Christian Freij - nöjd tvåmålsskytt. Foto: Express-Bild

Skön bortaseger för herrarna!

Herrarna tog under lördagen en både skön och viktig 3-poängare borta mot Vöikers.

Efter två matcher där vi inte riktigt fått spelet att stämma, varken offensivt eller defensivt hade vi i måndags ett litet snack innan träningen där alla fick säga vad de tycker och känner och det märktes att vi kom stärkta ut ur det.

Vi gjorde även ett par ändringar på positioner för vissa spelare och märkte direkt på tisdagens träning att allt snäpptes upp en bit, fokusen och intensiteten var där samtidigt som den härliga stämningen som vi haft hela säsongen fanns kvar.

Inför matchen pratade vi en del om att bli lite mer aggressiva i defensiv zon och att vi skulle vara starka med boll ”i fickorna” för att inte åka på kontringar. Vi startar matchen på 3 kedjor och 2 backpar för att kunna hålla ett högt tempo från början och även om Vöikers tar ledningen med 1-0 efter 1:22 genom ett slumpskott från kanten så hänger vi inte med huvudena utan vi trummar på med vårt spel och tar ganska snabbt tag i taktpinnen igen. Ca 10 minuter in i perioden får vi ett frislag framför Vöikers mål som Christian Persson förvaltar på bästa sätt efter passning från Anders Lindberg. 4 minuter senare är det så dags för Christian Freij att leverera sin första av två ”bomber” denna match. På pass från Max Olsson tar han in bollen i ”hooken” och trampar förbi sin forward och hänger bollen i bortre krysset helt otagbart för målvakten.

Inför andra pratar vi om att behålla lugnet med bollen och inte sätta oss själva i svåra situationer och direkt i andra smäller det igen, genom Mattias Persson som får två chanser att stänka in passningen från Anders Lindberg. Efter målet fortsätter vi trumma på och spelar med en härlig fart och intensitet och Christian Freij hänger in sitta andra dragskott för dagen, denna gång på pass från Anders Lindberg. Samme Lindberg fyller på i ett anfall efter 13 minuter och sätter 5-1 på pass från Rickard Jacobsen. Efter detta så skapar Vöikers en del tryck mot vår kasse och reducerar till 2-5 innan pausvilan.

Snacket i omklädningsrummet inför tredje handlade om att vi inte ska bli oroliga och älska läget, inte känna någon panik och att det är Vöikers som måste göra något för att komma ikapp oss, dvs vi ska spela klokt och fortsätta jobba så som vi gjort hittills. Vöikers reducerar dock två gånger inom loppet av 8 minuter i början på tredje perioden, men trots det krigar vi på och stänger matchen, även om det kommer ett par lägen till kvittering på slutet när Vöikers plockar ut sin målvakt.

Sammanfattningsvis en riktigt bra laginsats, där alla följer vår ”gameplan” som vi kommit överens om och det gör att vi kan ta med oss 3 sköna poäng hem i bussen. Laginsatsen ska främst premieras efter denna match där vi spelar på våra tre kedjor i 55 minuter av matchen, men extra plus till 3:e linan för dagen med Tobias Ohlsson-Bååth, Max Olsson och Mattias Persson.

Nästa match är på lördag 15/10 15:00 då Palmstaden kommer på besök till Idrottshallen. Väl mött!