Falcons vann svängig match
2018-09-16 20:47
Falcons jublar efter ett mål - dagen till ära i det nya matchstället! Foto: Ulf Bjarke
Under söndagseftermiddagen så besegrade Falcons seriekonkurrenten Svedala med 8-7 i Skånemästerskapen, matchens spelades i Borstahusens Idrottshall. Resultatet innebär att Falcons är vidare från gruppspelet i Skånemästerskapen.
Matchen inleddes med att Svedala fick tagit ledningen med 0-1 efter att ett skott letat sig in bakom den debuterande duktiga målvakten Alexander Persson, född 2002. Falcons spelade dock bra och snart fick man även utdelning då Jakob Bjarke snyggt zorrade in kvitteringen till 1-1 efter att Falcons fått powerplay. Innan perioden var över så hade även Falcons tagit ledningen med 2-1 genom Marcus Wikström som fick in ett välplacerat dragskott bakom Svedalamålvakten.

I andra perioden fortsatte Falcons att spela en fin anfallsinnebandy med många kreativa och intressanta lösningar, detta resulterade i att Falcons kunde utöka sin ledning till 3-1 genom Alexander Azelius som efter fint spel kunde trycka in ett skott från "höga slott". Därefter fick Svedala in två mål på kort tid. Falcons lätt sig dock inte nedslås utan fortsatte ligga på offensivt, detta ledde till att Marcus Wikström kunde ge Falcons ledningen återigen då han fick bågat in 4-3 till Falcons. Av bara farten gjorde Falcons även 5-3 då Johan Immerstrand mötte ett inspel nära mål.

Tredje perioden började mycket bra för Falcons då Thomas Ghilain utökade hemmalagets ledning till 6-3 då bollen gått som på ett snöre genom laget i anfallszon. Sedan kom en period som Falcons gärna vill glömma. Inom loppet av mindre än två minuter så hade hemmalaget tappat den så betryggade 6-3 ledningen till ett 6-7 underläge. Detta hade kunnat sänka vilket lag som helst men Falcons visade oerhörd moral. Laget valde att gå upp och köra man-man och det skulle visa sig bära frukt. För när fem minuter återstod utav den tredje perioden så kunde Alfred Asp distinkt båga in och få iväg ett mäktigt dragskott i första krysset och kvittera till 7-7. Hemmalaget nöjde sig dock inte där. Med dryga minuten kvar utav tredje perioden så kunde Kevin Assarsson-Toth sätta det matchvinnande målet till Falcons efter fint spel från hela femman.

Från denna matchen tar vi med oss det fina och fartfyllda anfallsspelet som börjar se bättre och bättre ut för var match som går, Alexander Persson står för moget spel i sin debutmatch som målvakt, den fantastiska moral som laget visar då man kommer tillbaka efter Svedalas målorgie i början på tredje perioden samt att hemmalaget hade hela 7(!) olika målskyttar - vilket visar på fin offensiv bredd!

Nästa match för herrlaget är redan nu på tisdag då herrarna beger sig till Bjuv för sista matchen i Skånemästerskapen. För Falcons del handlar det om man ska bli etta eller tvåa i gruppen. Därefter väntar en ledig helg innan herrlaget lördagen den 29:e september har seriepremiär i division 2 mot Lönsboda hemma i Landskrona IH.

Periodstart00:00
Mål04:010-1Sebastian Taavitsainen