Kapten Persson machvinnare i premiären!
2014-09-21 21:28
Fott Ulf Bjarke

Det började illa i premiären på söndagseftermiddagen för SST NET Falcons.

Trots att Stefan Zyszczak gjorde mål i powerplay var det hemmalaget Halmstad som hade bäst kontroll på nerverna och utnyttjade sina lägen fram till en ledning med 3-1 i den första periodpausen.

Bortalaget SST NET Falcons kom ut som en nytt lag i den andra perioden och kontrollerade händelseförloppet på banan. Aggressiviteten och effektiviteten som saknades i första perioden fanns helt plötslig och efter att Sebastian Mattsson hittat målet på en mycket bra pass av Micke Thun och Simon Jönsson krutat in 3-3 efter en lika snygg pass av Calle Hermansen var laget ikapp.

Calle Hermansen gjorde sedan vackert 4-3 på ett direktskott och SST NET Falcons satt i förarsätet inför den sista perioden.

I inledningen av den tredje perioden gjorde backgiganten Andreas Klingebrant en mycket viktig brytning i defensiv zon, bollen hamnade hos Christan Persson som åkte slalom mellan motståndarförsvaret och placerade in 5-3. Efter det målet blev SST NET Falcons återigen passivt och kvicka Halmstad var inte sena att utnyttja att bortalaget slappnade av. De reducerade omgående till 5-4 och efter att SST NET Falcons gjort självmål till 5-5 tog också hemmalaget ledningen.

Då klev åter nyblivne Kapten Christian Persson in i bilden. Han fixade en straff som han iskallt satte dit till 6-6 och gjorde sedan 7-6 efter att genialt ha blivit framspelad av "comebackande" Max Winther till öppet mål.

När kort tid sedan återstod av matchen satte #10 Rickard Jakobsen spiken i kistan till 8-6 efter assist av Andie Fleuron, ett riktigt viljemål, och visade varför han fortsatt kommer att bli viktig för lagbygget.