SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Landskrona Falcons damlag
Landskrona Falcons damlag spelar säsongen 20/21 i Division 1.

I menyn hittar du vår information om truppen, kalendern och en hel del annat. 

MOD och HJÄRTA
Oavgjort för Damlaget
2022-01-24 09:26
Laget visar moral och styrka.

 

 

Match borta mot FBC Malmö, första matchen på en månad, så vi var lite ringrostiga då vi ej spelat på ett tag så vi gör lite små fel inledningsvis. Matchen var bra, det var två bra lag som spelar en trevlig innebandy och med mycket fysisk kontakt. Detta var en match som vi fick jaga i målprotokollet hela tiden.

 

Malmö tar ledningen när vi gör ett dåligt byte, dock kommer vi tillbaka Hanna Johansson kvitterade. Sedan tappade vi boll i ett uppspel och Malmö gör 2-1.

Det var en sådan match som bollarna vill inte in, vi bränner en straff lite skott i virket missade frilägen, Malmö hade ett par i virket de med. Det bjöds på bra innebandy.

Hanna Johansson trär in 2-2 i första krysset otroligt snyggt.

 

Spelet fortsätter att bölja och Sara Johnsson gjorde årets parad i målet, som sagt två bra lag som ville vinna, nu blev det delad pott tillslut 4-4 efter att Lotta Andersson och Malin Svanh gjort mål. Ett rättvist resultat i en riktigt trevlig match som hade det mesta. Stark att komma tillbaka hela tiden, nu blickar vi framåt mot Lördag då vi möter Lund hemma på IH.

Ny vinst för Damlaget
2021-12-05 08:41
Sara Johnsson var stabil i målet.

Trög startat Falcons vände och vann.

Damlaget spelade borta mot Willands och match inledningen var allt annat än bra.

 

Ett såsigt Falcons stod och tittade på när Willands skyfflade in bollar i mål. 3-0 efter knappt 6 min bakom en maktlös Sara i målet. Vi tog en timeout och samlade laget och förklara enkelt att matchen hade börjat. Därefter var det vi som höll i taktpinnen. Hanna Johansson reducerade omgående. Sofia Nilsson rullade in 3-2 innan paus och vi skjuter 16 skott på mål efter timeouten.

 

Vi släpper till 4-2 i början på 2a perioden när vi tappade markeringen. Tjejerna viker dock inte ner sig utan fortsätter trumma på framåt, Malin Svanh gör 4-3 snyggt framspelad av Hanna Johansson. Mathilda Magnusson skjuter in 4-4 med kvällens hårdast skott, 4-4 inför 3e perioden.

 

Det var samma linje i den 3e perioden vi jobbar fram fina lägen och tar bra beslut hela tiden vi stressar inte utan rullar på. Malin Svanh gör 4-5 och vändningen är komplett efter knappt 11 min. 17 sekunder senare Lyfter Sofia Nilsson in 6-4 , fram spelad av Hannah Nilsson. Efter målen spelar vi av matchen på ett bra sätt , stabilt försvarsspel och enkelt spel gör att Malin Svanh gör 4-7 i den sista minuten.

 

Som helhet en rättvis vinst trots den katastrofala inledningen så visade vi moral och styrka att vända och vinna. Alla gjorde sitt jobb var delaktiga i segern, en riktigt lag insats.

Nu vänta Stanstad på Torsdag hemma på IH KL: 20:00

Damlaget bröt en negativ trend.
2021-12-02 14:55
3 mål och pris till Malin Svanh

Efter en lite tyngre period med förlust i Dm borta mot FBC Malmö 3-4 och Höllviken 4-7, där en dålig period gjorde skillnaden så studsa vi på rätt spår igen. Vinst borta i derbyt mot FC Helsingborg med klassiska resultatet  6-2.

Vi har spelat bra ett tag nu utan att få den utdelning som nu kom mot FCH.

Vi startar bra och går fram till 2-0 via klapp klapp spel signerat målen signerad Malin Svanh och Sofia Nilsson. FCH reducerade dock direkt efter och var på gång efter det. Vi visade prov på bra anfallsspel och vassa omställningar där Mathilda Lindman ökade på till 3-1 innan paus på en kontring.

 

Den andra perioden var tuffare fysiskt och Lagen tog ut varandra. Halvvägs in i perioden så får FCH en straff som Sara Johnsson räddar. Vi spelar lite mer avslappnat och vårdar bollen vilket bär frukt ,Mathilda Niskanen ökar på till 4-1.

FCH gav inte upp utan reducerade ganska omgående.

4-2 inför den 3e perioden som vi kontrollerar, bra försvarsspel och en stabil Sara Johnsson i mål. Malin Svanh gör både 5-2 och 6-2 i en match som vi vinner rättvist. Vi var starkare framför båda målen och spelade stabilt över 60 min.

 

Den senaste matcherna har vi roterat på våra 3 målvakter Saga Ekberg som var lysande mot Malmö och Lina som var bra mot Åstorp och idag Sara, känns tryggt att ha denna trio.

Spelmässigt har det gått framåt och speciellt nu när Malin Svanh är åter tillgänglig för spel efter lång frånvaro. Vi blickar framåt mot lördag då vi åker till Kristianstad och mötet mot Willands.

Hemma match för Damlaget
2021-11-13 14:36
Sol Johansen

Åstorp hemma på söndag KL 16:00. Vi kör en nystart på säsongen då vi inte spelat på ett par veckor. Vi har kunnat träna och förbereda oss i lugn och ro. Matcherna mot Åstorp brukar var tuffa och jämna, det blir säkert så även denna gång. Vi har ett tufft spelschema nu med 3 matcher på 7 dagar så vilan har gjort oss väl.

 

Så här säger Sol Johansen som fått en lyft här i Falcons och gjort en bra säsong så här långt.

 

Efter två tunga raka förluster tror jag att vi alla i laget är riktigt taggade på en revansch . Vi har inte spelat som bäst de senaste matcherna. Nu har vi inte haft match på över 2 veckor vilket gör att vi har kunnat ladda upp extra mycket till den kommande matchen. På Söndag är det Åstorps tur att komma till IH. Känslan är dock att det kommer vara en tuff och tight match. Men som sagt, vi alla är väldigt taggade och kommer ge Åstorp en riktig match. Jag tycker att vi spelar ihop oss bättre och bättre med tiden vilket är väldigt skönt! Förhoppningen är såklart att få med 3 poäng in i tabellen.

 

Hoppas vi ses ute på IH på söndag! 🖤

Engelholm hemma för Damlaget
2021-10-23 19:30
NovaLee Henriksson

FBC Engelholm gästar Landskrona på söndag, så här säger NovaLee om läget och matchen.


Tung förlust förra helgen borta mot Lund, men vi kommer nu tillbaka mycket starkare. Laget känns väldigt bra trotts så många nya spelare anslutit så är det super roligt att vi har hittat varandra så bra på väldigt kort tid.
Nu på söndag kommer Engelholm på besök till IH, en mycket intressant match då vi redan mött varandra i DM i år (vinst 3-2)  Nu är det en ny match med nya förutsättningar och det kommer bli en tuff match. Det är svårt att förvänta sig av vad andra lag ska komma med, med tanke på att förra säsongen blev så kort.

Men vi är mer taggade än någonsin för att få spela och ta 3 poäng efter matchen mot Lund så vill vi ta revansch på oss själva.

Matcherna hitintills har känts väldigt bra, det syns att var och en tar ett ansvar och kämpar för varandra. Sen har vi lite svårt att få in bollarna i mål men det får man ta som det kommer det viktigaste är att laget och spelet känns bra. Kom gärna ut och stötta oss!

 

Söndag 24/10 Kl 13:30 på IH

Spelade matcher
Tor 17/3 19:30
6 - 8  
Ons 16/3 19:00
1 - 3  
Lör 12/3 15:00
4 - 7  
Tis 8/3 20:00
4 - 1  
Tor 24/2 20:00
4 - 0  
Lör 19/2 15:30
4 - 4  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Landskrona Falcons, 24/05 10:42 
Landskrona Falcons, 26/03 09:41 
Landskrona Falcons, 04/03 12:35 
Landskrona Falcons, 09/11 09:19 
Landskrona Falcons, 03/11 18:25 
Landskrona Falcons, 26/10 20:32 
 
Sponsorer