Vinst i seriefinalen
2018-10-12 11:42
Thomas Ghilain fyra mål! Foto: Express-Bild

På torsdagen spelade herrlaget en tidig seriefinal mot Munka-Ljungby. När slutsignalen ljöd så skulle det visa sig att herrlaget hade förlängt sin inledning på seriespelet till tre raka vinster. Segern kunde skrivas till 8-3.

Falcons fick en drömöppning på matchen då Oscar Jönsson kunde vinna boll på mittplan och fri med målvakten tryckt in ledningsmålet. Killarna fick fint flyt i spelet och innan periodpaus hade Thomas Ghilain inlett sitt målkalas för kvällen och tryckt in två bollar så att Falcons kunde gå till periodvila med 3-0.

I andra perioden spelade Munka-Ljungby upp sig rejält – samtidigt som Falcons-killarna gick ner lite onödigt i passningstempo. Trots detta så kunde Falcons få in ett power-play-mål av Kevin Assarsson-Toth och precis innan periodpaus kunde Thomas Ghilain få in 5-0 fint framspelad av Anders Lindberg. Detta var dock en bra period av Munka-Ljungby och Melvin Bengtsson i Falcons mål stod för ett antal ”svettiga” räddningar i denna mellanakt.

Sista perioden blev förryckt av ett antal utvisningar, men denna kväll så skulle det visa sig att killarna är duktiga på att spela box-play. Laget stängde totalt sett ner 10 minuter i box-play och som om det inte var nog så kunde vi även få in ett mål i box-play, då Tobias Ohlsson-Bååth fint spelade fram Andie Fleuron till 7-2. När slutsignalen sedan ljöd denna kväll så stod det 8-3 till Falcons.

Falcons har nu tre raka segrar och ligger på en trevlig plats i tabellen. Nu närmast väntar en tuff bortamatch mot ett ungt och tekniskt duktigt Bjärred. Matchen spelas söndagen 21/10 och laget hade verkligen uppskattat om publiken igår hade följt med och stöttat Falcons även denna söndagskväll.