Kollaps i tredje när SST NET Falcons föll
2014-10-19 15:34
SST NET Falcons förlorade hemma mot Lagan med 5-8 på lördagseftermiddagen.

Det började mycket bra i den första perioden för SST NET Falcons hemma mot Lagan när Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Max Winther gjorde 1-0 efter att Thomas Ghilain arbetat fram bollen till Winther i skottposition.
Bara fem minuter in i matchen ökade Simon Jönsson på till 2-0 i slottet efter passning av Viktor Andersson. Jönsson som av publiken blev utsedd till bästa hemmaspelare.
När Rickard Jacobsen snyggt hittade Andie Fleuron med en diagonal hade SST NET Falcons ett rejält grepp om matchen.
Lagan reducerade dock till 3-1 i powerplay efter att Sebastian Matsson blivit utvisad.

Trots ett böljande spel stundtals i den andra perioden var det SST NET Falcons som kändes som det hetare i laget och de gjorde också 4-1 genom Niklas Dahlström efter att Christian Persson hittat honom och 5-1 genom Rickard Jacobsen på pass av Max Winther.
I slutet av perioden slarvade hemmalaget och Lagan kunde kontra in reduceringen till 5-2. Ett mål som gav bortalaget energi och hopp.

I den tredje perioden rasade SST NET Falcons ihop på ett sätt som vi nästan aldrig ser laget göra. Spelat såg oerhört passivt ut och Lagan tilläts lasta in boll efter boll mot hemmakassen. Efter fem minuter stod det 5-5 och coach Johansson tog timeout.
Blödningen stoppades genom timeouten och spelet jämnades ut aningen igen men när Lagan gjorde 6-5 med en minut och 30 sekunder kvar av matchen på en kontring kändes det logiskt och rättvist.
7-5 kom i tom kasse och 8-5 till Lagan kom med fem sekunder kvar mot ett uppgivet hemmaförsvar.