Herrlaget vidare i SkM
2018-09-19 11:31
Thomas Ghilain - fyramålsskytt! Foto: Express-Bild

Herrlaget gruppetta i SkM

På tisdagskvällen var herrlaget på bortamatch mot VV84 i Bjuv. Efter en trygg vinst med 7-4 kunde Falcons vända hemåt på kvällen som gruppetta i Skånemästerskapen.

Att spela match i den lilla planen i Bjuv är inte alltid enkelt och man måste ha tempo i passningsspelet samt hela tiden vara beredd att kliva på skytt och följa båglöpen. Killarna stod precis för detta uppoffrande spel under matchen och om något skott smet förbi våra ”täck” så skulle det visa sig att Melvin var omutbar långt in i matchen. I första perioden så avklarade Falcons två box-play och efter detta fick laget in ett skönt ledningsmålet som stod sig till periodvilan.

I andra perioden så började Falcons smidigt komma förbi hemmalagets höga press och sårade dem med ett antal omställningsmål. Fysträningen i somras och piggare skallar, medförde att det under perioden i strid ström trillade in fyra bollar, så att laget hade 5-0 till periodvilan.

I sista perioden så blev matchen lite ryckig av alla utvisningarna, samtidigt så lyckades VV84 få dit några fina skott. Likaså så lyckades de bra med en slutforcering när de tog ut målvakten.  Men slutresultatet skrevs till 7-4 och det var ett nöjd tapper skara på två femmor som vände hemåt (fem spelare var skadade/sjuka).

I och med segern gick Falcons igenom gruppspelet utan att tappa poäng och nu väntar hemmamatch mot Skurup lite längre fram i höst i Skånemästerskapen.

Efter en intensiv försäsong, så väntar nu en dryg vecka utan matcher. Det som väntar närmast är seriepremiären 29/9 kl. 14.00 mot Lönsboda i Landskrona Idrottshall. Hade varit skoj om alla nära och kära, medlemmar och innebandyintresserade möter upp denna eftermiddag och stöttar gänget på plan!