Välkommen till P15/P16

Här hittar du Landskrona Falcons P15/P16 som är ett skönt gäng killar som brinner för innebandy. Vi är en träningsgrupp killar födda 2001 och 2002.

 

I menyn till vänster hittar du vår information om truppen, kalendern och en hel del annat.

 

Är du intresserad av att börja spela innebandy med oss, så är du välkommen att kontakta någon av tränarna. Kontaktinformation hittar du i vänstermenyn.

 

Forza Falcons!

Referat: Röke IBK P00 - IBK Landskrona IBK
Tufft för P16 i seriepremiären
2017-10-02 10:37
Foto: Cathrin Cronqvist
P16 hade igår seriepremiär borta mot Röke i Tyrs Hovs Sportcentra. Det blev en tuff tillställning som vi ska prata om på kvällens träning men sen lägger bakom oss och går vidare.
Ännu en härlig helg i Varberg!
2017-04-15 16:52
Foto: Maria Eriksson

SST NET Falcons representerades den gångna helgen av fyra ungdomslag i Warbergsspelen. F14, P13, P14 och P15 åkte upp på fredagen för att spela och umgås tillsammans.

 

P14 hamnade i en på pappret väldigt svår grupp tillsammans med Warberg IBF, Växjö IBK Vipers, Billingsfors IBK och IBF Tranås. Det är väldigt duktiga lag som gjort en riktigt bra säsong i seriespelet och även gått långt tidigare år i Warbergsspelen. Men tufft motstånd är inget som skrämmer oss, det är bara motiverande och taggar oss! Det blev en rivstart för P14 med två matcher på fredagskvällen.

 

Vi fick äran att spela invigningsmatchen för hela turneringen i huvudarenan Sparbanken Wictory Center på Exelplanen. För motståndet stod arrangerande Warberg IBF. Vi stod upp väldigt bra i en väldigt välspelad match men hemmalaget var tyvärr snäppet vassare och framför allt effektivare i sina avslut. Förlust med 0-2 var ändå inget som direkt grämde oss.

 

Efter matchen drog vi iväg till skolan där vi skulle bo. Inkvartering, blåsa upp luftmadrasser och återhämtning inför nästa match gällde.

 

Klockan 21.20 blåste så domarna igång vår andra match och nu väntade oss Vipers från Växjö. Vipers som vann hela turneringen förra året. Snacka om utmaning! Vi höll dem stången väldigt bra och gick till pausvila med underläge 1-2. Trots fortsatt bra spel i den andra perioden lyckades vi inte komma upp till lika utan åkte istället på ytterligare ett baklängesmål. Matchen slutade med förlust, 1-3.

 

Möra i kroppar och knoppar somnade vi (en del betydligt snabbare än andra) till slut gott. Efter frukostintag var det så dags att bege sig till hallarna för de två avslutande gruppspelsmatcherna. I den första för dagen stod Billingsfors för motståndet. Tyvärr var vi numret för litet även i denna match och den blev ännu en hedersam men också bitter förlust eftersom vi släpper in målet till 1-2 med bara knappa 2 minuter kvar av matchen.

 

I den fjärde och sista gruppspelsmatchen ställdes vi mot Tranås. Ett lag som cyklade genom säsongens seriespel på bakhjulet. Sånt sporrar! Tyvärr gör vi en betydligt sämre insats mot det bästa motståndet. Tranås vann med 7-0 och ska sanningen fram så var vi inte med i matchen. Tranås spelade förvisso väldigt bra innebandy men de kunde gjort det snyggare så att säga. Det finns bara en sak som är tristare än dåliga förlorare och det är dåliga vinnare. Men men, vi tar dem nästa gång!

 

Med tanke på resultaten blev således B-slutspel för oss och där ställdes vi på lördagskvällen mot KFUM Norrköping. Även i denna match hade vi underläge att ta igen efter periodpausen, men i den här matchen kom vi definitivt inte upp i den standard som vi visat i de tre första gruppspelsmatcherna. Enkla misstag, dåliga beslut och även lite oflyt på slutet när vi jagade reducering innebar att vi förlorade matchen med 1-3 och vår saga i Warbergsspelen för den här gången var all.

 

Våra killar kompletterade av Michaela, NovaLee, Ebba, Celina och Tova från F14 samt Ville och Casper från P13 gjorde på det stora hela ändå en väldigt bra turnering. Vi är och nosar på segrarna med räcker inte till hela vägen. Det är så klart lite surt men samtidigt ett väldigt gott tecken på att vi gjort framsteg under säsongen.

 

Eftersom vi spelat färdigt så blev vårt fokus och vår uppgift istället att stötta och heja fram de andra lagen där uppe. Efter hand som laget blev utslagna så anslöt de till oss och vår klack. En klack som definitivt ägde hallarna! Snacka om att vi vill göra allt för att lyfta kompisarna! Ropen, växelsången och applåderna var grymma och höjdpunkten var när P13, P14 och P15 tillsammans med föräldrar lyfte taket i hallen där F14 spelade sin semifinal. Vi har fått berättat för oss i efterhand att ledarna på bänken inte kunde göra sig hörda gentemot sina spelare. Då har man liksom lyckats som hejaklack! Stor eloge till alla som var med. 

 

Lika stort tack till killarna och tjejerna för en underbar helg tillsammans! Det finns sååå mycket kärlek och klubbkänsla i det här gänget, i Familjen Falcons! Man blir tårögd och oerhört varm i hjärtat när man tänker tillbaka på det.


P14 har spelat Skånemästerskapen
2017-04-03 15:51
Robin under uppvärmningen inför debutmatchen. Foto: Lars Persson

SST NET Falcons P14 kompletterade med av en femma från F14 åkte i lördags ner till Halörhallen i Höllviken för att spela Skånemästerskapen. Vi hamnade i samma grupp som IBK Höllviken, Röke IBK och Åstorp/Kvidinge IBS.

 

I den första matchen mot Höllviken matchade vi direkt tjejerna mot Höllvikens på pappret duktiga förstafemma. Det är bara att ta tjuren vid hornen! Matchen började lite oturligt för våran del med ett tidigt baklängesmål. Men såna tillfälligheter är inget som vi låter oss knäckas av! Sex minuter in i matchen fick vi chansen att spela power play och som vi gjorde det! Vi behövde inte ens en minut på oss för att spräcka nollan framåt. Bollen gick ner i hörnet där Michaela gör precis som vi snackat, avancerade längs kortsidan och serverade Anton en perfekt macka i slottet och han kunde raka in kvitteringen. Det är alltid lika härligt när inövade varianter lyckas! Höllviken gjorde sen 2-1 innan perioden var över och i den andra fortsatte de att trumma på men vi var inte alls oävna i våra spelvändningar. Slutresultatet 6-1 till Höllviken speglade inte riktigt spelet. Det var framför allt några väl lätta skott som borde stannat i täck. Till matchens lirare utsågs Celina.

 

Nästa motståndare var seriekompisarna i Röke. I våra tre matcher under säsongen har vi delat helt lika med varsin vinst och en oavgjord. Det var upplagt för en jämn match. Tyvärr ville det sig inte riktigt för oss. Bollusligen ville inte in bakom deras målvakt men väl bakom vår. Kan inte direkt påstå att det var rättvist sett till spelet men å andra sidan hade Röke skott i både ribban och stolpen. Röke vann matchen med 1-0. Matchens lirare blev NovaLee.

 

Lördagens tredje och sista match var mot Åstorp/Kvidinge som slutade på tredjeplats i den svåra 02-serien den här säsongen. Således väldigt tufft motstånd men det är något som den senaste tiden passat oss ypperligt. Vi spelar bättre mot bra lag. Vi gick all in och redan efter 2:29 hade vi gjort både ett och två mål. Först genom Filip på passning från Elias och sen återigen mål i powerplay av Anton framspelad av Felix. Ett hypereffektivt pp må man säga. Åstorpkillen fick bara sitta på botbänken i 7 sekunder. Ledningen stod sig in i den andra perioden och fokus skulle fortsatt vara på ett disciplinerat och lugnt spel. Tyvärr drog vi på en oss en onödig utvisning och den utnyttjade Åstorp som därefter fick lite vind i seglen. De vände på steken och gick fram till ledning 4-2 innan Celina spelade fram Ebba som satte en sen reduceringen till 4-3. Vi såg det ändå som en halv vinst, lite som ”sista målet vinner”. Matchens lirare blev synnerligen välförtjänt vårt nyförvärv Robin som debuterade för sin nya klubb.

 

Det ska sägas att Åstorp gick och vann hela Skånemästerskapet när slutspelet avgjordes igår. Vi ska vara nöjda med insatsen och vi kände alla att vi är där, vi var med i matcherna och vi kan hota även de bästa lagen. Det har vi visat tidigare och även i lördags. Vi grabbar riktar ett stort tack till Michaela, NovaLee, Kajsa, Ebba och Celina för att ni hängde med och lirade med oss.

 

Nu laddar vi om batterierna inför Warbergsspelen till helgen. Vi kan om vi vill och vi vill så vi kan!
Imponerande avslutning på serien av P14
2017-03-18 15:29

Inför den sista serieomgången hade P14 chansen att gå förbi Willands IBK med det krävdes seger för att ta sig upp på femteplats. Snacka om morot!

 

Vi åkte ett regnigt Nosaby för förmiddagsmatch. Det är alltid lika osäkert var killarna är i sina förberedelser när man gått upp tidigt och dessutom har en ganska dryg bilresa i benen när man kommer till match. Men som alltid i våra förberedelser inför match så drog killarna ut på en liten promenad för att vakna till liv. Stämningen i omklädningsrummet var sansad och taggningen var påtaglig. Snacket handlade om en sak: att spela behärskat och fokuserat samt komma tillbaka ut i omklädningsrummet efter matchen och känna att vi gjorde vad vi kunde. Och som de gjorde det!

 

Redan efter 2:20 i den första perioden så tog vi ledningen genom Filip på passning från Elias. Det var ett välriktat och bra skott som letade sig in. Willands kvitterade 10:17 men repliken lät inte vänta på sig då Anton på en ”strumperullare” längs marken gjorde 1-2. Siffrorna stod sig perioden ut och snacket i paus handlade bara om att fortsätta på den inslagna vägen – hålla spelet uppe med lugn i magen men snabba fötter.

 

Mellanperioden bjöd på fortsatt bra spel och grabbarna trummade på. Tyvärr blev vi lite väl ivriga att gå framåt under de allra sista sekunderna av perioden och tappade boll på mittplan istället för att spela av perioden klokt och lugnt. Willands kvitterade till 2-2 då klockan stod på 14:59.

 

Knappa 4 minuter in i den tredje perioden åker vi på en väldigt onödig utvisning pga. felaktig utrustning. Här borde domarna påpekat detta istället för att ta en tvåa. Vårt boxplay funkar återigen riktigt bra men tyvärr gör vi ett felaktigt byte i slutet av detsamma och tvingas spela tre mot fem i 18 sekunder men det blev aldrig riktigt farligt varken där eller under det resterande spelet i fyra mot fem. Efter 8:55 gör Anton sitt andra mål för dagen och vi kände att det här verkligen kunde gå vägen. Willands hade dock inte gett upp hoppet utan gör istället 3-3 efter 11:18. Men vi hade gett oss den på att ta med oss alla tre poängen hem till Landskrona. Vi gick för det! Ut med Tage och in med en extraspelare efter time-outen. Vi fick även chansen till spel sex mot fyra då Willands drabbades av en utvisning med halvminuten kvar. Vi biter oss fast på deras planhalva och på en rensning från hemmalaget gör Filip en brytpassning fram till Felix som bågar in från fickan och sätter det förlösande segermålet när klockan visar 14:59. Sjukaste avslutningen, minst sagt! Glädjevrålet efter målet var enormt!

 

Vi vinner matchen och tar oss alltså upp ett pinnhål i tabellen på seriesäsongens sista chans och killarna visar återigen att de är ett ”krokuslag”, vi blommar på våren!

 

Sluttabellen för säsongen 2016/2017


Nu njuter vi av detta ett tag och sen ska vi konservera formen till Skånemästerskapen första helgen i april och sen Warbergsspelen helgen därefter innan vi avslutar säsongen med Majcupen nere i Malmö.

P14 nollade seriesegrarna
2017-03-13 09:59
Foto: Jonas Persson

I lördags spelade P14 säsongens sista hemmamatch i serien. Det var redan klara seriesegrarna Osby som var på besök i Semmehallen.

 

Matchstarten blev något försenad och det är alltid ett orosmoment kring om ska klara av att behålla taggning och fokus när man tvingas vänta en stund på första tekningen. Det gjorde vi minst sagt! Redan efter 1.50 i den första perioden spelade Linus fram James som tryckte in 1-0 i deras byte. Det var för övrigt James första mål i den svarta tröjan så givetvis fick han behålla bollen! Killarna spelade med stort hjärta och rätt fokus under resten av perioden. Paussnacket inför andra perioden handlade om att tänka 0-0 igen och att fokusera på uppgiften.

 

Spelet i den andra perioden var fortsatt stabilt och men efter 7-8 minuter så så började vi fuska lite i vissa moment i spelet. Det var inget större saker egentligen men med lite oflyt och felstudsar så hade vi kunnat bli straffade. Killarna fick en liten påminnelse i den andra pausen om att hitta tillbaka till vår game plan. Ligga tätt på motståndarna, inte stirra boll, spela enkelt och med mod.

 

I den tredje perioden åkte vi tidigt på en utvisning men det blev aldrig riktigt farligt runt vårt mål. Vårt boxplay spelade tryggt och lugnt. Vi kunde manövrera bort det mesta och de gånger som bollen slank genom så var Tage i målet tryggheten själv. Vi hade dessutom ganska mycket bollinnehav och kunde spela av utvisning. Vi åkte på ännu en (något tveksam) utvisning efter dryga 9 spelade minuter men även här visade killarna prov på stabilt försvarsspel. Det trygga spelet med mycket tålamod fortsatte efter utvisningen och vi kunde spela av matchen med stort lugn.

 

Stort jubel utbröt efter slutsignalen och efter att ha tackat hemmapubliken för stödet så ville killarna snabbt ut i omklädningsrummet. Där väntade trumman och segersången. Och som killarna sjöng!

 

Matchens lirare blev givetvis Tage. Spikar man igen holken och håller nollan så är det inget snack om saken!

 

Nu har vi bara en seriematch kvar och den är i Nosabyhallen på lördag då vi ställt mot Willands. Vi är ett krokuslag, vi blommar alltid på våren. Vi ska göra ALLT för att avsluta snyggt och siktet är inställt på 3 poäng!

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Landskrona Falcons, 12/02 15:47 
Landskrona Falcons, 16/01 14:31 
Landskrona Falcons, 10/01 15:46 
Landskrona Falcons, 09/01 11:15 
Landskrona Falcons, 28/11 15:26 
 
Förstafemman
 
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners