Förlust mot IK Stanstad
2017-10-11 10:01

Det blev en förlust borta mot IK Stanstad.

Innebandy som andra bollsporter går ut på att göra mål, gör man inte det trots massor av målchanser vinner man inte.

Det fick vi erfara borta mot IK Stanstad. Sett till hela matchen är vi det klart bättre laget men vi saknade kylan och den där glöden i det avgörande lägen. IK Stanstad kämpade hela matchen och gav 100% hela tiden, det räcker ibland långt.

Vi slarvade i uppspelen två gånger i första perioden och blev straffade direkt. 2-0 till IK Stanstad efter första där vi hade fem ramträffar och ett par riktigt vassa lägen.

I 2a perioden var vi överlägsna men bollen ville helt enkelt inte in trots ett par chanser där vi bara skulle rulla in bollen i tomt mål så ville det sig inte. Linnea Selmerhagen reducerade snyggt i powerplay då hade vi kontakt igen. Det fanns bra lägen till kvittering men hemmamålisen räddade vid ett par tillfälle med både tur och skicklighet. Mitt i pressen så kontrade IK Stanstad in 3-1 med kvällens läckraste mål.

3e perioden var som de andra bra tryck framåt men missarna avlöste varann. Vi fick chansen i powerplay i slutet av matchen men slarvade bort tillfället och 3-1 höll sig matchen ut.

Ger man inte 100 % vid varje byte så kan de gå så här. En stor eloge till hemmalaget som krigade och visade stort hjärta matchen igenom. Hoppas att detta var en väckarklocka för tjejerna och att vi tar lärdom av matchen. Nu vet jag att vi kommer att vara supertaggade och mer beslutsamma när vi möter FC Helsingborg hemma på fredag, tjejerna vill verkligen revanschera sig.