyckas utnyttja och lyckas reducera till 1-1 men skam den som ger sig och bara några sekunder senare så presenterar Linnea Jönsson (Fredrika "Tulle" Olsson) sig ordentligt och trycker in 1-2. I powerplayet man spelar så är det bud på ännu ett mål, man har bra tryck och bra tempo på bollen men återigen är det de där lilla extra som saknas och Kävlinge klarar sig denna gången... men innan periodens slut och ett avklarat boxplay utan några direkt större problem så hinner Maria Laurenius (Linnea Jönsson) skriva 1-3 på tavlan innan man spelar av ännu ett boxplay och påbörjar ett powerplay.

Landskrona kontrollerar händelserna totalt i andra perioden och Kävlinge får endast iväg 1 avslut som är värd att nämnas tyvärr så är det mål på det avslutet.

Inför sista perioden så pratar man om att fortsätta på den inslagna linjen men att värdera lägena lite bättre, hålla uppe energinivån och ta mogna beslut. Matchbilden är densamma även inledningsvis i tredjeperioden, man skapar ett par halvchanser i powerplay men det där lilla extra saknas. Kävlinge som inte har något att förlora gör ett sista försök och försöker kräma ur det sista man har och denna perioden är det Kävlinge som stundtals skapar bättre tryck än Landskrona tjejerna och efter 4 minuter powerplay så kommer också reduceringen till 2-3. Men Landskrona tjejerna visar stor moral och viker inte ner sig, man får ett par riktigt heta lägen att avgöra matchen och sätta sista spiken i kistan men Kävlinges målvakt storspelar denna onsdagskväll. Men det gör även Landskrona tjejerna och kan spela av matchen och kamma hem tre otroligt viktiga poäng.

Sammanfattningsvis så är det härligt att se alla tre formationerna våga ta för sig, något som bådar gott för framtiden, även målvaktssidan känns stabil. Det är återigen skönt att kunna visa de trogna Landskrona supportrarna som följer med på våra bortamatcher att vi blir bättre och bättre dag för dag och att energin och den trevliga innebandyn man har pratat om ökar och utvecklas hela tiden. Man värderar lägena och spelar mer moget och formkurvan hos laget och alla spelare pekar just nu spikrakt uppåt.

Även denna gången så vill vi passa på att tacka vår publik för stödet!  Höra de taktfasta applåderna dra igång de sista 45 sekunderna är helt underbart. Eller när vi kliver in på planen inför match och inför varje period är underbart! Ni är viktiga för oss!