Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Landskrona Falcons HJ18!

Här hittar du Landskrona Falcons HJ18 som är ett skönt gäng killar som brinner för innebandy. Vi är en träningsgrupp killar födda 2000, 2001 och 2002.

 

I menyn till vänster hittar du vår information om truppen, kalendern och en hel del annat.

 

Är du intresserad av att börja spela innebandy med oss, så är du välkommen att kontakta någon av tränarna. Kontaktinformation hittar du i vänstermenyn.

 

Forza Falcons!

HJ18 drar igång säsongen!
2018-05-25 12:45
Foto: Lars Persson

Igår samlades Landskrona Falcons HJ18 på Puls Arena för upptaktsmöte inför säsongen 2018/2019.


Det var riktigt bra uppslutning när den nya ledarstaben, truppen samt tankarna och planering för säsongen presenterades. Truppen består av killar födda 2000-2002 fördelade på 3 målvakter och 17 utespelare . Ledarstaben ser ut enligt nedan:


Huvudansvarig: Lars Persson

Träningsansvarig: Mattias Lindberg

Taktik- och matchcoach: Tony Christensen

Materialförvaltare och sjukvårdare: Fredrik Zellen

Statistikansvarig: Martin Persson 


Kalendern är uppdaterad och i den kan ni se att sommarträningen inleds på tisdag nästa vecka. Det ska bli riktigt gott att komma igång igen!


/Staben

P15/P16 har varit i Varberg
2018-04-18 10:49
Foto: Cathrin Cronqvist & Lars Persson

Under helgen som gick spelade P15 och P16 i Warbergsspelen. Turneringen hade i år sitt 10-årsjubileum och är Sveriges tredje innebandyturnering.

Referat: Röke IBK P00 - IBK Landskrona IBK
Tufft för P16 i seriepremiären
2017-10-02 10:37
Foto: Cathrin Cronqvist
P16 hade igår seriepremiär borta mot Röke i Tyrs Hovs Sportcentra. Det blev en tuff tillställning som vi ska prata om på kvällens träning men sen lägger bakom oss och går vidare.
Ännu en härlig helg i Varberg!
2017-04-15 16:52
Foto: Maria Eriksson

SST NET Falcons representerades den gångna helgen av fyra ungdomslag i Warbergsspelen. F14, P13, P14 och P15 åkte upp på fredagen för att spela och umgås tillsammans.

 

P14 hamnade i en på pappret väldigt svår grupp tillsammans med Warberg IBF, Växjö IBK Vipers, Billingsfors IBK och IBF Tranås. Det är väldigt duktiga lag som gjort en riktigt bra säsong i seriespelet och även gått långt tidigare år i Warbergsspelen. Men tufft motstånd är inget som skrämmer oss, det är bara motiverande och taggar oss! Det blev en rivstart för P14 med två matcher på fredagskvällen.

 

Vi fick äran att spela invigningsmatchen för hela turneringen i huvudarenan Sparbanken Wictory Center på Exelplanen. För motståndet stod arrangerande Warberg IBF. Vi stod upp väldigt bra i en väldigt välspelad match men hemmalaget var tyvärr snäppet vassare och framför allt effektivare i sina avslut. Förlust med 0-2 var ändå inget som direkt grämde oss.

 

Efter matchen drog vi iväg till skolan där vi skulle bo. Inkvartering, blåsa upp luftmadrasser och återhämtning inför nästa match gällde.

 

Klockan 21.20 blåste så domarna igång vår andra match och nu väntade oss Vipers från Växjö. Vipers som vann hela turneringen förra året. Snacka om utmaning! Vi höll dem stången väldigt bra och gick till pausvila med underläge 1-2. Trots fortsatt bra spel i den andra perioden lyckades vi inte komma upp till lika utan åkte istället på ytterligare ett baklängesmål. Matchen slutade med förlust, 1-3.

 

Möra i kroppar och knoppar somnade vi (en del betydligt snabbare än andra) till slut gott. Efter frukostintag var det så dags att bege sig till hallarna för de två avslutande gruppspelsmatcherna. I den första för dagen stod Billingsfors för motståndet. Tyvärr var vi numret för litet även i denna match och den blev ännu en hedersam men också bitter förlust eftersom vi släpper in målet till 1-2 med bara knappa 2 minuter kvar av matchen.

 

I den fjärde och sista gruppspelsmatchen ställdes vi mot Tranås. Ett lag som cyklade genom säsongens seriespel på bakhjulet. Sånt sporrar! Tyvärr gör vi en betydligt sämre insats mot det bästa motståndet. Tranås vann med 7-0 och ska sanningen fram så var vi inte med i matchen. Tranås spelade förvisso väldigt bra innebandy men de kunde gjort det snyggare så att säga. Det finns bara en sak som är tristare än dåliga förlorare och det är dåliga vinnare. Men men, vi tar dem nästa gång!

 

Med tanke på resultaten blev således B-slutspel för oss och där ställdes vi på lördagskvällen mot KFUM Norrköping. Även i denna match hade vi underläge att ta igen efter periodpausen, men i den här matchen kom vi definitivt inte upp i den standard som vi visat i de tre första gruppspelsmatcherna. Enkla misstag, dåliga beslut och även lite oflyt på slutet när vi jagade reducering innebar att vi förlorade matchen med 1-3 och vår saga i Warbergsspelen för den här gången var all.

 

Våra killar kompletterade av Michaela, NovaLee, Ebba, Celina och Tova från F14 samt Ville och Casper från P13 gjorde på det stora hela ändå en väldigt bra turnering. Vi är och nosar på segrarna med räcker inte till hela vägen. Det är så klart lite surt men samtidigt ett väldigt gott tecken på att vi gjort framsteg under säsongen.

 

Eftersom vi spelat färdigt så blev vårt fokus och vår uppgift istället att stötta och heja fram de andra lagen där uppe. Efter hand som laget blev utslagna så anslöt de till oss och vår klack. En klack som definitivt ägde hallarna! Snacka om att vi vill göra allt för att lyfta kompisarna! Ropen, växelsången och applåderna var grymma och höjdpunkten var när P13, P14 och P15 tillsammans med föräldrar lyfte taket i hallen där F14 spelade sin semifinal. Vi har fått berättat för oss i efterhand att ledarna på bänken inte kunde göra sig hörda gentemot sina spelare. Då har man liksom lyckats som hejaklack! Stor eloge till alla som var med. 

 

Lika stort tack till killarna och tjejerna för en underbar helg tillsammans! Det finns sååå mycket kärlek och klubbkänsla i det här gänget, i Familjen Falcons! Man blir tårögd och oerhört varm i hjärtat när man tänker tillbaka på det.


P14 har spelat Skånemästerskapen
2017-04-03 15:51
Robin under uppvärmningen inför debutmatchen. Foto: Lars Persson

SST NET Falcons P14 kompletterade med av en femma från F14 åkte i lördags ner till Halörhallen i Höllviken för att spela Skånemästerskapen. Vi hamnade i samma grupp som IBK Höllviken, Röke IBK och Åstorp/Kvidinge IBS.

 

I den första matchen mot Höllviken matchade vi direkt tjejerna mot Höllvikens på pappret duktiga förstafemma. Det är bara att ta tjuren vid hornen! Matchen började lite oturligt för våran del med ett tidigt baklängesmål. Men såna tillfälligheter är inget som vi låter oss knäckas av! Sex minuter in i matchen fick vi chansen att spela power play och som vi gjorde det! Vi behövde inte ens en minut på oss för att spräcka nollan framåt. Bollen gick ner i hörnet där Michaela gör precis som vi snackat, avancerade längs kortsidan och serverade Anton en perfekt macka i slottet och han kunde raka in kvitteringen. Det är alltid lika härligt när inövade varianter lyckas! Höllviken gjorde sen 2-1 innan perioden var över och i den andra fortsatte de att trumma på men vi var inte alls oävna i våra spelvändningar. Slutresultatet 6-1 till Höllviken speglade inte riktigt spelet. Det var framför allt några väl lätta skott som borde stannat i täck. Till matchens lirare utsågs Celina.

 

Nästa motståndare var seriekompisarna i Röke. I våra tre matcher under säsongen har vi delat helt lika med varsin vinst och en oavgjord. Det var upplagt för en jämn match. Tyvärr ville det sig inte riktigt för oss. Bollusligen ville inte in bakom deras målvakt men väl bakom vår. Kan inte direkt påstå att det var rättvist sett till spelet men å andra sidan hade Röke skott i både ribban och stolpen. Röke vann matchen med 1-0. Matchens lirare blev NovaLee.

 

Lördagens tredje och sista match var mot Åstorp/Kvidinge som slutade på tredjeplats i den svåra 02-serien den här säsongen. Således väldigt tufft motstånd men det är något som den senaste tiden passat oss ypperligt. Vi spelar bättre mot bra lag. Vi gick all in och redan efter 2:29 hade vi gjort både ett och två mål. Först genom Filip på passning från Elias och sen återigen mål i powerplay av Anton framspelad av Felix. Ett hypereffektivt pp må man säga. Åstorpkillen fick bara sitta på botbänken i 7 sekunder. Ledningen stod sig in i den andra perioden och fokus skulle fortsatt vara på ett disciplinerat och lugnt spel. Tyvärr drog vi på en oss en onödig utvisning och den utnyttjade Åstorp som därefter fick lite vind i seglen. De vände på steken och gick fram till ledning 4-2 innan Celina spelade fram Ebba som satte en sen reduceringen till 4-3. Vi såg det ändå som en halv vinst, lite som ”sista målet vinner”. Matchens lirare blev synnerligen välförtjänt vårt nyförvärv Robin som debuterade för sin nya klubb.

 

Det ska sägas att Åstorp gick och vann hela Skånemästerskapet när slutspelet avgjordes igår. Vi ska vara nöjda med insatsen och vi kände alla att vi är där, vi var med i matcherna och vi kan hota även de bästa lagen. Det har vi visat tidigare och även i lördags. Vi grabbar riktar ett stort tack till Michaela, NovaLee, Kajsa, Ebba och Celina för att ni hängde med och lirade med oss.

 

Nu laddar vi om batterierna inför Warbergsspelen till helgen. Vi kan om vi vill och vi vill så vi kan!
Spelade matcher
Sön 15/4 15:00
4 - 1  
Sön 15/4 11:30
1 - 3  
Sön 15/4 10:30
1 - 5  
Lör 14/4 20:00
5 - 6  
Lör 14/4 18:20
1 - 3  
Lör 14/4 16:00
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Landskrona Falcons, 14/06 15:15 
Landskrona Falcons, 29/05 07:15 
Landskrona Falcons, 22/05 09:29 
Landskrona Falcons, 11/05 10:29 
Landskrona Falcons, 03/05 12:16 
Landskrona Falcons, 06/04 12:18 
 
Förstafemman
 
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners