SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Landskrona Falcons damlag
Landskrona Falcons damlag spelar säsongen 20/21 i Division 1.

I menyn hittar du vår information om truppen, kalendern och en hel del annat. 

MOD och HJÄRTA
Andra raka vinsten för damlaget
2020-10-26 08:40
Mika Riviére gör 2 mål, andra matchen i rad.

Det blev 3 nya poäng för damlaget i borta matchen mot Willands IBK.

Matchen startade vi bra har kontroll på det mesta och Mika Riviére sätter 1-0 efter ett bra spel. Vi forsätter rulla boll och hemma laget drar på sig utvisningar vilket Lotta Andersson utnyttjar 2-0 halvvägs in i perioden. Vi skapar ett par lägen till men det blev Willands som reducerar med ett välplacerat skott innan paus.


Hemmalaget började spela med mer press i den andra perioden vilket gav många bra lägen till kontringar. Vi brände en hel del frilägen men tillslut så satte Mika Riviére 3-1 vilket även var paus resultatet.


Den sista perioden var allt annat än skönspel, det var mycket närkamper och hafsigt spel, mer vilja än kunnande. Vi dra på oss en 2+2 utvisning efter 8 minuter, som vi klarar av på ett ypperligt sätt. Lina Bergwall var stabil i målet och framför henne grymt starkt försvar. Det bli inte fler mål utan en rättvis seger då vi var det bättre laget i de 2 första perioderna.

 

Det är alltid skönt att ta 3 poäng när spelet blir som i denna match. Stort plus till laget som visade stort hjärta med enormt uppoffrande spel.

Vinst för Damlaget mot FCH
2020-10-21 08:38
Mål jubel i klassiskt 6-2 resultat i derbyt.

Efter en tung inledning på säsongen så blev det vinst för damlaget i derbyt mot FC Helsingborg med 6-2. Tjejerna var på tårna direkt och beslutna att kämpa om varje cm.

Det var Falcons som startade bäst och vi tar ledningen genom Lotta Andersson snyggt framspelad av NovaLee Henriksson. Det var FCH som tar över de sista 12 minuterna av första perioden och trycker på Lina Bergwall stor spelade i målet och framför henne var det ett jätte bra jobbande försvar som höll rent . Det var inte alls orättvist när FCH kvitterade i den sista minuten, de hade verkligen jobbat för ett mål.

Vi går in i den andra perioden med positiv energi och Emma Nilsson gör 2-1. Därefter skapar vi ett par fina lägen att öka på. Med ett aggressivt försvarsspel så vinner vi mycket bollar och sedan när vi låter bollen rulla mellan varandra då går det fort. Mika Riviére ökade på till 3-1 på en fin passning från Linn Jeppsson W. Vi dra på oss en utvisning i slut minuten, men håller ut.

Utvisningen till FCH direkt i 3e perioden och Linn Jeppsson Widerberg smäller upp bollen i krysset till 4-1. Nu har vi medvind spelar mer avslappnat. 

Mika Riviére gör sitt andra mål till 5-1. Det syns att alla har rätt inställning och krigar för varandra även om FCH har bra chanser så är vi där och stör hela tiden. Emma Mannfolk gör 6-1 innan FCH reducerade till slutresultatet 6-2. 


FCH är ett lag som kommer växa med tiden de har många unga tjejer som gör det bra. Vi visade inställning och engagemang och en otrolig vilja rakt igenom, dock blir spelet lite lidande men var gör det när man tar 3 poäng. Nu gäller det att inte gå ner sig, ny match på lördag borta mot Willands. 


Målskyttar: Mika Riviére 2, Lotta Andersson, Linn Jeppsson Widerberg, Emma Mannfolk 

Förlust för damerna i premiären
2020-09-30 13:07
Lotta Andersson 2 målskytt.

Damlaget förlorade sin premiär borta mot FBC Engelholm. 

Det var FBC Engelholm som började bäst och höll i takt pinnen genom den första perioden där man ägde mycket boll, hemmalaget vinner perioden med 2-0 varav ett mål i powerplay.

Vi var inte riktigt där i den perioden utan vi var oftast tvåa på bollarna. Så en rättvis hemma ledning.


Vi kommer starkt tillbaka i den andra, Lotta Andersson reducerar och vi jämna ut spelet. Hemmalaget ökade dock på till  3-1, innan Lotta gör sitt andra mål till 3-2. Därefter hade vi en bra period med en hel del chanser där bland annat Ebba Karlssons kanon träffar ribban. 

Med 15 sekunder kvar av perioden gör hemmalaget 4-2, lite snöpligt för oss då vi verkligen var på gång.


Vi starta även sista perioden bra och vi skapade ett par vassa lägen i inledningen med ett friläge direkt men Engelholm hade en duktig målvakt denna match. Det var bud på reducering ett par gånger men bollen ville inte in. FBC Engelholm spelade sedan smart och tiden tickade iväg för oss.


FBC Engelholm vinner rättvist och kommer troligen att slåss om pallplatserna. Vi växte oss in i matchen hela tiden och kommer bli bättre allt eftersom. Det tjejerna gör och att de aldrig gav upp, det tar vi med oss från denna match.

Det var dessutom debut för par tjejer på div 1 nivå vilket de gör så bra, de kommer att växa med tiden. Det är en otroligt skön laganda vilket ger energi till oss alla. 


Nu väntar IBK Lund hemma på Lördag.

Vi ser framåt och inte bakåt
2020-09-25 13:26
Taggade tjejer inför seriepremiären.Vi tar nya tag inför årets seriespel, som kommer vara speciell på många sätt både med covid-19 och en lite omstart av laget. Vi har många nya ansikten som tillkommit i laget, men det vi ser är en snabb positiv utveckling av truppen . 


Vi har en härlig laganda där gruppen stötar varandra i alla lägen så det hela är superroligt för oss alla.

Vi har ett par senior debuterande tjejer som det skall bli kul och intressant att följa, dessa stötas av ett gäng rutinerade tjejer. Det kommer att bli en bra kombination av ung entusiasm blandat med rutin. 

Det hela har blivit en nytändning för oss alla. 


Premiär borta mot FBC Engelholm på lördag bli en svår och tuff match som det brukar vara.

Engelholm är ett bra lag så det gäller att vara på tårna direkt från start.//  Ledarna


FBC Engelholm kommer ej att ta in publik, matchen kommer att visas på webben.

https://solidsport.com/fbce/games/g/q0gvypbo

Kajsa till Damlaget
2020-09-25 06:01
Kajsa Månsson # 12
Kajsa Månsson är en teknisk center med bra blick för flyttas upp från Jaslaget och är en egen fostrad Falcons tjej. 
Det skall bli både intressant och väldigt spännande att följa henne i damlaget, där hon kommer att utvecklas ytterligare. Det är alltid kul att kunna plocka upp egna talanger.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Landskrona Falcons, 07/04 17:07 
Landskrona Falcons, 03/07 09:08 
Landskrona Falcons, 06/05 17:26 
Landskrona Falcons, 03/04 10:16 
Landskrona Falcons, 01/04 11:49 
 
Sponsorer