Skön vinst i "sudden"!
2016-09-19 16:07
Nöjda killar! Foto:Henrik Nordell

Skön vinst i ”sudden” för herrlaget

På lördagen hade herrlaget hemmapremiär mot Munka-Ljungby och det skulle visa sig bli en ”tight” match som fick ett lyckligt slut i sudden, då hemmalaget kunde trycka in segermålet till 7-6.

SST NET Falcons inledde riktigt fint och det skapades ett flertal fina chanser, men när första perioden var slut så stod det endast 1-0 på resultattavlan.

Andra perioden inleddes med fortsatt bra tryck från hemmalaget och efter två minuter kunde också hemmalaget utöka ledningen till 2-0. SST NET Falcons fortsatte att mala på och skapa chanser men motståndarlagets målvakt var bra matchen igenom och räddade dem många gånger under andra perioden. Istället så från ingenstans åker laget på två baklänges mål på frislag från hörnen, två byten i rad. Tämligen orättvist var då ställningen 2-2 med cirka fem minuter kvar av andra. Laget tog sig i kragen och fick till en härlig reaktion och med två snabba mål kunde laget gå till periodvila med ledning på 4-2.

Alla som spelat eller känner till innebandy brukar säga att det är tredje period som är mest avgörande och Munka-Ljungby är alltid starka i tredje då de brukar gå ner på folk och lira mer på sina rutinerade spelare och byta positioner. Detta gjorde de även denna gång och fick snabbt in två mål så att det plötsligt stod 4-4. Men killarna visade moral och lite som repris från andra lyfter vi oss igen och gör två mål, så ledningen var nu 6-4 till oss med drygt halva sista perioden kvar att spela. Här någonstans börjar de ta över matchen som vi spelmässigt har ägt typ hela tiden. När de får tid att stå och äga boll så är de bra, och de gör ett mål nästan direkt efter vårt 6-4 mål. Efter detta fortsatte motståndarna att ha tryck på oss och lyckades också att utjämna till 6-6 med ca fyra minuter kvar. Detta håller sig perioden ut så att matchen går till sudden.

Vi hade bestämt oss i laget att i dag så skulle vi tveklöst vinna och tar också taktpinnen direkt. Efter halva sudden så tar vi också en timeout för att få till ytterligare ”boost” och det ger effekt denna dag och vi gör avgörandet i bytet efter timeouten. En grymt skön vinst.

Positiva: härligt med 3 st backmål, vilket vi har jobbat på att vi ska göra.

Negativa: vi har en del att arbeta på gällande frislag mot oss, då vi släpper in fyra mål på detta!

Med sköna poäng i bagaget så siktar vi nu mot lördagens bortamatch mot Halmstad.