Välkommen till HJ18
Här hittar du Landskrona Falcons HJ18-trupp som är ett skönt gäng killar som brinner för innebandy. Vi ställer säsongen 17/18 upp i Juniorallsvenskan samt HJ18 Skåne.

 

I menyn till vänster hittar du vår information om truppen, kalendern och en hel del annat.

 

Är du intresserad av att börja spela innebandy med oss, så är du välkommen att kontakta någon av tränarna. Kontaktinformation hittar du under menyn Kontakt.

 

Forza Falcons!

HJ18 spred kärlek i Göteborg
2018-01-08 16:41

Landskrona Falcons HJ18-lag var den gångna helgen uppe i Göteborg och deltog i Gothia Cup. Laget var snubblande nära en finalmatch men förlorade semifinalen på straffar mot Sandö IBK.

 

Gruppspelet inleddes i moderna och fina Prioritet SERNEKE Arena på torsdagsförmiddagen. Tjeckerna gick fram till en tvåmålsledning innan killarna släppte på handbromsen och hittade in i motståndarnas höga slott. Väl där satte vi våra chanser och gjorde fem raka mål. Matchen slutade med seger 8-5.

 

Torsdagens andra match var mot seriekollegan Malmhaug IBF. Ett lag som vi kan väldigt bra men ändå inte lyckades fullt ut mot. Vi hade definitivt våra chanser men lyckades inte spräcka nollan framåt. Vi tog avsluten men saknade trafik framför mål så det blev väl enkelt för Malmhaug att rensa undan. Malmhaugs andra mål kom precis i slutet när vi trummade på för en kvittering. Slutresultat 0-2.

 

På fredagen mötte vi erkänt duktiga Ledberg IBF. Där var det klasskillnad. Ledberg vann komfortabelt, 0-5. Det visade sig senare i turneringen att Ledberg skulle gå långt. De nådde semifinalen i A-slutspelet.

 

Sista gruppspelsmatchen var mot Hovslätts IK och där hängde vi med relativt bra men med större skärpa framåt så hade vi definitivt kunnat ta minst en poäng. Hovslätt vann 3-5.

 

I åttondelsfinalen mot Svenljunga hamnade vi i underläge i inledningen av den andra perioden, men killarna visade härlig moral, vände på steken och gjorde fyra raka mål innan avancemanget var ett faktum. Vinst 4-1.

 

Ett annat Skånelag väntade i kvartsfinalen, nämligen IBK Lund. Även här hamnade vi i underläge men de här killarna ger aldrig upp! Jublet när Johan Immerstrand satte spiken i kistan med sitt straffmål i slutet av matchen var enormt. Matchen vann vi med 4-2 och för första gången på väldigt många år hade ett pojklag från föreningen nått semifinal i världens största innebandyturnering. Förvisso B-slutspel men ändå.

 

Klockan 8 på söndagsmorgonen blåste domarna igång semifinalen mot halländska Sandö IBK. Historien upprepades. Vi hamnade i underläge och var inte riktigt med i matchen under de första 12 minuterna av matchen så vi fick börja jaga. Men som killarna jagade! Trots en psykologiskt tungt 1-3 mål av Sandö direkt efter vår reducering, så kom vi tillbaka och fixade en kvittering som gav oss ett straffavgörande. Straffar är ett lotteri, så det är bara att ta det för vad det är. Vi drog tyvärr det kortaste strået här men var bara stolpe ut från att nå suddenstraffar. Tungt och jobbigt så klart. Sandö tog sig till final där de fick stryk av FC Helsingborg.

 

Truppen bestod av killar födda 1999-2002 vilket är en ganska stor spridning, men det visade sig bli en skön mix som hade en fantastisk helg tillsammans! Och så otroligt mycket kärlek de visade! På plan och sidan om. Ren magi! Och gudarna ska veta att busschaufförerna hos Västtrafik aldrig kommer att glömma oss och vår skönsång. Repertoaren var begränsad men ack så vackert framförd.

 

Truppen:

Anton Persson, Alexander Persson, Johan Immerstrand, Robin Pålsson, Robin Öberg, Noah Karlsson, Jonathan Ulriksson, Markus Cedergren, Kevin Assarsson-Toth, Niklas Josefsohn, Emil Wande, Jakob Bjarke, Simon Brne, Joel Samuelsson, Oliver Jönsson och Felix Persson.

 

Tack för ett minne för livet! Ni är kärlek rakt igenom!

 

/Tränarna Pontus Nielsen och Lars Persson

 

(piiii)

Upplagt för spännande avslutning av Juniorallsvenskan
2017-02-02 11:36
SST NET Falcons HJ18. Foto: Express-Bild.

En månad har nu gått sen omstarten av säsongen efter juluppehållet för Falcons HJ18. Denna månads resultat i Juniorallsvenskan har varit mycket övertygande, de två segrar som togs precis innan årsskiftet har följts upp med segrar mot FC Helsingborg, Åstorp och Höllviken samt en oavgjord match mot FBC Engelholm. Därav parkerar laget just nu på en tredjeplats med tre omgångar kvar.

En vecka in på JAS-säsongen
2016-10-13 11:22

De första två matcherna i årets upplaga av Juniorallsvenskan är spelade och premiärnerverna har nu släppt. Det har resulterat i en vinst och en förlust, och ett kvitto på att vi denna säsong kan bli att räkna med.


I söndags var det dags för första matchen, borta mot Åstorp/Kvidinge. Vi tog tidigt ledningen i matchen och styrde spelet de inledande bytena. Åstorp/Kvidinge fick in en kvittering efter 7 minuters spel och kunde med det målet ta över matchen. När perioden var slut stod det rättvist 3-1 på tavlan i Åstorps favör.


Andra perioden började där första slutade, och Åstorps press var nu total. Vi skapade inte många chanser och kunde istället se Åstorp göra 3 raka mål och gå upp i en 6-1-ledning inför sista perioden.


Matchen kändes nästintill förlorad, och för att ta med oss något positivt från matchen bestämde att gå ut och vinna sista perioden. Vi började vinna dueller, ökade tempot och lyckades på så sätt pressa ner Åstorp, och utdelningen skulle komma. Efter 11 minuters spel i sista perioden hade vi gjort 4 mål och det stod nu 6-5. Efter en spännande avslutning på matchen, där vi både hade powerplay, bra frislagslägen och bollar som räddades på mållinjen lyckades vi tyvärr inte få in bollen och förlorade matchen surt med uddamålet.


Två dagar senare var det dags för match nummer två. Denna gång stod Engelholm för motståndet och vi var grymt revanschsugna. Det märktes på spelet, vi öppnade matchen i ett bra tempo, men hade svårt att få in bollen. Det kunde Engelholm utnyttja och gjorde efter 10 minuters spel 1-0. Denna ledning skulle dock visa sig vara kortvarig och två byten senare hade vi vänt matchen till 2-1, på bara en minut.


De två sista perioderna styrde vi spelet och kontrollerade händelserna. Engelholm skapade en del bra lägen, men vi gjorde målen och kunde tillslut komfortabelt vinna med 6-1.


Nästa match spelas torsdagen den 20 oktober då FBC Helsingborg kommer på besök i hemmaborgen, matchen börjar 20.00.


Väl mött den 20e, då vi flyger vidare mot 3 nya poäng!

Första Träningsmatchen för HJ18
2016-08-26 12:20

Hj18 var i Lund igår kväll och genomförde sin första match för denna säsong.  Tyvärr så blev det förlust i denna match.

Matchen var mot IBK Lunds duktiga Jas lag som hade hunnit med att spela några träningsmatcher innan vår drabbning. Detta var ganska synligt under första perioden där vi hade inledningsvis problem att hitta våra defensiva positioner samtidigt som vi försökte hitta ett fungerande anfallspel i femmorna.  Trots vårt vacklande spel så skapade vi en del ganska bra chanser och kunde mycket väl satt dit några bollar. Första perioden slutade 0-0 efter stundtals lysande målvaktsspel från båda målvakterna.

Andra perioden liknade den första perioden ganska mycket med lysande målvaktsspel, där Lund skapar majoriteten av heta målchanserna och lyckas även ta ledningen med 1-0 . Vi skapar trots allt en hel del heta chanser och kunde mycket väl kvitterat. Även denna period präglas av lysande målvaktsspel i båda kassarna.

Tredje perioden startar med en ganska mäktigt press från Lund, rent chansmässigt, men när vi väl fick ordning på trupperna igen så började vi få till ett mycket stabilare och mer effektivt spel där vi också tog över taktpinnen både spel och chansmässigt. Vi lyckas kvittera i slutet av perioden genom Oscar Jönsson och när vi dessutom fick ett powerplay strax efter vår kvittering så trodde vi att vi skulle vinna matchen av bara farten, men tyvärr så blev det trots allt matchovanan som blev vårt fall denna afton.  Lund återtar ledningen trots vårt powerplay och dem lyckades även utöka sin ledning till 3-1 strax efter vilket också blev ett slutresultat.

Som helhet så var detta en bra första match av oss mot ett bra lag. Positivt var också att vi dessutom stundtals ägde mycket boll och skapade en hel del målchanser. Kan vi bara förvandla vårt bollinnehav till fler avslut och mål så kommer vi att ha en väldigt trevlig säsong framför oss.

 

 

2x FCH och ett WO
2015-10-16 13:30
Jas premiären mot Helsingborg blev inte riktigt vad vi hade hoppats på . Att det skulle bli en svår och tuff match fick vi tyvärr helt rätt i . Vi hängde med bra i första perioden och både spel och chansmässigt och lyckades reducera till 1-2 med endast 2 sekunder kvar av perioden. Denna reducering höjde våra förhoppningar och vi låg på bra i början av andra perioden. Efter 7 minuter fick vi dessutom ett numerärt överläge som skulle visa sig att vara helt avgörande för matchen. Vi skapade en riktigt vass chans för att kunna kvittera, men sedan slarvade vi och åkte på en utvisning , det blev spel 4 mot 4 vilket Fch tog vara på genom att göra 1-3 och ganska omgående efter detta även 1-4. När sedan 1-5 kom i slutet av perioden så kändes det som uppförsbacken blev alldeles för brant. Det finns inget att mer säga om sista perioden....... Det blev 1-11 till slut.

Efter denna drabbning var det tänkt att vi skulle åka iväg till Karlskrona helgen efter för nästa JAS-match.

 Vi hade redan i augusti försökt flytta denna match pga trippel krock för våra lag. Och på grund av ytterligare avhopp och sjukdomar så kände vi att vi måste verkligen försöka göra ett nytt försök eftersom situationen hade förvärrats ytterligare.  men trots våra ihärdiga försök att flytta matchen och erbjuda alla möjliga alternativ för carlskrona för att kunna spela denna match så verkade det som om att det är helt omöjligt att boka och hitta halltider efter startad säsong för innebandyn i Karlskrona. Vi erbjöd carlskrona ibf att byta omgång med oss  så dem kunde få extra tid att hitta nytt datum. Vi erbjöd dem att vi kunde spela mitt i veckan på deras träningstid. Jag fick tyvärr inget svar på mina förslag utan endast ett besked från carlskrona ibf på fredagen att dem inte kunde hitta något nytt datum och att dem inte hann göra detta pga deras kontakt för hallbokningar i kommunen hade hunnit gå hem för dagen.

Matchflytten som insändes till svenska innebandyförbundet redan under onsdagen efter att vi och carlskrona ibf hade kommit överens om att  flytta matchen hade tyvärr inget nytt datum för matchen och blev inte godkänd av den  anledningen. Till saken hör också att carlskrona ibf hade gått och avbokat hallen, domarna och sekretariatet INNAN dem hade fått godkänt eller avslag för matchflytt. Detta var ytterligare en anledning varför vi inte kunde genomföra matchen. Vi hade trots allt 8 utespelare och en krasslig målvakt men vi var inställda på att åka iväg (bussen avbokades inte förrän på fredagen). Jag har aldrig under min 23-åriga tränar karriär lämnat wo och skall sanningen fram så har vi inte gjort det nu heller , men tyvärr så kommer förbundet  att döma till förmån för carlskrona ibf som det redan ser ut i statistiken. För vår del är det bara att bita i det sura äpplet och köra på vidare. Det återstår trots allt en hel del omgångar :-) . Nästa utmaning med JAS är onsdagen den 21/10 kl 20.30 då vi i Landskrona Idrottshall möter Åstorp/Kvidinge IBS 

Hj18 har även hunnit möta Fch i div 1 serien . Matchen spelades i onsdags kväll och vanns av fch med 7-3.
Ytterligare en match där vi inte riktigt var med hela vägen. En match som vi startar helt ok , men som vi tappade någonstans i mitten av tredje perioden.

Nu behövs det nya tag från hela HJ18 truppen och från alla oss som är involverade i och kring laget. Nu behöver vi hitta mer positivt agerande än negativt och detta måste börja i första hand hos oss i ledarstaben och då talar jag framför allt om mig själv.


Vid pennan  , Tomi Laamanen
Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 13/2 20:30
16 - 7  
Mån 29/1 20:00
9 - 3  
Fre 26/1 19:40
7 - 3  
Tor 25/1 19:30
6 - 7  
Lör 20/1 15:00
3 - 4  
Fre 12/1 19:30
7 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Landskrona Falcons, 12/02 15:47 
Landskrona Falcons, 16/01 14:31 
Landskrona Falcons, 10/01 15:46 
Landskrona Falcons, 09/01 11:15 
Landskrona Falcons, 28/11 15:26 
 
Förstafemman
 
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners