Förlust mot frenetiskt kämpande Lönsboda
2014-10-12 20:30
Foto Ulf Bjarke

SST NET Falcons förlorade på lördagseftermiddag borta mot Lönsboda med 6-4.

SST NET Falcons fick alltså åka hem med en förlust mot ett frenetiskt kämpande hemmalag i historiskt svårspelade Lönsboda sporthall.

Även om SST NET Falcons gjorde det första målet genom lagkaptenen Christian Persson, som var en av få godkända spelare i bortalaget så såg det ut som att hemmalaget hade bestämt sig för att segra i denna matchen med en enorm inställning.

SST NET Falcons var inte i närheten av att vinna så många närkamper som i de inledande matcherna och det där lilla extra jobbet syntes inte till och bortalagets Andrè Svensson kunde kontra in 1-1 innan pausvilan.

I den andra perioden gav samme Svensson Lönsboda ledningen med 2-1 innan kapten Persson snabbt kunde replikera till 2-2. Resten av perioden blev en period som mest präglades av kamp och en del halvchanser åt bägge håll.

Lönsboda tog ledningen i den tredje perioden genom Andrè Svensson med ett skott rakt upp i krysset från en dålig vinkel och SST NET Falcons var i gungning. Lönsboda gjorde också 4-2 efter 12.33 och SST NET Falcons var nere för räkning men laget reste sig.

Rickard Jakobsen stod för en strålande prestation när han gjorde reduceringen till 4-3 och passade strax därefter fram Christian Persson som avslutade kliniskt fram till 4-4.

I detta läget kändes det som att en poäng var helt ok att åka hem med från Lönsboda sporthall denna eftermiddagen men Lönsboda och Andrè Svensson ville ha sista ordet. Han nollade SST NET Falcons med sitt fjärde mål för dagen i ett läge där bortalaget tog flera felbeslut innan Svensson gjorde sitt fjärde mål i matchen vid bortre stolpen och SST NET Falcons var ett slaget lag.

Lönsboda utökade på straff till 6-4 efter 19.55.

På lördag möter SST NET Falcons Lagan hemma i idrottshallen.