6-6 i Lund igår för SST NET Falcons
2014-10-01 16:24
Foto Ulf Bjarke

SST NET Falcons och SödraDal spelade på tisdagskvällen oavgjort 6-6 i Lund.

Första perioden var det klart bästa SST NET Falcons har visat upp under denna säsongen. Trots att laget fick en tidig utvisning på Sebastian Mattsson för en otillåten trängning i en period som åt bägge håll präglades åt fysiskt spel så stod SST NET Falcons emot SödraDals vassa powerplay och kunde efter det återigen markant ta över spelövertaget i matchen. Något som också resulterade i 1-0 till bortalaget när Max Winther helt fenomenalt hittade Max Olsson som kunde smälla upp bollen i nättaket.

I slutet av perioden ökade sedan Stefan Zyszczak på ledningen till 2-0 efter pass från Sebastian Mattsson. En ledning som var i underkant efter den första perioden.

I den andra perioden kom sedan SST NET Falcons ut ännu starkare och efter en minut hade Stefan Zyszczak gjort 3-0 på en mycket fin pass från Christian Persson och Max Winther 4-0 efter att på egen hand snott åt sig bollen.

Strax därefter fick laget återigen en tidig utvisning i perioden då Max Winther åkte ut. SödraDal fick då utdelning på sitt starka  powerplay och reducerade till 4-1. Nu väntade matchen på ett tryck från SödraDal men istället gjorde Christian Persson 5-1 på en retur från Niklas Dahlströms skott.

Efter ungefär halva matchen när det hängde en utvisning på SödraDal i luften så fick istället SST NET Falcons en ytterst tveksam utvisning på Andreas Klingebrant för hårt spel. En rejält uppretad Klingebrant fick från utvisningsbåset se SödraDal göra 5-2 och tog därefter över spelövertaget i matchen.

När sedan Christian Persson fick SST NET Falcons fjärde utvisning gjorde SödraDal reduceringen till 5-3 kändes matchen öppen igen inför den sista perioden.

Tredje perioden blev en spelmässigt jämn historia där det fanns bud på fler utvisningar åt bägge håll men där SST NET Falcons fick lämna Lund utan att ha spelat i numerärt överläge.

Niklas Dahlström arbetade efter 8.31 starkt fram bollen till kapten Christian Persson som återigen smällde in bollen fram till 6-3. .

SödraDal stod sedan för en stark slutforcering mot slutkörda spelare i bortalaget som hade fått slita hårt främst i andra perioden och tillslut kom kvitteringen 6-6 som blev slutresultatet.

Förlängningen blev sedan mållös vilket gjorde att ingen extrapoäng delades ut.