Herrlagsvinst mot Lomma
2018-09-01 18:57
Joel Samuelsson stormar mot mål. Foto: Ulf Bjarke

Under lördagseftermiddagen så tog Landskrona Falcons emot Lomma FBC i Borstahusens Idrottshall. Det skulle visa sig att publiken denna eftermiddag skulle få bevittna ett frejdigt hemmalag, som då matchen var slut hade vunnit med 9-2.
Detta till trots så var det faktiskt Lomma som inledde matchens målskytte med att göra både 0-1 och 0-2. Falcons spelade dock inte dåligt men kanske ville man lite för mycket mot ett kompakt Lomma som tappert endast kom till spel med nio spelare.

Hemmalaget lät sig dock inte nedslås utav den målmässigt bistra starten utan fortsatte istället med det fina anfallsspelet vilket resulterade i att man kunde gå till pausvila med ställningen 1-2 till Lommas favör.

Inför den andra perioden pratade laget mycket om att bibehålla det fina anfallsspelet och att inte stressa upp sig även om målen uteblev. Detta visade dock sig inte vara något problem, då Falcons innan andra pausvilan hade gjort såväl 2-2 som 3-2 och 4-2. Landskronas fyra första mål gjordes utav Jakob Bjarke som fick in ett fint dragskott från mittplan, Kevin Assarsson-Toth som gjorde sitt "patenterade" dragskottsmål samt Thomas Ghilain som gjorde två mål efter fint "klapp-klapp" spel från hela femman.

Den tredje perioden visade sig fortsätta helt och hållet i samma tecken som de två första och kanske tröt orken en del bland Lomma-spelarna. Hemmalaget kunde genom en fortsatt fin offensiv göra ytterligare fem mål genom Alfred Asp som på ett finurligt sätt fick lirkat in bollen, Kevin Assarsson-Toth som satte ett distinkt handledsskott i en omställning, Marcus Wikström som gjorde två distinkta dragskottsmål samt Joel Samuelsson som fick tryckt dit sitt första herrlagsmål i karriären.

Detta var herrlagets femte match inför seriepremiären hemma mot Lönsboda den 29/9, fram till dess ska ytterligare tre matcher avverkas i tur och ordning Genarp, Svedala och VV84. Nu närmast väntar träning tisdag och torsdag innan det är dags för andra matchen i Skånemästerskapen då herrlaget på fredag beger sig ner till Genarp för match.