MOD och HJÄRTA
Vinst för Damlaget
2023-01-17 00:16
Seger jubel för Damlaget

Första segern för Damlaget bärgades borta mot Höllviken. Efter en tung period med förluster så var det en nystart och första matchen för året. Sjukdomar och annat gjorde att vi fick sätta in Ellinor Hudson i målet och 9 utespelare , inte de bästa förutsättningarna.

Vi spelade med stort hjärta och ett jätte stabilt försvarsspel hela matchen igenom där alla kämpade på för varandra.Första perioden slutade 0-0 då båda lagen skapade ett par lägen. Ett rättvist resultat så långt.

Andra perioden riv starta Höllviken med ett mål redan i första minuten. Repliken kom ganska omgående, endast 15 sekunder tog det för Hannah Nilsson att sätta 1-1. Höllviken hade en bra tryck de första delen av perioden dock så försvarade vi oss väldigt bra och Ellinor Hudson i målet fick jobba. 3 min innan paus så tog åter Höllviken ledningen. Vi repade snabbt mod och på ett fint anfall så lirkade Kajsa Månsson in 2-2. Perioden tog inte slut där utan 19 sekunder senare så sköt Hanna Johansson in 3-2 som stod sig till paus.

Hela laget gav allt i den sista perioden vi kämpade och slet hårt, dock så kvitterade Höllviken efter 6 min. Det skulle vara Falcons som skulle få det sista ordet i matchen, med 8 min kvar så bombade NovaLee Henriksson in 4-3. Höllviken försökte att trycka på i slutet men ett otroligt hårt arbetande Falcons höll undan vilket gjorde att vi tog den första segern.
Så underbart skön vinst och ett jätte jobb av alla över hela matchen. Nu gäller det att fortsätta jobba på detta sätt det krävs om fler segrar skall bärgas.

Nästa match redan nu på fredag hemma mot Stanstad.

Damlaget tar poäng borta mot Röke
2022-10-24 17:09
Malin Svanh blev poäng räddare mot Röke.

Damlaget har haft en tung inledning på serien , vi har spelat matcherna med varierande insatser. Vi har två storförluster i bagaget inför bortamatchen mot Röke.

Röke borta är alltid en tuff match. Vi gör en riktigt bra första period där vi spelar smart och har tålamod i spelet. Vi hamnar i underläge men visar prov på effektivt spel och straffar Röke fler gånger om, Malin Svanh och Hannah Nilsson gör tillsammans 3 mål , vi vänder på matchen och går till paus med en 3-2 ledning som även kunde varit mer då vi hade ett par vassa lägen i slutet.

I den andra perioden är det mer Röke, vi tappar lite positioner och gör ett par misstag som Röke straffade oss på. Röke vänder på matchen och går till paus med en 4-3 ledning.

Vi kommer starkt tillbaka i den sista akten som var en jämn period. Malin Svanh kvitterade till 4-4 halvvägs in i perioden. Resten av matchen var det en kamp om varje meter av banan. Matchen slutade 4-4, även efter en händelse fattig sudden, så fick båda lagen med sig en poäng, resultatet var rättvist sett till hela matchen.

Bra målvaktsspel och sedan ett starkt försvar och sedan med effektivt anfallsspel av hela laget gör så vi tar poäng.

Vi börjar hitta våra roller i laget och visar närvaro ut på banan, vi kommer vi fortsätta att utvecklas både som lag och individen. En stark insats av alla.

Snöplig förlust för Damlaget
2022-10-04 17:21
2 målskytt Lotta Andersson

Det blev förlust i premiären för Damlaget i en jämn match. Det var första matchen för laget denna säsong , så det är lite svårt att veta var vi står, det med tanke på att vi har fått in många nya tjejer.

Höllviken hemma, ett lag som vann serien och även kvalspela till Allsvenskan.

Vi började matchen mycket bra  via två mål av Lotta Andersson så går vi fram till en tidig 2-0 ledning. Höllviken jobba sig in i matchen både reducera och kvittera. Med 2 sekunder kvar av perioden gör Novalee Henriksson 3-2 till Falcons.

2a perioden var Höllviken bättre inledningsvis och vänder på matchen, vi var inte riktigt på tårna och går bort oss. Vi lyfter vårt spel efter hand och jämnar ut matchen. Båda lagen skapar många målchanser utan att få till det, 3-4 inför sista.

3e perioden var ganska jämn, två bra målvakter höll siffrorna nere. Kajsa Månsson kvitterade till 4-4 halvvägs in i perioden. Det blev händelserik avslutning på matchen. Vi har ett par riktigt bra lägen att ta ledningen men med 28 sekunder kvar studsade bollen ner på en klubba och ställer en otroligt bra Sara Johnsson i målet. Lite snöpligt slut i en match som hade varit mer rättvist med delad pott.

Vi är otroligt nöjda med tjejernas insats med tanke de förutsättningarna vi har haft in för säsongen så gör alla en kanon match. Nu gäller det att fortsätta gnugga på detaljer i spelet för att nå nästa nivå.

Oavgjort för Damlaget
2022-01-24 09:26
Laget visar moral och styrka.

Match borta mot FBC Malmö, första matchen på en månad, så vi var lite ringrostiga då vi ej spelat på ett tag så vi gör lite små fel inledningsvis. Matchen var bra, det var två bra lag som spelar en trevlig innebandy och med mycket fysisk kontakt. Detta var en match som vi fick jaga i målprotokollet hela tiden.

Malmö tar ledningen när vi gör ett dåligt byte, dock kommer vi tillbaka Hanna Johansson kvitterade. Sedan tappade vi boll i ett uppspel och Malmö gör 2-1.

Det var en sådan match som bollarna vill inte in, vi bränner en straff lite skott i virket missade frilägen, Malmö hade ett par i virket de med. Det bjöds på bra innebandy.

Hanna Johansson trär in 2-2 i första krysset otroligt snyggt.

Spelet fortsätter att bölja och Sara Johnsson gjorde årets parad i målet, som sagt två bra lag som ville vinna, nu blev det delad pott tillslut 4-4 efter att Lotta Andersson och Malin Svanh gjort mål. Ett rättvist resultat i en riktigt trevlig match som hade det mesta. Stark att komma tillbaka hela tiden, nu blickar vi framåt mot Lördag då vi möter Lund hemma på IH.

Ny vinst för Damlaget
2021-12-05 08:41
Sara Johnsson var stabil i målet.

Trög startat Falcons vände och vann.

Damlaget spelade borta mot Willands och match inledningen var allt annat än bra.

Ett såsigt Falcons stod och tittade på när Willands skyfflade in bollar i mål. 3-0 efter knappt 6 min bakom en maktlös Sara i målet. Vi tog en timeout och samlade laget och förklara enkelt att matchen hade börjat. Därefter var det vi som höll i taktpinnen. Hanna Johansson reducerade omgående. Sofia Nilsson rullade in 3-2 innan paus och vi skjuter 16 skott på mål efter timeouten.

Vi släpper till 4-2 i början på 2a perioden när vi tappade markeringen. Tjejerna viker dock inte ner sig utan fortsätter trumma på framåt, Malin Svanh gör 4-3 snyggt framspelad av Hanna Johansson. Mathilda Magnusson skjuter in 4-4 med kvällens hårdast skott, 4-4 inför 3e perioden.

Det var samma linje i den 3e perioden vi jobbar fram fina lägen och tar bra beslut hela tiden vi stressar inte utan rullar på. Malin Svanh gör 4-5 och vändningen är komplett efter knappt 11 min. 17 sekunder senare Lyfter Sofia Nilsson in 6-4 , fram spelad av Hannah Nilsson. Efter målen spelar vi av matchen på ett bra sätt , stabilt försvarsspel och enkelt spel gör att Malin Svanh gör 4-7 i den sista minuten.

Som helhet en rättvis vinst trots den katastrofala inledningen så visade vi moral och styrka att vända och vinna. Alla gjorde sitt jobb var delaktiga i segern, en riktigt lag insats.

Nu vänta Stanstad på Torsdag hemma på IH KL: 20:00