Målrekord när man bortaslog FCH med 14-1
2015-01-26 08:35
Staffanstorpsdottern Felicia Wäfors stod för en magisk insats med sina 6 poäng Foto: Ulf Bjarke
Inför matchen så pratade vi om att inte låta en nöjdhet komma insmygande och att fokus området hela tiden skulle ligga på prestationsnivån individuellt, det spelar ingen roll hur många streck vi ritar på tavlan om vi inte synkar och kommer upp på en högre nivå än vad vi gjorde mot Kävlinge. Vi ville ha mycket energi i det vi gör samt lassa skott mott mål med folk framför.

Allt vi pratade om syntes halvdant i första perioden, det enda som man såg hos tjejerna var inställningen och motivationen om att bli bättre för varje byte som gick, trots motgång i form utav frislag och tveksamma utvisningar så är det ändå SST NET Falcons som sätter och bjuder publiken på innebandygodis och mer skulle det bli... periodsiffrorna slutade 0-3 till SST NET Falcons.

10.22 1-0 Maria Laurenius (Linnea Jönsson)
14.10 2-0 Lotta Andersson
19.21 3-0 Lotta Andersson (Felicia Wäfors)

I andra perioden så kände vi att det var långt kvar till 100% och fokuset låg hela tiden på att komma upp dit och inte känna någon nöjdhet, vi fick se en helt annan produktivitet när det gällde skott på mål och betydligt mer målchanser. Vi sätter betydligt högre fart på bollen och benen. Det är inte det att FC Helsingborg gör en dålig period, men här ger vi inte dem en chans att vara med eller att få låna bollen och gångerna de får låna bollen stå städar försvaret med Lina Bergvall i spetsen bort halvchanserna som uppstår. Tror aldrig Anders Filipsson fått anteckna så mycket en period, perioden slutar "bara" 0-5 till SST NET Falcons men det fanns bud på inte bara ett, inte bara två utan fem - sex mål till. Trots det fick våran trogna publik återigen se innebandygodis i form utav powerplay mål, frislagsvarianter och ett hungrigt SST NET Falcons som visade att man var här för att ta tre poäng och inget annat.

02.20 4-0 Linnea Jönsson (Felicia Wäfors)
10.16 5-0 Lotta Andersson (Felicia Wäfors)
10.53 6-0 Maria Laurenius (Linn Jeppsson-Widerberg)
14.55 7-0 Felicia Wäfors (Felicia Petersson)
19.45 8-0 Felicia Petersson (Lotta Andersson)

Inför tredje perioden så känner vi ändå att det finns ett par procentenheter till innan vi når våran max nivå något som låter som musik för SST NET Falcons supportern, någon mättnad trots 0-8 var det inget snack om.

Energin i trejde perioden är om än högre än i de andra två perioderna, lite slarvigare spel när vi får omställningslägena inte samma skärpa som i de andra två periodena men vi fortsätter att rada upp lägen, men vi bjuder på ett par onödiga lägen, vi hanterar en sista forcering ifrån Helsingborg som försöker kliva upp lite högre upp i banan men inget fungerar för hemmalaget idag utan idag stod det  SST NET Falcons från början till slut över 60 minuter, exakt det vi pratade om att nå 100% och att ha en jämnare fördelning över tre perioder. Nu i efterhand finns det något inget vi hade kunnat  göra annorlunda, 14-1 och målrekord i serien finns inget att klaga på.

01.55 9-0 Paulina Pavlovic (Lisa Hansson)
02.26 10-0 Felicia Petersson (Felicia Wäfors)
12.00 10-1 FC Helsingborg
12:13 11-1 Felicia Wäfors (Frida Lundgren)
13.54 12-1 Paulina Pavlovic
18.28 13-1 Linnea Jönsson (Heidrun Bjartmarz)
19.04 14-1 Paulina Pavlovic (Lotta Andersson)

Resultatet innebär att vi hänger på uppåt i tabellen och sätter lite mer press på lagen ovanför oss, nästa helg är det IBK Finn borta på lördag en tuff bortamatch som är allt annat enkel.