SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Landskrona Falcons damlag
Landskrona Falcons damlag spelar säsongen 20/21 i Division 1.

I menyn hittar du vår information om truppen, kalendern och en hel del annat. 

MOD och HJÄRTA
Första förlusten för Damlaget
2021-10-18 10:47
Sol Johansen har gjort mål i alla våra matcher.

Det blev en klar förlust borta mot Lund. Vi fick ändra om lite i laget pga skador och sjukdomar så tuff uppgift mot ett bra Lund. En jämn inledning av matchen där Lund tar ledningen när vi kom lite fel i bytet. Vi studsar tillbaka och Sol Johansen kvitterade för Falcons. Lund tar åter ledningen och vi försöker och har ett par lägen som vi missar. Lund ökar på till 3-1 strax innan paus, fram tills dess en jämn match.

 

Lund tar över i den andra perioden och får även in 4-1. Detta var en match med mycket positionsspel Lund gör samma sak hela tiden vilket de gör bra dock så försvarar vi oss väl. Vi har ett bra läge att komma in i matchen först via en straff och sedan ett bra powerplay, det blev tyvärr inga mål där.

 

3e perioden gjorde vi ett försök att trycka på men Lund stängde matchen genom att göra 5-1. Därefter lyckades vi med att hålla en 5 min utvisning i boxplay utan några problem, ganska händelsen fattigt. Lund fastställde segersiffrorna till 6-1 i slutskedet av matchen .

Det var en rättvis seger då Lund var bättre, vi kom inte riktigt upp i rätt nivå.

Nu gäller det att komma tillbaka till vår spel igen till nästa match mot Engelholm hemma på söndag KL 13:30 på IH

Många mål när Damlaget spelade mot Malmö
2021-10-11 08:11
Hannah Nilsson 3 målskytt

Det blev en fartfylld match för Damlaget mot Malmö, högt tempo och bra spel från båda lagen. Hannah Nilsson ger Falcons ledning efter 4 min. Malmö kvitterade halvvägs in i perioden, lite snöpligt då vi låg på för 2-0, istället kontrade Malmö in målet. Sol Johansen ger Falcons åter ledningen i slutet på perioden, 2-1 i paus.

 

I inledningen av den andra perioden åker Malmö på en utvisning. Vi har ett bra powerplay, Hannah Nilsson ökar på till 3-1 precis när Malmö blir fulltaliga.

Vi fortsätter spelar bra och vaskar fram chanser men målen uteblev, istället så reducerade Malmö till 3-2 när man etablerade ett tryck då vi kom lite fel i byten. Med 6 min kvar åker vi på en utvisning och Malmö kvitterade till 3-3. Efter kvitteringen sätter Malmö hög press, då sprang Mathilda Lindman iväg på en kontring och spelade snyggt fram till Sofia Nilsson som satte 4-3. Malmö kom dock tillbaka, med ett skott i stolpen som via ryggen på Målvakten gick i mål till 4-4.

 

Spännande 3e period som böljade fram och tillbaka där båda lagen försvarade sig bra. 13:33 gör Hannah Nilsson sitt 3e mål, 5-4. Vi fortsätter skapa ett par vassa chanser bla skott i ribban, men bollen ville inte in. Med 2 min kvar åker vi på en oturlig utvisning och Malmö kvitterade åter. 5-5 stod sig matchen ut. Även 5 min sudden blev mållöst.

 

Som helhet en väldigt bra match i ett högt tempo, så klart lite snöpligt att tappa poäng så i slutskede, men så är det ibland, det tillhör spelet. Vi gör en bra insats och vi tar med oss det fina anfallsspelet som vi presterar.

Nu väntar IBK Lund borta på söndag

Moa inför Matchen mot Malmö FBC
2021-10-08 16:49
Moa Engwall

Två matcher, två vinster. Go start på säsongen men vi alla vet att det är en lång och jämn säsong vi har framför oss.

Imorgon kommer Malmö FBC på besök, precis som med alla andra lag så har man inte full koll på varandra därför är det extra viktigt att vi fokuserar på vårt egna spel.

Jag tycker att matcherna har sett bra ut hittills och vi börjar hitta våra roller, det enda som saknas är målen men det släpper imorgon!
Det som utmärker sig denna säsongen tycker jag är lagets sammanhållning, vi kämpar för varandra! Vi tar en match i taget och siktar mot 3 nya poäng redan imorgon , så kom gärna ut och stötta oss!

 

Lördag 9/10 KL 13:00 på IH

Damlaget tar 3 nya poäng
2021-10-04 08:39
Falcons Damlag

Falcons Damlag vinner borta mot Röke med 2-1. Resultatet speglar inte riktigt matchen då vi spelade riktigt bra speciellt i de 2 första perioderna. Vi skapar massor av chanser, det var snarare en oförmåga att missa än att målvakten rädda, men allt det tillhör spelet så är det ibland. Lotta Andersson gjorde 1-0  med knappa 5 min kvar av den första perioden som vi vinner skotten med 16-3.

 

2a  perioden var lik den första, vi fortsätter att skapa utan att göra mål, vilket också gav Röke chansen att kontra vid ett par tillfällen, men Sara Johnsson var så säker sista post idag. 1-0 inför 3e är ingen säker ledning att gå på. Sedan var vårt försvarsspel var riktigt bra, vi tar bra beslut och agerar stabilt.

 

3e perioden var lite ryckig Röke försöker att pressa på men vi spelar smart och Sol Johansen kommer fri i efter 5 min och smackar upp 2-0 i krysset. Sedan åker vi på en 5 min utvisning, årets billigaste. Vi håller tätt i boxen på ett bra sätt, Röke hade ett par bra läge men vi reder ut det.

Röke reducerade dock med knappa 2 min kvar. Nerv i matchen igen.  Närmare än så kom inte Röke utan vi håller undan på ett bra sätt.

Vi vinner rättvist i en match som kanske borde slutat 7-3 istället för 2-1. Vi har bra kontroll på matchen och vi skapar massor av målchanser vilket är bra, sedan känns det som vi blir bättre hela tiden i spelet. En stor eloge till laget, ert agerande på banan var så lugnt, stabilt och alla vara så engagerade hela tiden.🖤

 

Nu väntar FBC Malmö hemma på lördag Kl: 13:00 på IH

Damlaget vinner i premiären.
2021-09-27 07:17
Lotta och Linn stod för en stabil insats.

Det blev vinst för Damlaget i premiären hemma mot Skurup med 3-2. Det blev en premiärmatch med mer tuffa närkamper än skön spel. Det var lite hafsigt och nervöst i inledningen från båda lagen och det var mycket chansspel. Vi spelade upp oss allt eftersom och skapade ett par riktigt vassa målchanser men det skull dröja med målet. 19:22 i den första perioden gör Sol Johansen 1-0 på en fin styrning framför mål, hon gör därmed mål i sin senior debutmatch i div 1. Stort grattis Sol ☀️.

 

Vi kommer ut lite bättre i den andra perioden och fortsätter skap chanser, vi börjar hitta vårt spel och får tidvis bra snurr i anfallszonen. Skurup kommer dock vassa kontringar men  Sara Johnsson är en tryggheten i målet och håller tätt. Vi får en bra minut i slutet på perioden där vi gör 2 mål på 45 sekunder. Först Hanna Johansson som gör 2-0 och sedan Mathilda Lindman 3-0. Skurup skulle dock få sista ordet i perioden då de reducerade på ett kontringsmål.

 

I den 3e perioden så försöker Skurup sätta hög press men de lyckas inte komma åt oss riktigt utan vi gör det bra och håller i bollen på ett bra sätt fram till det återstår 5 min, då slappnade vi av lite och Skurup reducera med 4 min kvar. 3-2 och lite nerv i matchen. Närmare än så kom inte gästerna utan vi har bra kontroll de sista minuterna och vinner rättvist.

 

Det var skönt att vara igång med seriespelet igen, extra skönt med vinst och 3 poäng så klart. Hela laget var med och bidrog till segern. Det är alltid svårt att spela en premiär, som helhet gör vi en stabil insats. Vi hyllar kollektivet för tillsammans är vi starka. 🖤

Nu väntar Röke bort i näst match.

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 17/10 14:00
6 - 1  
Lör 9/10 13:00
5 - 5  
Sön 3/10 16:00
1 - 2  
Sön 26/9 12:00
3 - 2  
Lör 18/9 13:00
3 - 4  
Lör 4/9 15:00
1 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Landskrona Falcons, 08/09 16:16 
Landskrona Falcons, 02/09 21:30 
Landskrona Falcons, 02/06 10:39 
Landskrona Falcons, 07/04 17:07 
Landskrona Falcons, 03/07 09:08 
Landskrona Falcons, 06/05 17:26 
 
Sponsorer